Σίφουνας….ο Μπόλτ

Ο Ουσέιν Μπολτ απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και έσπασε για ακόμη μια φορά ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς στον τελικό των 100μ. του …

Άλλα αθλήματα

Ο Ουσέιν Μπολτ απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και έσπασε για ακόμη μια φορά ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου του Βερολίνου τερμάτισε σε 9.58.

Σίφουνας … Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέβασε κατά 11 εκατοστά του δευτερόλεπτου το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (9.69) που είχε σημειώσει πριν από ακριβώς ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.  Έκανε μια αλάνθαστη κούρσα την οποία ήλεγχε με φοβερή άνεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τάισον Γκέι, που τερμάτισε δεύτερος με 9.71 έκανε ρεκόρ Αμερικής. Ο Ασάφα Πάουελ έκανε με 9.84 την κορυφαία επίδοσή του για φέτος. Όλοι έφτασαν στα όριά τους αλλά ο Μπολτ είναι φανερό ότι είναι ασυναγώνιστος. 

Ο Μπέιλι κατέλαβε την 4η θέση με 9.93, ενώ ο Τσέιμπερς έμεινε στην 6η θέση με 10.00 που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.  Αυτό είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίπτει ο Μπολτ μετά το 9.72 που είχε σημειώσει πέρυσι στις 31 Μαϊου στην Νέα Υόρκη και το 9.69 στο Πεκίνο. Παράλληλα σπάει και ο ρεκόρ της διοργάνωσης που ήταν 9.80 του Μόρις Γκριν από το Παγκόσμιο της Σεβίλλης.

Back to Top