Ο Όλεγκ Προτάσοφ μιλάει για την πρεμιέρα

«Υπάρχουν παίκτες που απλά παίζουν ποδόσφαιρο και παίκτες που δεν θέλουν να χάνουν ποτέ. Και εμείς τέτοιους παίκτες που κοιτάνε τον αντίπαλο στα μάτια». Ο …

Ηρακλής

«Υπάρχουν παίκτες που απλά παίζουν ποδόσφαιρο και παίκτες που δεν θέλουν να χάνουν ποτέ. Και εμείς τέτοιους παίκτες που κοιτάνε τον αντίπαλο στα μάτια». Ο Όλεγκ Προτάσοφ σκιαγράφησε με δύο φράσεις το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών του, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα (20/8) ο Ουκρανός τεχνικός.

Για παιχνίδι με Πανθρακικό: «Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Βγάλαμε το δύσκολο πρόγραμμα της προετοιμασίας και δώσαμε φιλικά παιχνίδια με αρκετά δυνατούς αντιπάλους. Το παιχνίδι και το γήπεδο θα μας δείξει σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε. Για πρώτο παιχνίδι πρέπει να προσέξουμε να κατεβεί η ομάδα με καλή ψυχολογία για να κερδίσει το ματς με μαχητικότητα. Αρκετοί παίκτες τώρα μαθαίνουν το ελληνικό Πρωτάθλημα. Σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο καθόλου. Τους έχω πει ότι κάθε ομάδα έχει καλούς παίκτες και το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι καλό. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό εαυτό μας μέσα στο παιχνίδι. Αφήνουμε τα λόγια και σκεφτόμαστε όλοι πώς θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το πιστεύουμε. Χτίζουμε καινούρια ομάδα και μόνο στο επίσημο παιχνίδι θα καταλάβουμε τι προβλήματα έχουμε, αν τα έχουμε, όπως επίσης και το πού πατάμε καλά και με ποιον τρόπο μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Και τα παιδιά βαρεθήκανε να κάνουνε προπονήσεις. Θέλουν να αρχίσουν τα παιχνίδια. Περιμένουν πώς και πώς».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ σημαντικό που έρχεται ο κόσμος μαζί μας. Είναι σημαντική βοήθεια για την ομάδα εκτός έδρας και για ψυχολογικούς λόγους. Τώρα η ευθύνη είναι δική μας».

Για τη νέα προσπάθεια: «Θέλουμε να γίνουμε ομάδα πρώτα από όλα. Ακόμη δεν έχω δει την ομάδα όπως τη θέλω. Πάντα περιμένουμε κάτι καλύτερο. Δεν χτίζεται ομάδα μέσα σε ένα μήνα. Ναι, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα γρήγορα, χρειάζεται λίγο παραπάνω για να γνωριστούνε καλά οι παίκτες. Δεν έχουμε όμως πολύ χρόνο. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει πολύ. Αν ο καθένας από εμάς δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί, γνώσεις, δύναμη, κλάση, όλα θα γίνουν. Θέλουμε η ομάδα να παίζει αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και να παίζει με δύναμη και πάθος. Να κάνουμε φάσεις, να πετύχουμε γκολ. Ποδόσφαιρο είναι. Παίζουμε και για τον κόσμο, παίζουμε όμως και για τον εαυτό μας. Να φεύγουμε από τον κόσμο και να είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι. Έτσι όπως δουλεύουν τα παιδιά, δεν θα αργήσει η ομάδα που θα παίξουμε αυτό που θέλουμε. Είναι σημαντικό που έχουμε τσαμπουκά. Οι περισσότεροι παίκτες που ήρθανε έχουν αυτό τον χαρακτήρα. Υπάρχουν άνθρωποι στο ποδόσφαιρο που απλώς παίζουνε και άλλοι που δεν θέλουν να χάσουν. Εμείς έχουμε αρκετούς από τους δεύτερους που κοιτάνε τον αντίπαλο στα μάτια».

Για την παρουσία του Ντίκα: «Με τα παιχνίδια και την ψυχολογία θα έρθουν όλα. Δεν είμαι προπονητής που περιμένω από έναν παίκτη να μας δώσει το παιχνίδι. Ναι, θα γίνουν κι αυτά, μια φοβερή απόκρουση του τερματοφύλακά μας π.χ. ή ο φορ μας να βάλει ένα υπέροχο γκολ. Δεν θέλω να συζητήσουμε για Ντίκα ή για ονόματα. Σας φάνηκε ότι είναι ο μοναδικός που δεν είναι έτσι όπως θέλουμε; Από όλους περιμένουμε παραπάνω».

 

Σχετικά Άρθρα

Ηρακλειδέας από πιτσιρικάς, ο Κώστας Γεωργιάδης!

Ποδόσφαιρο

Το “παρών” του Γρηγόρη Φανάρα στον πόλεμο της επανεκκίνησης!

Ποδόσφαιρο

Καράογλου: “Ο Ηρακλής είναι μαγαζί γωνία και θα βρει χρηματοδότη…”

Ποδόσφαιρο

Ιωακειμίδης: “Είμαι συγκινημένος, ευχαριστώ όλους για τη θετική έκβαση…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top