Εφραιμίδης: «Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Ένας από τους ταλαντούχους παίκτες που προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή είναι και ο Νικήτας Εφραιμίδης. Ο νεαρός ακραίος που με τις ομάδες των …

Ηρακλής

Ένας από τους ταλαντούχους παίκτες που προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή είναι και ο Νικήτας Εφραιμίδης. Ο νεαρός ακραίος που με τις ομάδες των τμημάτων υποδομής έχει πανηγυρίσει πρωταθλήματα, φιλοδοξεί και ονειρεύεται μία ανάλογη σεζόν και στην Α1 ανδρών. Ο παίκτης του Γηραιού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του κυανόλευκου ΤΑΠ για τη φετινή χρονιά, το αυριανό (9/11) παιχνίδι με τον Άρη αλλά και τους στόχους του.

«Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Όλη η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο. Στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό βόλεϊ. Με τη Λαμία για την 4η αγωνιστική αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα συγκέντρωσης αλλά τελικά πήραμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω όμως ότι όλες οι ομάδες περνάνε δύσκολες στιγμές. Το ζήτημα είναι πως αντιμετωπίζεις αυτές τις δύσκολες στιγμές και εμείς καταφέραμε σε μία κακή ημέρα να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε τη νίκη, και αυτό είναι που μετράει», τόνισε αρχικά, νώ για το αυριανό παιχνίδι της Μίκρας ανέφερε:

«Ένα τοπικό ντέρμπι παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον και είναι δύσκολο. Ωστόσο εάν η ομάδα μου παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη χωρίς να υποτιμώ την αντίπαλη ομάδα που έχει στις τάξεις της πολύ καλούς αθλητές. Εάν εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι τότε το παιχνίδι μπορεί ακόμα να κριθεί και στα πέντε σετ. Όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Στο χέρι μας είναι να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα ο Νικήτας Εφραιμίδης δήλωσε: «Στο φετινό πρωτάθλημα οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί. Βλέπουμε τις αδύνατες θεωρητικά ομάδες να νικάνε τις δυνατές και από την άλλη τις δυνατές ομάδες να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις αδύναμες. Αυτό είναι πρόβλημα συγκέντρωσης. Και εκεί είναι το πλεονέκτημα του Ηρακλή που έχει αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια με τη δέουσα σοβαρότητα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Οι προπονητές μας σε κάθε προπόνηση προσπαθούν υποσυνείδητα να μας περνάνε μηνύματα. Σε κάθε προπόνηση είμαστε σοβαροί γιατί μαθαίνουμε κάτι νέο και αυτό μας βγαίνει και στο γήπεδο».

Σύμφωνα με τον αθλητή του Ηρακλή το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι εκπληκτικό: «Το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ καλό. Όλα τα παιδιά και οι ξένοι και οι Έλληνες αλλά κυρίως ο Κράβαρικ και ο Μπρουκς με βοηθάνε πάρα πολύ ειδικά σε κάποιες δύσκολες φάσεις έτσι ώστε να καταφέρω να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Οι συμβουλές αυτές είναι πολύτιμες και θα με βοηθήσουν στη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να προπονείται και να είναι μέλος μίας ομάδας όπως είναι ο Ηρακλής, την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και με τρομερή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Από την πλευρά μου προσπαθώ μέρα με την μέρα να γίνομαι και καλύτερος. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι».

Αναφορικά με τους στόχους του Ηρακλή ο ακραίος των κυανόλευκων εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος : «Δεν μου αρέσει να μιλάω για στόχους από την αρχή της σεζόν. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι ο Ηρακλής πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα και στο τέλος θα κάνει ταμείο. Να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε, να μην επηρεαζόμαστε από τους αντιπάλους και  κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Από το Δεκέμβριο θα έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις εξαιτίας και των Ευρωπαϊκών παιχνιδιών αλλά και εκεί πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να πηγαίνουμε βήμα –βήμα».

Σχετικά Άρθρα

Oλόκληρος ο τελικός της Δραπετσώνας και η κατάκτηση του τίτλου! (vid)

Βόλει

Back to Top