Το παράδειγμα του Σκόρδα, οδηγός για τον Ρέμο

Τα αντανακλαστικά μίας διοίκησης, φαίνονται σε στιγμές κρίσης και στο πόσο γρήγορα λαμβάνει μία απόφαση για να αλλάξει την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας. Πριν …

Τα αντανακλαστικά μίας διοίκησης, φαίνονται σε στιγμές κρίσης και στο πόσο γρήγορα λαμβάνει μία απόφαση για να αλλάξει την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας. Πριν από δύο χρόνια, ο –τότε- πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, διέβλεψε από την πρώτη κιόλας αγωνιστικής ότι με τον Χουάν Κάρλος Ολίβα η ομάδα δεν είχε μέλλον. Τον απομάκρυνε μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο, διορθώνοντας το λάθος του και συμφώνησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος οδήγησε τον Άρη σε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά. Ο ίδιος άνθρωπος, δύο χρόνια νωρίτερα, είχε κάνει το λάθος να στηρίξει μέχρι τέλους έναν άλλο προπονητή (Γιώργο Χατζάρα), με αποτέλεσμα η ομάδα να οδηγηθεί στον υποβιβασμό.


Ο Ηρακλής έμεινε εκτός βασικού στόχου πριν ακόμη βγει ο Οκτώβριος, μετράει πέντε σερί ήττες χωρίς να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία και ο Όλεγκ Προτάσοφ δηλώνει ότι… «ακόμη δεν χάθηκε τίποτε». Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πάρει η διοίκηση την απόφαση και να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή; Από τη στιγμή που μόνος του ο Ουκρανός τεχνικός δεν αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι η ομάδα χρειάζεται αλλαγή ηγέτη στον πάγκο, η διοίκηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μία τέτοια κίνηση. Και όταν λέμε άμεσα, μιλάμε για τις επόμενες ώρες. Πριν τη διεξαγωγή του κρισιμότατου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.


Μερίδιο ευθύνης όμως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ηρακλή, αναλογεί σε όλους. Το μεγαλύτερο όμως, στον Αντώνη Ρέμο. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις αγνές του προθέσεις, ούτε αμφισβητεί την βοήθεια που έχει προσφέρει στον σύλλογο. Είναι όμως ανεπίτρεπτο, η ομάδα να αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα και εκείνος να μην έχει εμφανιστεί τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη.


Από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κιόλας, όφειλε να είχε βρεθεί στη Μίκρα και να θέσει τον καθένα προ των ευθυνών του. Χώρια που με την παρουσία του εδώ θα μπορούσε να κλείσει έστω και ένα από τα ανοιχτά μέτωπα. Από την Αθήνα όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, από τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη έχει απομείνει ένας παράγοντας (Πολύκαρπος) και ένα στέλεχος (Πουρσανίδης). Με δύο ανθρώπους δεν διοικείται ούτε η Δάφνη Ευαγγελισμού και αυτό δυστυχώς δεν το έχει αντιληφθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.


Όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ρέμος αναζητεί τη διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ. Μέχρι όμως να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη της εταιρίας, οφείλει έναντι της αγάπης του γι’ αυτή την ομάδα, να πράξει τα δέοντα για να πάψει ο Ηρακλής να αποτελεί περίγελο ακόμη και για ομάδες της Γ’ εθνικής.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top