- Bluearena - http://bluearena.gr -

«Ο μεγάλος Ηρακλής»

Ο πρόεδρος του ΤΑΚ Ηρακλής, Γιώργος Γαλανός, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα» αναφέρθηκε σε όλα τα ζήτημα που αφορούν το μπασκετικό τμήμα κι ανέλυσε τις σκέψεις του. Αναλυτικά, η συνέντευξη:

– Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με το μπάσκετ;
«Από μικρός ήμουν κοντά στον αθλητισμό και πάντα αγαπούσα πολύ το μπάσκετ. Μάλιστα έπαιζα στα τμήματα υποδομής του Άρη και είχα συμπαίκτη τον Μιχάλη Ρωμανίδη. Είχα όμως αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με το μπάσκετ πριν αναλάβω τον Ηρακλή. Κατά το παρελθόν ήμουν πρόεδρος στη Νίκη Βόλου στο ποδόσφαιρο και μάλιστα είχαμε πετύχει την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Β’. Ελπίζω το ίδιο να καταφέρουμε και τώρα με τον Ηρακλή».

– Πώς όμως εμπλακήκατε με τον Ηρακλή;
«Το ενδιαφέρον προέκυψε μέσω ενός φίλου μου, του Στέλιου Κουτρή που με ώθησε να ασχοληθώ με το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή. Κάναμε ένα ραντεβού με τον Φώτη Θέο και τον Μάκη Σαρλή. Η συνάντηση αυτή έγινε στα μέσα περίπου του Ιουλίου και μετά από πολλές συζητήσεις που κράτησαν αρκετό διάστημα ήρθαμε σε συμφωνία. Μιλούσαμε αρκετό καιρό παρ όλα αυτά δεν θέλαμε να ανακοινώσουμε κάτι που δεν θα ήταν σίγουρο. Και έτσι άργησε να γίνει και η παρουσίαση μας από τον Ερασιτέχνη Ηρακλή».

– Είναι και επίσημα ο Γιώργος Γαλανός, πρόεδρος του ΤΑΚ Ηρακλής;
«Έχουν μπει οι υπογραφές κι έτσι είμαι και τυπικά ο πρόεδρος της ομάδας. Αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα αλλά με γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες γιατί ο Ηρακλής είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και δεν είναι ευχάριστο να βρίσκετε στην Α2».

– Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Ερασιτέχνη;
«Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι με τον Ερασιτέχνη έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με τους περισσότερους παίκτες και όσες φορές έχει τύχει να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με δική μου παρέμβαση έχει λυθεί την επόμενη μέρα. Ξέρω ότι και για τα παιδιά που είναι στον Ερασιτέχνη είναι δύσκολα τα πράγματα καθώς συντηρούν τα περισσότερα από τα τμήματα του Ηρακλή παρ όλα αυτά φέτος πιστεύω πως είναι η χρονιά του μπάσκετ και με την δική μας προσπάθεια αλλά και του κόσμου μας μπορούμε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου».

– Με τον Ερασιτέχνη είχατε αργήσει να υπογράψετε το μεταξύ σας συμφωνητικό.
«Ναι είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε να βάλλουμε τις υπογραφές και η όλη διαδικασία με είχε κουράσει λίγο. Παρ όλα αυτά στην μέχρι τώρα συνεργασία μας όπως είπα και πριν είναι άψογοι. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω την ομάδα σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει και δεν θα πω σε καμία περίπτωση «αυτός είναι παίκτης που τον πληρώνει ο Ερασιτέχνης, άρα εμένα δεν με αφορά. Ό,τι κι να γίνει θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αγαπάω αυτή την ομάδα και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχει τους στόχους της».

«Θέλω κατάμεστο το Ιβανώφειο

Ο Γιώργος Γαλανός δεν σκέφτεται μόνο το παρών. Κάνει και βραχυπρόθεσμες σκέψεις, δείχνοντας ανοικτά την επιθυμία του να παραμείνει στο σύλλογο, έχοντας ενεργό ρόλο.
Ο ίδιος αποκαλύπτει τις πιέσεις που του ασκήθηκαν ώστε το πέρασμά του από το ΤΑΚ να είναι σύντομο, αλλά και την επιθυμία του να δει τον Ηρακλή να μεγαλουργεί. «Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή και τα επόμενα χρόνια. Στην αρχή δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ η συνέχεια και δεν το κρύβω πως σε συζητήσεις  που έκανα με το οικογενειακό μου περιβάλλον τους είχα πει ότι ας τελειώσει η χρονιά να ανέβει η ομάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Η Α1 άλλωστε είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά και πλέον αυτό που με νοιάζει είναι όχι απλά να ανεβάσουμε την ομάδα αλλά να είμαστε και στις καλύτερες της Α1».

– Όσον αφορά το πλάνο που έχετε θέσει, τι νομίζετε πως πρέπει να γίνει ώστε ο Ηρακλής να αποκτήσει την χαμένη του αίγλη;
– Γενικά είμαι πολύ παρορμητικός άνθρωπος και μου αρέσουν οι γρήγορες αποφάσεις. Αυτό μέχρι στιγμής δείχνει πως λειτουργεί καλά αν αναλογιστεί κανείς τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και του χρόνου στην Α1. Θέλω να φτάσουμε ψηλά τον Ηρακλή και αυτό θα γίνει μόνο με σκληρή δουλειά και την βοήθεια όλων. Η ομάδα διαθέτει τέσσερα σημαντικά στοιχεία, προπονητή, διοίκηση, φανέλα και λαό. Και θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά μας. Το γήπεδο να είναι κατάμεστο σε κάθε, αγώνα, αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου».

– Πως οραματίζεστε τον Ηρακλή της Α1;
« Κατ αρχήν η ομάδα πρέπει πρώτα η ομάδα να ανεβεί καθώς το πρωτάθλημα της Α2 είναι αρκετά δύσκολο. Παρ όλα αυτά επειδή είμαι άνθρωπος που αρέσκετε στο να κάνει όνειρα θέλω να δω την ομάδα να παίζει σε ένα γεμάτο Ιβανώφειο και να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ελπίζω να κατακτήσουμε και κάποιο τίτλο. Ήδη φέτος που βρισκόμαστε στην Α2 και έχουμε φτάσει στους «8» του Κυπέλλου».

«Δεν έχουμε στήριξη»

Μπορεί όλα να μοιάζουν καλώς καμωμένα, ο Γιώργος Γαλανός όμως, ο πρόεδρος του ΤΑΚ, έχει ένα μεγάλο παράπονο και το εκφράζει. «Πολλοί άνθρωποι που βοηθούσαν τον Ηρακλή τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν. Πιστεύω ότι ίσως με την παρουσία μου στην ομάδα πολλοί να λένε «δεν πειράζει είναι ο Γαλανός τώρα δεν χρειάζεται να δώσουμε και εμείς χρήματα». Αυτό είναι λάθος. Ο Γαλανός δεν μπορεί να ξοδεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια για να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Δεν έχω και τόσα πολλά (γελάει…). Κάποια στιγμή δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό. Πρέπει να στηρίξουν και άλλα άτομα αυτή την προσπάθεια ώστε να δούμε τον Ηρακλή εκεί που πραγματικά ανήκει».

– Παράλληλα με τη δική σας παρουσία στο ΤΑΚ Ηρακλής βρίσκεται ο Απόστολος Τσιπίδης, που επίσης ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα.
«Με τον Απόστολο δεν γνωριζόμασταν πριν έρθω στον Ηρακλή. Είναι όμως ένας άνθρωπος που έχει σκοπό να βοηθήσει το τμήμα κι αυτή την στιγμή ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί με τον Ηρακλή είναι ευπρόσδεκτος. Το ότι βρίσκομαι εγώ στην ομάδα δεν σημαίνει πως είναι κλειστή η πόρτα και για άλλους επενδυτές. Ελπίζω στο μέλλον να μας ακολουθήσουν».

«Εχουμε υλικό για Α1»

Ο πρόεδρος του ΤΑΚ αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία της ομάδας, σημειώνοντας: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα και γενικά πιστεύω πως το υλικό του Ηρακλή θα το ζήλευαν αρκετές ομάδες της Α1. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η παρουσία του Λευτέρη Κακιούση ο οποίος ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτό το υλικό και να πως φέρει θετικά αποτελέσματα. Από την μεριά μας κάναμε ότι καλύτερο και προσπαθήσαμε να φέρουμε κάθε παίκτη που μας ζήτησε. Κάναμε κι άλλες επαφές. Ήθελα να φέρουμε τον Νίκο Χατζηβρέττα, αλλά είχαμε αργήσει να κινηθούμε κι έτσι πήγε στον Άρη. Μου άρεζε και ο Νίκος Παππάς, που πήγε στον Κολοσσό. Είχαμε συζητήσει με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και κάναμε μια καλή πρόταση, όμως το κασέ του ήταν πολύ μεγάλο».

– Η παρουσία του Λευτέρη Κακιούση πιστεύετε πως είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή για τον πάγκο του Ηρακλή;
«Φυσικά. Το δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματα ο Λευτέρης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το μπάσκετ και πάνω από όλα αγαπάει την ομάδα. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι προπονητής του Ηρακλή και τα επόμενα χρόνια γιατί είναι απ’ τα παιδιά που αγαπάω πολύ στην ομάδα».

– Στον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση και ο κόσμος είχε θορυβηθεί έντονα στο άκουσμα ότι θα αποχωρούσατε από την ομάδα. Θα θέλατε να πείτε κάτι για αυτό;
«Ήταν όπως είπες και εσύ μία παρεξήγηση. Το θέμα θεωρώ πως είναι λήξαν και σε μία σχέση σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιο τριγμοί».

– Η Α1 είναι ένα σαφώς πιο δύσκολο πρωτάθλημα τι αλλαγές πιστεύετε πως πρέπει να γίνουν ώστε να καθιερωθεί όπως και στο παρελθόν η ομάδα στην Α1;
«Κατ αρχήν πιστεύω ότι σίγουρα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε ο σύλλογος να βγάζει μία καλύτερη εικόνα προς τα έξω. Είναι λίγο νωρίς, όμως πιστεύω ότι με την παρουσία του κόσμου μας σε κάθε παιχνίδι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Η ομάδα άλλωστε ανήκει στην Α1 και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να οργανωθούμε σε πολλούς τομείς. Ο Ηρακλής είναι μεγάλος σύλλογος και ο λαός του θα παίξει σημαντικό ρόλο σε πάρα πολλά παιχνίδια».