«Οχι» στη χαλαρότητα

Είναι δεδομένο ότι σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, ο Ηρακλής έχει ποιότητα και προσωπικότητες στην ομάδα. Όμως, είναι επίσης δεδομένο ότι ο Ηρακλής αυτή …

Είναι δεδομένο ότι σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, ο Ηρακλής έχει ποιότητα και προσωπικότητες στην ομάδα. Όμως, είναι επίσης δεδομένο ότι ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ομάδα. Αρα λοιπόν, αν υπάρχει αυτογνωσία, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εφησυχάζει στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων.

Ο Ηρακλής δεν «ψήλωσε» ξαφνικά. Θέλει να ψηλώσει, ναι, κάνει κινήσεις για αυτό, δεν ψήλωσε όμως. Αυτό θα το κρίνουν τα αποτελέσματα. Αυτά που καταξιώνουν τον καθένα. Οπότε, από πού και ως πού, μπορεί να επιτρέψει κάποιος τη χαλαρότητα;

Οι παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα (οφείλουν να) ξέρουν και να το δείχνουν συνεχώς στο γήπεδο ότι σε ένα παιχνίδι δεν αρκεί να περιμένεις από τον διπλανό σου να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά». Κι ευτυχώς για τον Ηρακλή, αυτό γίνεται από την πλειονότητα των παικτών του. Και τώρα που ο Ηρακλής ακόμη δεν είναι σύνολο χρειάζεται τόσο πολύ τις μονάδες του και τα ξεσπάσματά τους. Ας φροντίζει λοιπόν πάντα ο καθένας, πρώτος, να δώσει το παράδειγμα και ας περιμένει μετά τους άλλους να ακολουθήσουν.

Το σημειώνουμε αυτό διότι μέσα σε μια γενική ευφορία (σε αυτό βεβαίως συντελεί πολύ ο ξεσηκωμός του κόσμου και το ότι τα 2000 εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι λίγα) η ομάδα θα πρέπει να φροντίσει να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της. Για μία ακόμη σεζόν διαπιστώνουμε ότι οι τόνοι από εκεί που έπρεπε να είναι χαμηλοί, αίφνης, ανέβηκαν απότομα μόνο και μόνο επειδή αρχίζει το Πρωτάθλημα. Δεν έγινε, επί αγωνιστικής εικόνας, τίποτε μα τίποτε άλλο ώστε να δικαιολογεί τους υψηλούς τόνους. Άλλο οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι και άλλο τι θα γίνει στο γήπεδο. Εχουν μεγάλη διαφορά αυτά.

Συμφωνούμε 100% με αυτό που λέει ο Ολεγκ Προτάσοφ. «Πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους». Ετσι. Πρέπει να κυνηγήσεις το μεγάλο. Αυτό όμως αν δεν το κουμαντάρουν οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση και αν μείνουν στο… «ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους», είναι η μεγαλύτερη «παγίδα». Γιατί ο ένας θα αφήνει στον άλλον να κάνει τη δουλειά.

Μέχρι στιγμής, κι αυτό είναι καλό για τον Ηρακλή, ο Ολεγκ Προτάσοφ δείχνει μια σοβαρότητα στο να κουμαντάρει τέτοιες καταστάσεις. Διότι, είναι δεδομένο ότι ο Ηρακλής, όπως κάθε μεγάλη ομάδα θα έχει πάντα… θόρυβο. Θόρυβο από τις συζητήσεις που πάντα γίνονται για το οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται υπομονή γιατί ακόμη δεν έχει «δέσει». Ο ενθουσιασμός του κόσμου και η προσμονή για κάτι καλύτερο είναι δεδομένα πράγματα και δικαιολογημένα. Χρειάζεται όμως χρόνος που από την άλλη δεν θα είναι το άλλοθι της ομάδας. Γιατί, η πίεση θα υπάρχει πάντα.  

Όταν ο Ηρακλής, ως σύνολο, γίνει αυτό που θέλει ο Ολεγκ Προτάσοφ, να το ξανασυζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι. Αρα λοιπόν, δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι χαλαρός και απρόσεκτος ο οποιοσδήποτε, οπουδήποτε. Στα φιλικά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, μπήκαν κάποια πράγματα στο παιχνίδι (σχετικά καλή αμυντική λειτουργία, πάθος, σοβαρή ομάδα) έλειπαν όμως και κάποια άλλα. Συνδυασμοί, π.χ. οργανωμένες επιθέσεις, έλεγχος του ρυθμού. Αυτά ο Ηρακλής, στα φιλικά δεν μας τα… δειγμάτισε και τόσο πολύ. Βασικά τα μεν, βασικά και τα δε όμως.  

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Πίσω από τους Μαντάκηδες, τους Θάνους και τους Κουτσοσπύρους

Απόψεις

Back to Top