Δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Ηρακλής ηττήθηκε με 3-0 (29-27, 25-16, 26-24) από την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ στον τελικό του …

Ηρακλής

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Ηρακλής ηττήθηκε με 3-0 (29-27, 25-16, 26-24) από την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ στον τελικό του διεθνούς τουρνουά εις μνήμην «Αρκάντιους Γκόλας», του Πολωνού αθλητή που έχασε τη ζωή του το 2005.

Με εξαίρεση το δεύτερο σετ που κατέληξε εύκολα στα χέρια των Πολωνών οι «κυανόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια τη Σκρα Μπελχάτοφ που φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ο Χάρι Μπρόκινγκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του. Ξεκίνησε με πασαδόρο τον Προύσαλη, δίδυμο ακραίων τους Κάλα, Μπάρανεκ, κεντρικούς τους Κανέλλο και Κραλ, διαγώνιο τον Γκασπαρίνι και λίμπερο τον Μπαμπαλιούτα. Στα θετικά και η επιστροφή του τραυματία Ζένια Γκόρτσιανουκ που χρησιμοποιήθηκε έστω και λίγο ως αλλαγή από τον Ολλανδό τεχνικό, ενώ έπαιξαν και οι Κράβαρικ, Εφραιμίδης, Γεωργιάδης και Χαραλαμπίδης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα με 19-18, και 22-21. Η Σκρα ισοφάρισε σε 22-22 και το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι και το 27-27. Πιο αποτελεσματικοί όμως στα κρίσιμα σημεία οι Πολωνοί επικράτησαν με 29-27. Μετά από την απώλεια του πρώτου σετ, η ψυχολογία στο στρατόπεδο του «γηραιού» έπεσε κατακόρυφα με συνέπεια η Σκρα να προηγηθεί με 18-12 και 21-12. Σε εκείνο το σημείο ο Χάρι Μπρόκινγκ προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας στη θέση του Προύσαλη τον Γεωργιάδη και στη θέση του Γκασπαρίνι τον Κράβαρικ. Τελικά ο Ηρακλής έχασε το σετ με 25-16. Όπως στο πρώτο σετ έτσι και στο τρίτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ. Πιο ψύχραιμοι οι Πολωνοί απέναντι σε μία ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να δέσει κατάφεραν να κατακτήσουν το σετ με 26-24.

Νωρίτερα η οικοδέσποινα του τουρνουά Τσεστόχοβα επικράτησε με σχετική άνεση της εσθονικής Ταλίν με 3-0 (25-18, 25-23, 25-19) και κατέκτησε την τρίτη θέση.


Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top