Το μήνυμα του Σάββα

Ο Σάββας Κωφίδης χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη και στάθηκε ιδιαίτερα στο κλίμα που επικρατούσε στις κερκίδες (αποδοκιμασίες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα): «Και σαν χαρακτήρας …

Ηρακλής

Ο Σάββας Κωφίδης χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη και στάθηκε ιδιαίτερα στο κλίμα που επικρατούσε στις κερκίδες (αποδοκιμασίες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα):

«Και σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος, είναι κάτι που με στεναχωρεί παρά τη νίκη. Αυτή τη στιγμή είμαστε μία ομάδα και η ομάδα πέρα από το γκρουπ των αποδυτηρίων είναι και ο φίλαθλος κόσμος. Αν είναι ξεχωριστά κομμάτια, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ήταν πολύ λυπηρό για μένα. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι. Δεν είχε την ποιότητα που ήθελα. Η ομάδα είχε προβλήματα όσον αφορά το παιχνίδι θέσεων. Δεν είχε την ηρεμία και την υπομονή. Υπήρχε μία πίεση στους παίκτες κυρίως από τη βαθμολογική θέση και η αλήθεια είναι ότι θέλανε πολύ τη νίκη. Είναι σημαντική για όλους και θα δώσει κάτι παραπάνω στη συνέχεια στην ψυχολογία.

Στόχος της ομάδας και δικός μου είναι να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να είναι ελκυστικός και ουσιαστικός και να ανεβούμε στη βαθμολογία. Η πίεση δεν είναι μόνο για αυτό το παιχνίδι. Θα υπάρχει και στη συνέχεια. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αγχωμένοι. Πρέπει να βγάλουμε τη χαρά του παιχνιδιού και αυτό θα γίνει μόνο με προσπάθεια. Θέλει δρόμο για να μιλήσουμε για αλλαγές. Θέλουμε να βρούμε ένα στυλ παιχνιδιού που να είναι ποιοτικό. Με συνδυασμούς και με καλή ανάπτυξη. Αυτό θα προκύψει μέσα από τις προπονήσεις. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε. Η αλήθεια είναι ότι το υλικό το γνώριζα μόνο από τα παιχνίδια που παρακολουθούσα.

Μέσα στην προπόνηση είναι διαφορετικά. Οι παίκτες είναι αυτοί που δημιουργούν έναν τρόπο παιχνιδιού, από την τοποθέτηση και το πώς θα παίξουν. Σήμερα οι παίκτες μου έδειξαν ότι έχουν δύναμη και έχουν πολλά να δώσουν. Φάνηκαν ότι είναι δυνατοί. Αυτό δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια».


Όσον αφορά τα διαιτητικά λάθη εις βάρος του Ηρακλή, με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό πέναλτι στο τράβηγμα του Μιλάνο από τον Ουριμπάρι (θα ήταν και δεύτερη κίτρινη), είπε: «Δεν κάνω αναφορά στη διαιτησία γιατί έτσι αποπροσανατολιζόμαστε».


 

Σχετικά Άρθρα

Πισωγύρισμα: Απόφαση για παύση προπονήσεων στις “κόκκινες” περιοχές…

Ποδόσφαιρο

Back to Top