Ο Λίμπρεχτς και ο Προτάσοφ

Για 97 παιχνίδια Πρωταθλήματος συνεργάστηκε ο Τάις Λίμπρεχτς με τον Ηρακλή και παραμένει στην πρώτη θέση των προπονητών του «Γηραιού» σε συμμετοχές στην ιστορία της …

Ροπαλιές

Για 97 παιχνίδια Πρωταθλήματος συνεργάστηκε ο Τάις Λίμπρεχτς με τον Ηρακλή και παραμένει στην πρώτη θέση των προπονητών του «Γηραιού» σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας. Δεύτερος είναι ο Αγκνε Σίμονσον με 78 παιχνίδια Πρωταθλήματος.

Η “BLUEARENA” μας θύμισε στις 14/10 ότι μια ημερομηνία σαν αυτή το 1991, ο Ολλανδός τεχνικός έκανε το ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο σε ένα παιχνίδι νικηφόρο, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ευκαιρία να θυμηθούμε τον Λίμπρεχτς που δούλεψε αρκετά με τα νέα παιδιά στον Ηρακλή χωρίς πάντως να παραλείπει να έχει και κόντρες με κάποια από αυτά (όπως τον Χρήστο Κωστή), κυρίως λόγω των αυστηρών του στάνταρντ σε συμπεριφορές.

Εδώ βέβαια, θα πει κάποιος, είχε κόντρα με τον Γκούλιτ (όταν τον είχε παίκτη στην Ολλανδία) θα του ήταν δύσκολο να έχει και εδώ κόντρες; Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Λίμπρεχτς, στις τρεις σεζόν που κάθισε στον Ηρακλή, βοήθησε αρκετούς νεαρούς και τους έδωσε χρόνο συμμετοχής και την ευκαιρία να αναδειχθούν.

Ενα τέτοιο παιχνίδι ήταν και τη σεζόν 1992-1993, τη δεύτερή του δηλαδή στην ομάδα. Το παιχνίδι γίνεται στις 6 Σεπτεμβρίου του 1992 και είναι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό στον οποίον τότε παίζει ο Ολεγκ Προτάσοφ, ο νυν προπονητής του Ηρακλή δηλαδή. Ο Λίμπρεχτς επιλέγει για κεντρικούς αμυντικούς δύο αμούστακα παιδιά, δύο συνομήλικους, τους 18χρονους τότε, Γιώργο Ανατολάκη και Βασίλη Ξάνθο.

Η επιλογή παραξενεύει πολλούς, ο Λίμπρεχτς όμως δικαιώνεται. Ο Ηρακλής μπορεί να έχασε με 1-0 (το γκολ μάλιστα το πέτυχε ο Προτάσοφ) η απόδοσή του όμως ήταν πολύ καλή.

Ο Ανατολάκης, νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ, έκανε την καριέρα που έκανε ενώ είναι σίγουρο ότι και ο Ξάνθος θα έκανε κάτι ανάλογο αν δεν ήταν τόσο άτυχος με τους συνεχείς τραυματισμούς μιας και το ταλέντο του το παραδέχονταν όλοι.  

Σχετικά Άρθρα

Back to Top