Γιαννούλης:«Μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

«Ο φετινός Ηρακλής έχει προοπτική για σπουδαία πράγματα. Ξεκινήσαμε καλά, όμως θέλω να πάρουμε θετικά αποτελέσματα κι από τα παιχνίδια απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Ένας …

Ηρακλής

«Ο φετινός Ηρακλής έχει προοπτική για σπουδαία πράγματα. Ξεκινήσαμε καλά, όμως θέλω να πάρουμε θετικά αποτελέσματα κι από τα παιχνίδια απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Ένας τέτοιος αγώνας είναι κι αυτός της Κυριακής με την ΑΕΚ». Ο Κώστας Γιαννούλης μίλησε στην ιστοσελίδα της WIND (www.wind.com.gr) και έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ. H BLUEARENA σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του 22χρονου αμυντικού.

Κώστα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θετικό ξεκίνημα του Ηρακλή έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;

«Ασφαλώς και μπορούμε να το πούμε αυτό. Πήραμε τη νίκη στην έδρα μιας ομάδας που ειδικά πέρυσι μας έδειξε πως δύσκολη είναι. Κατόπιν ακολούθησε ένα ματς με τον Άρη στο γήπεδό μας που ήταν ντέρμπι και έγινε καλός αγώνας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά θα μπορούσαμε να χάσουμε κιόλας καθώς οι αντίπαλοί μας προέβαλλαν μεγάλη αντίσταση. Σε γενικές γραμμές μείναμε ικανοποιημένοι από τις δικές μας αντιδράσεις και βέβαια μείναμε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Ας μην ξεχνάμε πως τέτοιο ξεκίνημα είχαμε να κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα κι αυτό το γεγονός μπορεί να λειτουργήσει μόνον θετικά σε όλη την ομάδα του Ηρακλή».

Ποια είναι τα στοιχεία του φετινού Ηρακλή που μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στην χρονιά που ξεκίνησε;

«Έχουμε αντιληφθεί πως η ομάδα φέτος έχει την προοπτική για σπουδαία πράγματα αν και είναι κάπως νωρίς για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για τις πραγματικές δυνατότητές της. Έχουν έρθει αρκετά καλοί και ποιοτικοί παίκτες στον Ηρακλή που μπορούν να βοηθήσουν. Ο κύριος Προτάσοφ έχει δώσει το στίγμα του από την πρώτη στιγμή και αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι πως γίνεται μια σοβαρή δουλειά με μεγάλες προσδοκίες. Θα δούμε στην πορεία τα οφέλη αυτής της προσπάθειας που προς το παρών γίνεται με καλή διάθεση από όλους. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να φτάσουμε την ομάδα εκεί όπου πραγματικά της αξίζει».

Για να πετύχετε πάντως τους στόχους σας θα πρέπει να πάρετε καλά αποτελέσματα και μακριά από το Καυτανζόγλειο. Σε κάποια ματς πέρυσι τα καταφέρατε. Φέτος;

«Την περασμένη χρονιά δείξαμε στα περισσότερα ματς εκτός έδρας, ειδικά στην Αθήνα, ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, για να έχει αξιώσεις μια ομάδα στην βαθμολογία πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα παιχνίδια που θεωρητικά είναι πολύ δύσκολα. Οι καλές εμφανίσεις και προπάντων τα αποτελέσματα σε αυτούς τους αγώνες θα φέρουν την βαθμολογική συγκομιδή και κυρίως την καλή ψυχολογία για την συνέχεια. Έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε ενώ υπάρχει και το κίνητρο για αναμετρήσεις όπως της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ. Θέλω να ψάξουμε για το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι, την νίκη έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτή η καλή προσπάθεια της ομάδας. Να κοιτάξουμε μόνον τις δικιές μας εμφανίσεις δίχως να μας απασχολεί το μέγεθος δυσκολίας απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ. Ξέρουμε πως θα μας περιμένει ένα δύσκολο έργο στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα που έχει την ποιότητα και τη διάθεση να μας πιέσει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε σαν στόχο την νίκη και γι’ αυτό θα πάμε να παίξουμε».

Από τον Κώστα Γιαννούλη τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος και προπάντων τι περιμένει ο ίδιος από τον εαυτό του;

«Θα είναι μια σημαντική σεζόν η φετινή για μένα. Λόγω τυπικών προβλημάτων δεν είμαι μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων καθώς για λίγες μέρες είμαι εκτός του ορίου ηλικίας όμως τι να κάνουμε.. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα και πλέον τώρα θα πρέπει να αναζητήσω τον αμέσως μεγαλύτερο στόχο που είναι η εθνική ανδρών. Θεωρώ πως ως τώρα έχω δουλέψει αρκετά καλά αλλά ξέρω επίσης πως έχω μπροστά μου ακόμη πιο σκληρή δουλειά για την προοπτική της καταξίωσης. Προπάντων θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ηρακλή για να πετύχει τους στόχους του που είναι πάντοτε υψηλοί. Να πάει καλά η ομάδα και μαζί να κερδίσουμε σε προσωπικό επίπεδο κι εμείς οι παίκτες του. Η κλήση στην εθνική ανδρών, είναι για εμένα μια πρόκληση όπως ασφαλώς το να ζήσω μεγάλες συγκινήσεις με την ομάδα μου. Καλό είναι πάντως να διεκδικήσουμε ακόμα και έναν τίτλο, με πιο εφικτή περίπτωση το κύπελλο Ελλάδος, αφού η ομάδα έχει τα προσόντα για να το πετύχει».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top