“Να βγάλουμε εγωισμό στο χορτάρι”

Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή, απόρροια των τριών τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. Το μυστικό, σύμφωνα με τον Όλεγκ Προτάσοφ, είναι να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές …

Ηρακλής


Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή, απόρροια των τριών τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων. Το μυστικό, σύμφωνα με τον Όλεγκ Προτάσοφ, είναι να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές τον –καλώς εννοούμενο- εγωισμό στο χορτάρι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι στη Λιβαδειά.“Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα και να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό δουλεύουμε. Με συζήτηση, προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε για τον αγώνα”, είπε αρχικά και αμέσως μετά ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα. “Μη νομίζετε ότι διαλέγω 11 ποδοσφαιριστές και μόνο με αυτούς δουλεύω. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, διότι κάποιοι παίκτες δεν τραβάνε. Είναι αλήθεια ότι αρχικά βασιστήκαμε σε παίκτες που πήραμε το καλοκαίρι ελπίζοντας ότι θα μας βοηθήσουν. Αρχικά άλλαξε η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, τώρα πλέον όμως οι εμφανίσεις δεν είναι καλές. Μάλλον άργησα. Ίσως θα έπρεπε νωρίτερα να κάνω αλλαγές. Έψαχνα μέσα από προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Πίστευα ότι θα βελτιωνόταν η ομάδα, εκ του αποτελέσματος φαίνεται όμως ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες αλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό θα αλλάξουμε τα πάντα. Πρέπει με λογική να προχωρήσουμε σε αλλαγές”.Για την παραίτηση του Νίκου Καρύδα από τη θέση του γυμναστή, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. “Ο φίλος μου ο Νίκος αποφάσισε να φύγει από την ομάδα κι εγώ δεν έχω το δικαίωμα να εξηγήσω τους λόγους. Αν θέλεις θα το κάνει ο Νίκος. Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να συνεχίσω να δουλεύω στον Ηρακλή και να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ”.


Παραδέχθηκε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια, δεν είναι καλό. “Μετά από διαδοχικές ήττες, σε κάθε ομάδα υπάρχει αναταραχή. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ιδανική η κατάσταση αποδυτήρια. Η δουλειά μας είναι να μιλάμε στους ποδοσφαιριστές και να φροντίσουμε να βγάλουμε την ομάδα από αυτή τη κατάσταση. Αυτό είπα και στους παίκτες. Πρέπει να βγει ο αθλητικός εγωισμός. Πρέπει πρώτα να προσέξουμε τι κάνουμε στο γήπεδο και τι δίνουμε. Δηλαδή; Να είμαστε 100% επαγγελματίες. Αυτό πρέπει να προσέξουμε. Κάθε ομάδα είναι ένα ζωντανός οργανισμός. Πρώτα να δούμε τι κάνουμε εμείς σαν επαγγελματίες. Αυτό το μήνυμα προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Θέλω όλοι να είμαστε επαγγελματίες και να ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο. Να αντιδρούμε σαν άντρες και άνθρωποι και να κοιτάμε τον άλλον στα μάτια. Να μην κρυβόμαστε”.


Για την πορεία της ομάδας, είπε: “Δεν μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν σούπερ, αλλά ήταν καλά. Επειδή όλες οι ομάδες, με εξαίρεση 2-3, είναι στο ίδιο επίπεδο, θεωρώ ότι θα πρέπει ο κάθε παίκτης να δίνει κάτι παραπάνω. Είναι και θέμα ψυχής. Στο ποδόσφαιρο δεν δίνεις σημασία σε κάποιες περίτεχνες ενέργειες, αλλά στο αποτέλεσμα. Αυτά που μας λείπουν σήμερα είναι η ψυχή, η θέληση και η μαχητικότητα”.


Και πάλι έγινε λόγος για την ύπαρξη ηγετών: “Οι αρχηγοί-ηγέτες της ομάδας πρέπει να την μαζεύουν στα δύσκολα κι έτσι βοηθούν και τον προπονητή. Ήξερα ότι οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, ήταν δύσκολο να γίνουν αμέσως οι αγωνιστικοί ηγέτες. Υπό αυτές τις συνθήκες, λογικά περιμένεις περισσότερα από αυτούς που γνωρίζουν την ομάδα. Με εξαίρεση τον Κατσαμπή, οι υπόλοιποι που ήταν στην ομάδα είναι νεαροί και δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία”.


Για τα συναισθήματα των παικτών που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής τις ευκαιρίες που περίμεναν, τόνισε: “Κάποτε ο προπονητής της Λευκορωσίας είπε πως ‘οι έντεκα που βάζω με αγαπούν και οι υπόλοιποι με μισούν’. Σε μας δεν ισχύει αυτό. Τα παιδιά στην ομάδα είναι πολύ καλά, σε ακούν και προσπαθούν να καταλάβουν. Τώρα, το ότι στεναχωριέται ο καθένας που δεν παίζει, αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ περιμένω από τον κάθε παίκτη να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος. Και να είναι σίγουρος ότι θα το δω. Όχι με γκρίνια, αλλά με δουλειά. Από την προπόνηση πάντως, δεν έχω κανένα παράπονο”.

Σχετικά Άρθρα

Διλμπέρης: “Η περιουσία του Συλλόγου δίνει αισιοδοξία για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Η τελευταία εμφάνιση του Βάσια, με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Ποδόσφαιρο

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top