Ανακοινωση – απάντηση της ΠΑΕ Ηρακλής

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε σήμερα (30/08) ανακοίνωση – απάντηση σε χωρίο ανακοίνωσης που είχε εκδώσει νωρίτερα η ΠΑΕ Άρης, κατηγορώντας τον επίσημο “Γηραιό” για θέματα κακής φιλοξενίας. …

Ηρακλής

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε σήμερα (30/08) ανακοίνωση – απάντηση σε χωρίο ανακοίνωσης που είχε εκδώσει νωρίτερα η ΠΑΕ Άρης, κατηγορώντας τον επίσημο “Γηραιό” για θέματα κακής φιλοξενίας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ηρακλής έχει ως εξής:  

“Ως επίσημος ΗΡΑΚΛΗΣ, δεν συμμεριζόμαστε και διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Αρης (30/08/2009), καθώς λάβαμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη φιλοξενία και την προστασία των επισήμων της ΠΑΕ Αρης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Επειδή, λοιπόν, η αλήθεια είναι – πάντοτε – μία, αυτή έχει ως εξής:

1) Από τη σύσκεψη των Μέτρων Τάξης του αγώνα συμφωνήθηκε η παραχώρηση είκοσι πέντε (25) θέσεων εσωτερικού χώρου και εικοσιπέντε (25) εξωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της φιλοξενούμενης διοίκησης και των προσκεκλημένων της.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε.

2) Πριν τον αγώνα εμφανίστηκε λεωφορείο, που συνόδευε αυτό της αποστολής του Αρη και στο οποίο επέβαιναν οι επίσημοι του Αρη, με υπεράριθμο πλήθος ατόμων, από αυτό, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εξυπηρέτησε και πάλι, με συνέπεια να τοποθετηθούν είκοσι πέντε (25) άνθρωποι της ΠΑΕ Αρης στις δύο σουίτες, που τους διατέθηκαν και πολύ περισσότεροι των είκοσι πέντε (25) στην κερκίδα των επισήμων, κατά παράβαση της αρχικής συμφωνίας.

3) Με την δικαιολογία ότι δεν λειτουργεί επαρκώς ο κλιματισμός του Σταδίου στις σουίτες και επικρατεί ζέστη – αυτοβούλως – οι επιτελείς της ΠΑΕ Αρης εγκατέλειψαν τις σουίτες τους και… ενώθηκαν με τους υπολοίπους φιλοξενουμένους στην κερκίδα, όπου εξ αρχής είχε φροντίσει να λάβει μέτρα προστασίας η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με προσωπικό ασφαλείας και αστυνομική δύναμη.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ικανοποίησε και το αίτημα παρουσίας όλων των ανθρώπων του Αρη στον ανοικτό χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε διαθέσει δύο σουίτες.

4) Λόγω του γεγονότος ότι οι μεμονωμένοι οπαδοί (οι οποίοι προφανέστατα αποτελούσαν τον κύριο όγκο των ανθρώπων του Αρη) προκαλούσαν με χειρονομίες και ύβρεις τους υπολοίπους θεατές, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Super League, κ. Μαχαίρας, ζήτησε από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να μεταφερθούν άπαντες σε κλειστό χώρο.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απάντησε θετικά και δήλωσε έτοιμη για την άμεση υποδοχή τους σε κλειστό χώρο.

5) Δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Αρης, κ. Ελευθερούδη, εκφράστηκε η κάθετη άρνηση της φιλοξενούμενης πλευράς για μετακίνηση σε κλειστό χώρο.

Αυτά, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ”

Το χωρίο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Άρης, που προκάλεσε την “κυανόλευκη” απάντηση έχει ως εξής:

…”Τα γεγονότα πλέον μεταφέρονται από τον αγωνιστικό χώρο στην θύρα των… επισήμων, όπου τοποθετήθηκαν οι μισοί από τους 50 συνολικά… φιλοξενούμενους της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι μισοί… χωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε δύο σουίτες και οι άλλοι μισοί ( στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν το ΔΣ της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αθανασιάδη) τοποθετήθηκαν μέσα στην κερκίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων!  Στο πρώτο γκολ του ΑΡΗ εκτοξεύτηκαν προς την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας μας μπουκάλια με νερό, φραπέδες, πορτοκαλάδες και άλλα… αναψυκτικά. Καμία απολύτως αντίδραση προστασίας από την ΠΑΕ Ηρακλής. Στο δεύτερο γκολ έκαναν την εμφάνισή τους και ιπτάμενες σιδερόβεργες (επτά τον αριθμό) που χτύπησαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή το… άλλο μέτωπο εκτόξευε γυάλινα μπουκάλια προς τις δύο σουίτες που βρίσκονταν οι άλλοι μισοί… φιλοξενούμενοι. Φυσικά όλα αυτά εξ αποστάσεως και μέσω… ρίψεων προφανώς και πάλι στα πλαίσια των προπονήσεων ενόψει του Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο. Πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα καμία απολύτως προσπάθεια προστασίας των φιλοξενούμενων δεν υπήρξε από την ΠΑΕ Ηρακλής, παρά την δεδομένη υποχρέωσή της.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει προς όλους τους φορείς ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τους κανονισμούς- στοιχειωδώς τουλάχιστον- προστατεύοντας τους αγωνιζόμενους, αλλά και τους παρευρισκόμενους. Οι κανονισμοί καταστρατηγήθηκαν αναφορικά με την ασφάλεια και της αποστολής της ομάδας, αλλά και των… φιλοξενούμενων στην κερκίδα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και τονίζει ότι σε συνεργασία με το νομικό της τμήμα θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση των συμφερόντων της.”…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Διλμπέρης: “Η περιουσία του Συλλόγου δίνει αισιοδοξία για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Η τελευταία εμφάνιση του Βάσια, με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Ποδόσφαιρο

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top