Ένα παιχνίδι χωρίς οπαδούς – Απορρίφθηκε η ένσταση

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ηρακλής για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Άρη, ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 60.000 ευρώ! …

Ηρακλής

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ηρακλής για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Άρη, ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 60.000 ευρώ! Όσον αφορά την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα που κατέθεσε από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης, απορρίφθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα ως απαράδεκτη.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει χαρακτηριστικά: “Για υβριστικά συνθήματα και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης διότι: Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. Σηφάκη με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ηρακλής απο την β΄αποδιδόμενη πράξη και επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές.  

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ: «Αβάσιμη» χαρακτήρισε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Χάρης Γρηγορίου, την ένσταση που έκανε ο Αρης κατά του κύρους του αγώνα του Καυτανζογλείου. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε (3/9) από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ. Ο Γρηγορίου είπε ακόμη ότι… «η ένσταση του Αρη είναι αβάσιμη. Είναι αντρίκεια και λεβέντικη η συμπεριφορά του Μιχάλη Σηφάκη να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Σηφάκης διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του Αρη λέγοντας στους διαιτητές ότι είναι καλά. Είναι αδόκιμο και πρωτοφανές να κάνεις τέτοια ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Ο διαιτητής είναι ο απόλυτος άρχοντας να αποφασίσει το πότε θα συνεχίσει το παιχνίδι».

Κι επειδή έγινε αρκετή αναφορά για τη χρονική διακοπή μέχρι να συνεχιστεί το παιχνίδι (ο κανονισμός κάνει αναφορά για «εύλογο χρονικό διάστημα») σημειώθηκε ότι ο Δαλούκας ήθελε να πάρει διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να συνεχίσει και ζήτησε να πάει στα αποδυτήρια ο επικεφαλής της Αστυνομίας.

Κι ο Γρηγορίου είπε ότι… «ο ταξίαρχος της Αστυνομίας ήρθε μετά από 25 λεπτά και αυτό να το λάβατε υπόψη. Ο διαιτητής πήρε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε. Μάλιστα, ο Σηφάκης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Αρη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που έκανε δύο πολύ καλές αποκρούσεις». Τον Αρη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Λίβας και Χριστοφορίδης. Μεταξύ άλλων, ο Λίβας είπε ότι… «εκτός από το περιστατικό με τον Σηφάκη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεμονωμένο η αποστολή και οι επίσημοι απειλήθηκαν. Υπό 45 λεπτά η ομάδα και οι επίσημοι βρίσκονταν υπό κράτος απειλής. Ηταν παράνομη η απόφαση του διαιτητή να ξεκινήσει το παιχνίδι με 45λεπτη καθυστέρηση κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά. Ο Αρης κατέβηκε να παίξει γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να την πληρώσει ο Αρης και να μηδενιστεί αυτός. Ο Αρης υπέγραψε με επιφύλαξη το φύλλο αγώνα». Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Κόντης από τον Αρη που είπε ότι… «ο Αρης δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Αν θέλαμε να τον κοροϊδέψουμε θα στέλναμε τον Σηφάκη στο νοσοκομείο. Όταν τον φώναξε ο διαιτητής αν μπορεί να συνεχίσει ή όχι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση».

Θα πρέπει πάντως επίσης να προστεθεί ότι αργότερα, κατά την απολογία του Ηρακλή (η δεύτερη υπόθεση για την οποία ήταν ο Ηρακλής στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ) για τα όσα γράφονται στο φύλλο αγώνα, ο επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Αλέξανδρος Κολιάδης, είπε ότι… «Η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Είχαμε 160 υπαλλήλους για την ασφάλεια του παιχνιδιού που κοστίζουν 15.000 ευρώ. Ζητάμε συγνώμη από όλους για το περιστατικό που είναι καταδικαστέο. Είδα με τα μάτια μου τον υπεύθυνο ασφαλείας του Αρη να λέει στον Σηφάκη πέσε κάτω και του έλεγε όχι, εγώ δεν θα το κάνω αυτό». Οι αποφάσεις μπορεί να βγουν και σήμερα (3/9) και αν βγουν θα είναι αργά το βράδυ.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top