Ασημένιοι οι Έφηβοι στο Παγκόσμιο

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία ήρθε από το πόλο αυτή τη φορά όμως από την ομάδα των έφηβων. Η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων κατέκτησε το …

Άλλα αθλήματα

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία ήρθε από το πόλο αυτή τη φορά όμως από την ομάδα των έφηβων. Η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κροατίας και επανέλαβε την επιτυχία της Δουνκέρκης, το 1995.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σερβία, που νίκησε στον “μικρό” τελικό με 7-6 το Μαυροβούνιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την οκοδέσποινα Κροατία με 9-8 στην παράταση (κανονικός αγώνας 7-7).

Η εθνική αν και προηγήθηκε με 5-1 στις αρχές της τρίτη περιόδου δεν κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το νικητήριο γκολ της  σημειώθηκε μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, κι ενώ νωρίτερα η τελευταία επίθεση της ελληνικής ομάδας είχε ανακοπεί με επιθετικό φάουλ. Σημειώνεται ότι η εθνική χρεώθηκε με 15 ποινές, έναντι επτά των Κροατών, ενώ αποβλήθηκαν με τρεις ποινές οι Βιτέλας, Γούβης, Ποντικέας και Τίγκας.

ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΧΑΓΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Το κυανόλευκο πόλο ήταν παρών σε αυτό το πρωτάθλημα καθώς ο ένας από τους δυο τερματοφύλακες της εθνικής ομάδας ήταν από το στρατόπεδο του Ηρακλή. Ο Στράτος Κεχαγιάς του Ηρακλή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και έδειξε ότι παρά τα προβλήματα το κυανόλευκο πόλο έχει τις υποδομές του, οι οποίες μπορούν να το βοηθήσουν. Ο έφορος του πόλο του  Ηρακλή κ Χρήστος Παπαχρήστος μίλησε στην ιστοσελίδα της “blue arena.gr” και έδωσε τα συγχαρητήρια του τόσο στην εθνική ομάδα όσο και στον Στράτο Κεχαγιά ο οποίος έκανε την ομάδα του να νιώθει uπερήφανη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιστροφή του Στράτου Κεχαγιά, o Γ.Σ θα τιμήσει τον αθλητή της ομάδας σε μια εκδήλωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία του συλλόγου. 

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-1, 5-2, 1-1

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-1, 1-0

Τα γκολ: Kροατία: Μιλάκοβιτς 4, Μάρινιτς-Κράγκιτς 2, Ιβάνκοβιτς, Γκεράτοβιτς, Βλάχοβιτς
Ελλάδα: Γεννηδουνιάς 3, Καπότσης 2, Γούβης, Ποντικέας, Σολανάκης

 

*Επικοινωνία: [email protected]

Back to Top