Τι είδε ο Προτάσοφ στο διήμερο της Επανομής

Ο Όλεγκ Προτάσοφ ήθελε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος από αυτό το διήμερο της Επανομής και αυτός ήταν ο λόγος των …

Ηρακλής

Ο Όλεγκ Προτάσοφ ήθελε να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος από αυτό το διήμερο της Επανομής και αυτός ήταν ο λόγος των δύο συνεχόμενων φιλικών τεστ.

Έχει μπροστά του μια ανάγλυφη εικόνα και πολλά δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να διαχειριστεί. Πρωτίστως, φάνηκε να είναι για μια ακόμη φορά ξεκάθαρος στις δικές του σκέψεις. Επέλεξε δύο διαφορετικά παιχνίδια, ένα δυνατό (με ομάδα μεσαίου βεληνεκούς της μεγάλης κατηγορίας του βουλγαρικού πρωταθλήματος), που αφορούσε στους βασικούς του και ένα χαλαρότερο με την Αναγέννηση Επανομής (που αφορούσε στην πλειάδα των εφεδρειών του).

Όσον αφορά στον πρώτο αγώνα, σε γενικό πλαίσιο αναφοράς, είδε:

● Και πάλι την ομάδα του να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της πάσας, αλλά να μην είναι επικίνδυνη στην αντίπαλη περιοχή (το πέτυχε, ουσιαστικά, στο τέλος του αγώνα, όταν πέρασε την μπάλα στον αέρα).

● Την άμυνα να παρουσιάζει επικίνδυνες εμπλοκές και νεκρά σημεία, που πληρώθηκαν με το βουλγαρικό γκολ και παρ’ ολίγον με ένα ακόμη.

● Το «ρόμβο» να είναι – για μια ακόμη φορά – δύσκολα αφομοιώσιμος και δυσλειτουργικός για την ομάδα του, σε σχέση με το «ξεκάθαρο» σύστημα, που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

● Σε ατομικό επίπεδο, τον Γιαννούλη να εξακολουθεί να αναζητά τα βήματά του και τον πολύ καλό εαυτό του από την περασμένη περίοδο, τον Ντιέ και πάλι να υπερβάλλει σε ορισμένες ενέργειές του, τον Παπαστεριανό να χάνεται στις… γωνίες του «ρόμβου», τον Ντίκα να κλείνεται μακριά από την αντίπαλη περιοχή, έχοντας δύο επιθετικούς μπροστά του, τον Τούμα να ανεβάζει απόδοση όταν απελευθερώθηκε και έπαιξε στο πλάι, τον Περπερίδη να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζει σαν… ποδήλατο και κάθε φορά, που είναι υγιής είναι ταυτόχρονα και φορμαρισμένος.

Από τον αγώνα με την Επανομή, είδε:

● Ότι οι αναπληρωματικοί του, σε γενικό σύνολο, βελτιώνονται, αν και δεν είναι όλοι τους στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

● Είδε έναν Ντάλα Μπόνα, να έχει χάσει κάποια από τα κιλά, πάνω στα οποία (πλήρως αντιεπαγγελματικά, για το επίπεδό του) είχε παρατήσει μέχρι πρότινος τον εαυτό του. Ο Ιταλός θέλει ακόμη δουλειά, έχει ανοίξει περισσότερο, έχει αντοχές, αλλά όχι έκρηξη και ταχύτητα, ακόμη. Δοκιμάστηκε τόσο στον κλασικό ρόλο του ως αμυντικός μέσος, όσο και ως κρυφός κυνηγός, στο ρόλο του Ντίκα, στα επίσημα παιχνίδια.

● Είδε τον Μιλάνο να είναι σε κακή μέρα και να τον δικαιολογεί ενώπιον του κόσμου για το γεγονός ότι ακόμη δεν τον επιλέγει για την βασική ενδεκάδα. Ο Αργεντίνος φορμαρίστηκε στην προετοιμασία και ρίχνοντας ρυθμούς φάνηκε να ρίχνει και απόδοση. Θέλει να ξαναβρεί τα πατήματά του.

● Ο Ηλιάδης δραστήριος, αλλά δείχνει να θέλει παιχνίδια, ο Περπερίδης σταθερά ανεβαίνει, ο Κατσικάς όσο κυλούσε το παιχνίδι αποκτούσε αυτοπεποίθηση, ο Φούφουλας πάντοτε σταθερός στο συγκεκριμένο έργο, που του ζητούν να επιτελέσει, ενώ βοήθησε και επιθετικά, καθώς τον «ξεψάρωσε» σε αυτόν τον τομέα η χαμηλή ποιότητα της αντίπαλης μεσαίας γραμμής.

● Είδε τον Βέλλιο να μάχεται σκληρά με την επανομίτικη άμυνα, αλλά να του λείπουν αγωνιστικές παραστάσεις, τον Κονέ για άλλη μια εμφάνιση να δίνει παράσταση με τον τίτλο «πολλά αυγά, ομελέτα καθόλου».

● Είδε τον Σαρακατσάνο να αποδεικνύει ότι ο ρόλος του πλαγίου μπακ, ως ποδοσφαιρική ιδιοσυγκρασία και ως σωματοδομή, του ταιριάζει πολύ περισσότερο από αυτόν του κεντρικού. Ο Τρικαλινός ήταν μεστός και αποτελεσματικός, βάζοντας σε σκέψεις τον προπονητή του και σίγουρα θετικές.

● Τέλος, είδε τον Βουτσιά, στην κλασική θέση του, αυτήν του δεξιού μεσοεπιθετικού, χαμογέλασε, καθώς η άμεση προώθηση του μικρού αποτελεί δική του θερινή επιλογή και αντιλήφθηκε ότι ο Πασχαλάκης, που άλλαξε την εικόνα της ομάδας με την είσοδό του, οδηγώντας την στην ευρεία φιλική νίκη, είναι ο δεύτερος ικανός πλάγιος μέσος, που διαθέτει στο ρόστερ, όσον αφορά στο θέμα της πλαγιοκόπησης, μετά τον Επστάιν και εν αναμονή του φορμαρίσματος του Μιλάνο (υπάρχει και ο Τούμα, ο οποίος, ωστόσο, φαντάζει πιο στατικός στο παιχνίδι του).

Αυτά για το διήμερο της Επανομής… 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top