Ο τρόπος πρόκρισης των Εθνικών ομάδων

Στον B’ όμιλο του δεύτερου γύρου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011, που θα φιλοξενήσουν τα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας (9-18 Σεπτεμβρίου) …

Διάφορα

Στον B’ όμιλο του δεύτερου γύρου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011, που θα φιλοξενήσουν τα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας (9-18 Σεπτεμβρίου) κληρώθηκε το Σάββατο η Εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία, τη Λετονία και το νικητή του ζευγαριού από τον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης Αζερμπαϊτζάν – Μ. Βρετανία.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί σε δύο τουρνουά, εκ των οποίων το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία (21-23/5/2010) και το δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα (28-30/5/2010) σε οικείο έδαφος, στο Ηράκλειο Κρήτης. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση και των δύο τουρνουά, προκρίνεται απ’ ευθείας στα τελικά της διοργάνωσης, όπου έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους οι διοργανώτριες Τσεχία και Αυστρία, αλλά και οι πέντε πρώτες του Ευρωβόλεϊ της Τουρκίας οι Πολωνία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ρωσία και Σερβία.
Ο δεύτερος του Β’ ομίλου θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε διπλό αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο του Ε’ ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν οι Ιταλία, Τουρκία, Λευκορωσία και ο νικητής του ζευγαριού από τον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης Μολδαβία – Ρουμανία.

Το ίδιο σύστημα πρόκρισης ισχύει και στην περίπτωση της Εθνικής γυναικών, η οποία κληρώθηκε στον F’ όμιλο του δεύτερου γύρου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011, που θα φιλοξενήσουν τα γήπεδα της Σερβίας (Βελιγράδι) και της Ιταλίας (Μόντσα), από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία και την Πορτογαλία σε δύο τουρνουά, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Πορτογαλία, (21-23/5/2010) και στη Βουλγαρία (28-30/5/2010).

Η πρώτη ομάδα της κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και στα δύο προκριματικά τουρνουά, θα κερδίσει απευθείας το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, όπου έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους οι διοργανώτριες Ιταλία και Σερβία, αλλά και οι Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία και Ρωσία, καθώς πλασαρίστηκαν στην πρώτη 6άδα του Ευρωβόλεϊ της Πολωνίας. Ο δεύτερος του F’ ομίλου θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε διπλό αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο του B’ ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν οι Τσεχία, Γαλλία, Ουγγαρία, Αυστρία.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top