Ανταλλαγή ανακοινώσεων Ηρακλή-Ερμή Λαγκαδά

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΤΑΚ Ηρακλής και το ΤΑΚ Ερμή Λαγκαδά, με αφορμή τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αρχικά, η διοίκηση των …

Ηρακλής

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΤΑΚ Ηρακλής και το ΤΑΚ Ερμή Λαγκαδά, με αφορμή τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αρχικά, η διοίκηση των πράσινων εξέδωσε ανακοίνωση και στη συνέχεια απάντησαν οι κυανόλευκοι. Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

«Το ΤΑΚ Ηρακλής απαντά:
Δεν έχει 48 ώρες που τελείωσε ο αγώνας και διαβάζουμε συνέχεια καταγγελίες του Ερμή Λαγκαδά προς τον Ηρακλή και τη διοίκησή του. Έπειτα από συζήτηση των διοικούντων αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε αφού αφενός ο Ερμής Λαγκαδά είναι μια συμπαθής ομάδα προς τον Ηρακλή και τη διοίκησή του, αφετέρου υπέστη την τέταρτη ήττα και κρίναμε ότι από την  πικρία τους γράφουν καταγγελίες.
Δεύτερη μέρα και όποια εφημερίδα ανοίξεις υπάρχει καταγγελία του Ερμή Λαγκαδά και μάλιστα αναφέρουν ότι θα εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση για τα γεγονότα.
Την Τρίτη 3/11 2009 συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του Ερμή Λαγκαδά όπου ειπώθηκαν διάφορα πράγματα για ομαλή συνεργασία, ότι θα μας έδιναν 80 εισιτήρια για να έρθουν οι οπαδοί του Ηρακλή συν τους διοικούντες και από τα λεγόμενά τους θα έχει πολύ αστυνομία σε σημείο που αν γίνει το παραμικρό να διακοπεί ο αγώνας.
Από την μεριά μας είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ότι όπως γνωρίζεται ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα με χιλιάδες ένθερμους οπαδούς.
Αυτά ειπώθηκαν στην συνάντηση 3/11/09
α. Ο Ερμής καταγγέλλει ότι είχαμε 300 άτομα, ότι δεν κρατήσαμε το λόγο μας, ότι είμαστε αναξιόπιστοι και όλα αυτά τα λέει η διοίκηση του Ερμή Λαγκαδά που αποτελείται από μορφωμένα και επώνυμα πρόσωπα και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει το γιατί! Το γήπεδο χωράει 238 καθιστά άτομα, το μισό και παραπάνω ήταν Λαγκαδιανοί. Πίσω από την μπασκέτα που υποτίθεται θα καθόμασταν, υπήρχαν 15-20 φίλαθλοι της ομάδας και γεμάτο αστυνομία. Άρα το γήπεδο είχε 200 Λαγκαδιανούς και 150 Ηρακληδείς. Που είδε ο πρόεδρος του Ερμή Λαγκαδά τους 300 Ηρακληδείς που είχαμε και ως διοίκηση δεν κρατήσαμε το λόγο μας και όλα αυτά αναφέρονται σε μία ομάδα με δεκάδες χιλιάδες λαό που εκείνη την ημέρα έπαιζε με τον Ολυμπιακό (στο ποδόσφαιρο) και δεν μας έδωσαν εισιτήρια και αντί να το θέσουμε ως επίτευγμα το ότι έγινε (γιατί μιλάμε για Ηρακλή), αφήνουμε υπονοούμενα αναξιοπιστίας. Και ας πούμε ότι εμείς λέμε 100 άτομα και ο Ερμής 300 άτομα. Όποιος ενημερώνεται από τις εφημερίδες (δες Αθλητικά Νέα κλπ) γράφει ότι το γήπεδο είχε 200 Λαγκαδιανούς και 100 Ηρακληδείς.
β. Κατά τη συζήτηση της Τρίτης 3/11/2009 ειπώθηκε από τους διοικούντες του Ερμής Λαγκαδά ότι θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεν υπήρχαν. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Ηρακλή, 50 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα στις κερκίδες και καθόταν, ξεκίνησα  να μπαίνουν κανονικά από την είσοδο 12-15 προσοχή όχι 20, οπαδού του Ηρακλή. Δεν υπήρχε ούτε ένας ένστολος αστυνομικός όπως είχε ειπωθεί την Τρίτη 3/11/2009. Ήδη βρισκόταν 30 οπαδοί του Λαγκαδά στις κερκίδες και με το που βλέπουν τους οπαδούς του Ηρακλή σφυρίζουν προκαλώντας (και φανταστείτε ότι τη δεδομένη στιγμή επεισόδιο δεν έγινε). Πού είναι η συμφωνία που έγινε την Τρίτη 3/11/2009.
Αυτονόητο είναι ότι όταν έρθουν οπαδοί σε επαφή θα συμπλακούν και ενώ κατά τη συζήτηση επισημάναμε στους διοικούντες του Ερμή Λαγκαδά τους ένθερμους οπαδούς να μην τους έχουμε στο πλευράς μας, αλλά στη γωνία, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μετά από όλα τα παραπάνω, που φταίει η διοίκηση του Ηρακλή και τι απρεπή έκανε; Και ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες ότι οι παίκτες του Ερμή Λαγκαδά χειρονομούσαν, ότι επίσης στον πρόεδρο μας με τη σύζυγό του τον έβριζαν απρεπώς και κανείς από τη διοίκηση ή από τον κόσμο του Λαγκαδά δεν πήρε θέση, κάτι που είναι πολύ σοβαρό, και αντί να γίνει θέμα η διοίκηση του Λαγκαδά αναφέρει τη διοίκηση του Ηρακλή αναξιόπιστους !!!!!
Ευχαριστούμε το οπαδικό κίνημα του Ηρακλή που δεν πήγαν κατά εκατοντάδες στον Λαγκαδά και σεβάστηκαν την επιθυμία μας να διεξαχθεί ένα ήσυχο παιχνίδι».

Η ανακοίνωση του Ερμή Λαγκαδά:
Το Δ.Σ. του ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ζητάει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας, διότι τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, ενώ μερικοί εξ’ αυτών αναγκάστηκαν για λόγους ασφαλείας να αποχωρήσουν (μερικοί εξ αυτών αιμόφυρτοι), λόγω της βίαιης και βάναυσης συμπεριφοράς των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ, στο αγώνα μπάσκετ της 7ης Νοεμβρίου 2009. Είναι πεποίθηση μας, ότι θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε φίλαθλο να παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας του όπου και αν αυτή αγωνίζεται.  Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση εξαπατηθήκαμε (από τη διοίκηση του Ηρακλή) και σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνομική δύναμη και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού της υπαρχούσης παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις μας, επήλθε η δεινή κατάσταση  την οποία όλοι μας με αγωνία βιώσαμε. Δεσμευόμαστε όμως, ότι  θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί, μην επιτρέποντας άλλη φορά εφεξής και στο διηνεκές παρόμοιες καταστάσεις και άκρως αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Επιπλέον κάποτε θα πρέπει να έρθει εκείνη η στιγμή, που όλοι όσοι είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση της κοινής γνώμης να μιλήσουν «έξω από τα δόντια» ανιδιοτελώς και χωρίς υποκρισία. Διότι ο χουλιγκανισμός και η βία στα γήπεδα υπονομεύει τα θεμέλια όχι μόνο του αθλητισμού αλλά την ίδια την κοινωνία. Η αντιμετώπιση των φαινόμενων αυτών με διάθεση υποβάθμισης της σοβαρότητας τους ή συγκάλυψης τους έστω και ακούσιας προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πρωταθλητισμός, μοιάζει με τον εκρηκτικό μηχανισμό που περιεργάζεται στα χέρια του ένας αδαής. Όταν θα εκραγεί οι συνέπειες του θα είναι  απρόβλεπτες και από τα θραύσματα δεν θα γλιτώσει κανείς, ούτε καν αυτοί που ανέχονται ή αποδέχονται αυτές τις πράξεις.
Πράγματι οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για την διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, όχι γιατί όμως το γήπεδο ήταν ενδεχόμενα, με το μάτι, μικρότερο από τα κανονικά  ή τα καλάθια δεν ήταν επιπέδου ευρωλίγκας!!!, αλλά γιατί οι οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ συμπεριφέρθηκαν βίαια και σκαιότατα στους λοιπούς φιλάθλους που ετύγχαναν να υποστηρίζουν την ομάδα του τόπου τους. Ας μην κρυβόμαστε ο ΕΡΜΗΣ Λαγκαδά έχει μονάχα φιλάθλους και όχι οπαδικό κίνημα. Ενώ από την άλλα πλευρά υπήρχε μια συντεταγμένη  και «στρατευμένη» ομάδα οπαδών που δεν δίσταζε να επιτεθεί ακόμη και σε όποιο έστρεφε αμέριμνα προς αυτήν το βλέμμα του. Μεμονωμένες συμπλοκές δεν υπήρξαν, υπήρξε οργανωμένη επίθεση στο ημίχρονο σε βάρος νεαρών και ανηλίκων φιλάθλων μας που «παρανόμησαν» υποστηρίζοντας την ομάδα του τόπου τους . Οι ζημίες που προκλήθηκαν στο γυμναστήριο μας καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Γιατί να υπάρχει εκνευρισμός από την άλλη πλευρά, μήπως, επειδή εξυβρισθήκαμε, λοιδορηθήκαμε και προπηλακιστήκαμε μέσα στο ίδιο μας το «σπίτι» καταμετρώντας έξι (6) τραυματισμούς ;
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε προς τους γηγενείς όψιμους  αρνητές της κοινωνίας του Λαγκαδά, ότι εμείς ως διοίκηση του ΕΡΜΗ, ότι κάνουμε για τον αθλητισμό το κάνουμε γιατί «θεωρούμε ότι χρωστάμε στην κοινωνία» ( δόγμα Προέδρου μας), αγαπάμε την πόλη μας, θέλουμε να πάει ο μπροστά ο τόπος μας, δηλαδή ο Λαγκαδάς, θέλουμε να τον προβάλλουμε, να τον αναδείξουμε μέσα από τον αθλητισμό που είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και όχι γιατί έτσι ξαφνικά αποφασίσαμε να γίνουμε «ομαδάρχες».
Κλείνοντας θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Ιωάννη Καραγιάννη για την αμέριστη συμπαράσταση του στον Σύλλογο μας.

Υ.Γ.1 Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να διανεμηθούν 70 εισιτήρια σε 200 οπαδούς;
Υ.Γ.2 Αν για τον τύπο της πόλης μας ισχύει η φράση «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», τότε να μην γκρινιάζουμε μονίμως για την προβολή των Αθηναϊκών ομάδων έναντι αυτών της πόλης μας.Σχετικά Άρθρα

Οι ειδήμονες της διαιτησίας “πετσοκόβουν” την τριάδα του Ιβανωφείου!

Μπάσκετ

Back to Top