“Με σόκαρε ο Παμπορίδης”

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Βασίλη Παμπορίδη, από τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Sportday, Μιχάλη Τσόχο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2009.“Η ιστορία …

Διάφορα


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Βασίλη Παμπορίδη, από τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Sportday, Μιχάλη Τσόχο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2009.

“Η ιστορία του πρωταθλήματος ασφαλώς θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική, αν είχαν συμβεί δύο πράγματα. Αν ο Δαλούκας στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός είχε δώσει πέναλτι υπέρ της “Ενωσης” όταν το ματς ήταν 0-0. Δεύτερον, αν ο Κάκος προχθές στην Ξάνθη μετρούσε το κανονικό γκολ του Χέρσι και άφηνε να γίνει το 0-1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα δύο σφυρίγματα ίσως να είχαν δώσει μέχρι και έξι βαθμούς στην “Ενωση”.

Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ισόβαθμη του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση με 13 βαθμούς. Αν επίσης είχε δοθεί στον Άρη το πέναλτι με τον Παναθηναϊκό, οι “πράσινοι” τώρα θα είχαν δεκαέξι βαθμούς και συνεπώς η ΑΕΚ θα ήταν τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή και όχι 11 όπως τώρα. Θα μου πείτε όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά γιατί τα πέναλτι μπορεί να χάνονταν, όπως επίσης μπορεί η ΑΕΚ να άνοιγε το σκορ, αλλά τελικά να έχανε ή να μην κέρδιζε. Σωστά, όπως σωστά και ο ΑΕΚτσής λέει σήμερα, ας προηγούμουν εγώ με Ολυμπιακό και Ξάνθη και θα βλέπαμε αν θα έχανα.

Εμένα, πάλι, δεν με σόκαραν οι διαιτησίες του Δαλούκα ή του Κάκου κι ας ήταν πολύ κακές, αλλά η διαιτησία του Παμπορίδη στο ΠΑΟΚ – Ηρακλής. Αλλη λέξη από τον δόλο, για να μην πω δηλαδή το βαρύ, “στημένος”, δεν μπορώ να βρω. Μπροστά στα μάτια αυτού του ανθρώπου (ήταν σε απόσταση δύο–τριών μέτρων) έγιναν τουλάχιστον τρία εγκληματικά μαρκαρίσματα από ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Εχω την αίσθηση ότι δεν ήθελαν να κόψουν την μπάλα στους αντιπάλους τους, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, αλλά να τους στερήσουν την αρτιμέλεια του σώματός τους. Το ότι σήμερα ο Επστάιν όχι μόνο παίζει μπάλα αλλά περπατά είναι ένα μικρό θαύμα. Παρ’ όλα αυτά ο Παμπορίδης όχι απλώς δεν απέβαλε παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά στην πρώτη περίπτωση έδειξε απλώς φάουλ, στη δεύτερη ούτε καν φάουλ και στην τρίτη φάουλ και κίτρινη κάρτα. Και αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στον προκλητικό τρόπο με τον οποίο σφύριζε.

Απορώ πραγματικά πώς μία βουτιά του Κουτσιανικούλη δεν την εκτίμησε πέναλτι. Βεβαίως δεν θέλω να πω ότι ευνοείται ο ΠΑΟΚ. Αλλωστε, φέτος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στερηθεί τουλάχιστον τρεις βαθμούς στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε δόλο. Είτε γιατί κάποιος του είπε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί φέτος, οπότε σπρώξ’ τον με τον Ηρακλή (πράγμα που δεν το πιστεύω, γιατί σημαίνει ότι έχουμε μία άλλου είδους Παράγκα…) είτε γιατί για κάποιο λόγο αυτός ο τύπος παίζει ΠΑΟΚ (θυμηθείτε τα όργια που είχε κάνει πέρυσι στο ΠΑΟΚ – Πανιώνιος).

Αν λοιπόν αυτός ο διαιτητής μετά τα όσα προκλητικά και με δόλο έκανε στην Τούμπα δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά, τότε για πρώτη φορά φέτος κατά την άποψή μου ο Κύρος Βασάρας θα έχει πάει προς λάθος κατεύθυνση και θα μου έχει βάλει ψύλλους στα αυτιά για την αντικειμενικότητά του. Επιπλέον, μολονότι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές διαπίστωσα μία σαφώς βελτιωμένη διαιτησία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, τις επόμενες τρεις, και κυρίως στην τελευταία, είδα πράγματα που δεν τα πιστεύω. Ελπίζω, εξαιρουμένου του Παμπορίδη, για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι είχε πρόθεση και δόλο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις να ήταν απλά λάθη”. 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top