Γιοσλέιντερ Κάλα, ο νικητής

Παρά την κούραση του από το μακρινό ταξίδι δέχθηκε να μιλήσει στη BLUEARENA και τα είπε… όλα. Κοιτώντας τις φωτογραφίες από τα Final Four που …

Συνεντεύξεις

Παρά την κούραση του από το μακρινό ταξίδι δέχθηκε να μιλήσει στη BLUEARENA και τα είπε… όλα. Κοιτώντας τις φωτογραφίες από τα Final Four που υπάρχουν στο «Only Blue” στο Κατσάνειο, ο Γιοσλέιντερ Κάλα έχει καταλάβει που ήρθε. «Είμαι νικητής, δε θέλω να χάνω με τίποτα», τονίζει ο Κουβανός ακραίος, που ξεκινά πλέον προπονήσεις με τον Γηραιό.

Μπορεί η άφιξη του στην Θεσσαλονίκη να καθυστέρησε λίγες μέρες, όμως ο Γιοσλέιντερ Κάλα είναι πλέον εδώ και δηλώνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει με τη φανέλα του Ηρακλή. Ο Κουβανός ακραίος μίλησε στη BLUEARENA για την νέα πρόκληση στην καριέρα του, τον ίδιο και τους φιλάθλους της ομάδας, όπως και για τους συμπατριώτες του που πέρασαν επίσης από το Κατσάνειο στο παρελθόν.

«Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον Ηρακλή. Είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πρωταθλήματα, κύπελλα και τελικούς σε Final Four Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσω μέσω του Ηρακλή να γίνω καλύτερος και βοηθήσω την νέα μου ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Κάλα, για να συμπληρώσει: «Νιώθω 100% έτοιμος να αγωνιστώ σε παιχνίδι ακόμα και τώρα. Εδώ και καιρό δεν έχω σταματήσει να προπονούμαι και είμαι καλά».

Στο παρελθόν κι άλλες ομάδες από την Ελλάδα είχαν προσεγγίσει τον Κάλα όμως ο ίδιος προτίμησε μετά από καιρό τον Ηρακλή. Ο ίδιος αναφέρει για αυτό: «Ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Είχα και άλλες προτάσεις στο παρελθόν και χαίρομαι τώρα που ήρθα η ώρα να παίξω στον Ηρακλή. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Μιλούσαμε καιρό με τον Φρέντι Μπρουκς για αυτή την ευκαιρία που θα είχα να έρθω εδώ».

Οι τίτλοι που θέλει να κατακτήσει με τον Ηρακλή σίγουρα περνούν από το μυαλό του, όμως ο Κουβανός ακραίος σκέφτεται ένα πράγμα κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, τη νίκη: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος. Εγώ απλά θα προσπαθώ κάθε φορά να τα δίνω όλα για το καλύτερο. Είμαι νικητής, δε μου αρέσει να χάνω. Θέλω να τους κοιτάω όλους στα μάτια και να του νικώ. Δε θέλω με τίποτα να είμαι αυτός που χάνει. Όταν τα δίνεις όλα αυξάνεις τις πιθανότητες να νικάς και εγώ αυτό θα κάνω».

Σε ερώτηση για τους τομείς στους οποίους είναι καλύτερος στον τρόπο παιχνιδιού του, ο Κάλα τόνισε: «Δεν κοιτάω μόνο τον εαυτό μου μέσα στην ομάδα αλλά και το σύνολο. Θέλω να προσφέρω σε όλους τους τομείς. Είτε από το σέρβις, είτε στην επίθεση, είτε στην υποδοχή. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω γενικότερα την ομάδα, όχι μόνο επιθετικά. Δουλεύω καθημερινά στο να είμαι καλός σε όλους τους τομείς».

Ντεσπέιν, Βάντες, Μπρουκς. Τρεις συμπατριώτες του Κάλα που φόρεσαν τη φανέλα του Ηρακλή και τους οποίους ο ίδιος σέβεται απεριόριστα: «Όλοι οι Κουβανοί που αγωνίστηκαν στον Ηρακλή ήταν σπουδαίοι. Ο Ντεσπέιν ήταν ένας μεγάλος σταρ στην Κούβα και τον κόσμο, απίστευτος. Πέτυχε πολλά με την Εθνική ομάδα όπως και ο Μπρουκς με τον Βάντες. Είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ με την εικόνα τους. Ελπίζω να τους ακολουθήσω και να λάμψω κι εγώ λίγο σαν κι αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με τον Κάλα ο Κουβανός έριχνε ματιές στις φωτογραφίες που υπάρχουν σε έναν από τους τοίχους στο «Only Blue» στο Κατσάνειο. Εικόνες από τα Final Four του Τσάμπιονς Λιγκ με τους χιλιάδες φιλάθλους του Ηρακλή. Δε χρειάστηκε να ρωτήσουμε κάτι, μίλησε μόνος του για τον κόσμο της ομάδας: «Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις τέτοιο κόσμο στο πλευρό σου. Θα γίνω ένα με τους φιλάθλους με το καλημέρα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Λατρεύω να παίζω για τον κόσμο και να πανηγυρίζω μαζί του. Όταν έχεις τόσο κόσμο να σε ακολουθεί σημαίνει ότι είσαι μεγάλος σύλλογος και εμείς ως παίκτες πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να του δίνουμε χαρές. Ανυπομονώ να τους ζήσω και από κοντά».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top