ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ;

“Από όποια πλευρά και να δει κάποιος την απόφαση αυτή της ΠΑΕ Ηρακλής, θα διαφωνήσει μαζί της και ο Ηρακλής δεν έχει να κερδίσει κάτι. …

“Από όποια πλευρά και να δει κάποιος την απόφαση αυτή της ΠΑΕ Ηρακλής, θα διαφωνήσει μαζί της και ο Ηρακλής δεν έχει να κερδίσει κάτι. Αντίθετα μάλιστα έχει να χάσει πολλά”. Ο Γιάννης Χαρισούλης σχολιάζει στη BLUEARENA το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της διοίκησης να μην ζητήσει εισιτήρια για το ΟΑΚΑ. 

“Δεν ήταν αναμενόμενο και φυσικά δεν είναι ότι το καλύτερο. Αναφερόμαστε βέβαια στην απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής να μην ζητήσει εισιτήρια για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και παράλληλα να μην ξεκαθαρίζει την θέση της για όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πολλοί λένε ότι με την απόφαση της αυτή η ΠΑΕ Ηρακλής κρατάει ένα μέτωπο ανοιχτό. Δεν το βλέπουμε έτσι το θέμα. Η διαφωνία μας στην απόφαση αυτή της διοίκησης της ΠΑΕ προέρχεται από την σκέψη ότι με τον τρόπο αυτό βάζει όλο τον κόσμο στο ίδιο…καζάνι. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Στο παιχνίδι με τον Άρη υπάρχει ένα πραγματικά μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σκέπασε την συμπεριφορά 17.000 οπαδών, οι οποίοι δεν έδωσαν δικαιώματα και αφορμές με την στάση τους μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε αυτό το αναγνωρίζει και η ίδια η ΠΑΕ με την έφεση που άσκησε.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τους ανθρώπους της ΠΑΕ; Το ύψος της ποινής; Όχι βέβαια; Το ενοχλητικό στην απόφαση ήταν η παράγραφος του σκεπτικού που κάνει λόγο για “εκτεταμένα επεισόδια”. Και επειδή δεν υπήρξαν βέβαια εκτεταμένα επεισόδια πολύ καλά έκανε η ΠΑΕ και άσκησε έφεση. Και φυσικά δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια, γιατί η στάση και η συμπεριφορά των οπαδών δεν έδωσε τέτοια δικαιώματα. Γιατί λοιπόν στην συνέχεια αρνήθηκε την παρουσία των οπαδών στο ΟΑΚΑ; Φοβήθηκε κάτι; Για ποιo λόγο; Για την συμπεριφορά ενός ατόμου; Από όποια πλευρά και να δει κάποιος την απόφαση αυτή της ΠΑΕ Ηρακλής, θα διαφωνήσει μαζί της και ο Ηρακλής δεν έχει να κερδίσει κάτι. Αντίθετα μάλιστα έχει να χάσει πολλά. Το πιο σημαντικό; Την καλή σχέση και σωστή επαφή με τον κόσμο της ομάδας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ και ασφαλώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. Όμως με την άρνησή τους, είναι σαν να τους θεώρησαν όλους υπεύθυνος για το μεμονωμένο περιστατικό και θέλησαν να τους τιμωρήσουν. Και αυτό αφενός μεν δεν είναι σωστό, αφετέρου είναι άδικο για την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Ηρακλή.

Δεν ξέρουμε ποιος είχε την ιδέα να μην ζητήσουν εισιτήρια από την ΑΕΚ. Πριν το κάνουν όμως, όφειλαν να εξηγήσουν στον κόσμο και κυρίως στους οργανωμένους για ποιο λόγο το κάνουν. Είχαν παράπονα; Να τους τα εξηγούσαν και να ανακοίνωναν την απόφαση που πήραν. Μπορεί και να τους έπειθαν. Η ξαφνική απόφασή τους, είναι και ενοχλητική (για τον κόσμο) αλλά και λανθασμένη. Τώρα δεν ξέρουμε αν ο Ρέμος χρησιμοποιώντας όλη την πειθώ του μπορεί να το καταφέρει. Και δεν ξέρουμε ακόμα πως μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε. Για τα τοπικά ντέρμπι είπαν ότι δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες. Για το ματς της Κυριακής όμως δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο”.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top