Εργο Προτάσοφ

Το φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν μπορεί να αποτελέσει το πλέον αξιόπιστο τεστ για την εξαγωγή κάποιων ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με την αγωνιστική …

Το φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν μπορεί να αποτελέσει το πλέον αξιόπιστο τεστ για την εξαγωγή κάποιων ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των «κυανόλευκων» ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό.

Για παράδειγμα, ο Τούμα στο παιχνίδι με την Αναγέννηση, ήταν εξαιρετικός, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στη δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να πει κανείς για τον Κονέ που τα πήγε πολύ καλά αν και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο ή για τον Μιλάνο που…σμπαράλιασε την άμυνα των Γιαννιτσών.

Με λίγα λόγια και για να μην σας κουράζουμε, στο φιλικό με την Αναγέννηση Γιαννιτσών οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία τα οποία ίσως να οφείλονται στη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου τους. Με όλο τον σεβασμό προς την ομάδα του Στέφανου Μπορμπόκη- ο οποίος από ότι φάνηκε κάνει αρκετά καλή δουλειά- και τους ποδοσφαιριστές του.

Αυτό το οποίο μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα, έπειτα από το φιλικό στα Γιαννιτσά, είναι ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν μάθει να βλέπουν με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, μπήκαν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, έστω και αν γνώριζαν ότι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα της Serie Α, όπως για παράδειγμα την Πάρμα και διατήρησαν την αυτοσυγκέντρωση τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Μοναδική εξαίρεση η φάση μετά το γκολ του Ντάλα Μπόνα, όταν και οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή χαλάρωσαν. Αλλά ακόμη και αυτό το διάστημα της χαλαρότητας δεν κράτησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά, με τους «κυανόλευκους» να αντιδρούν και να φτάνουν πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ με τον Γιάντση.

Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη σοβαρότητα με την οποία αγωνίστηκαν οι «κυανόλευκοι» και στην πειθαρχία που έδειξαν αυτοί, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή μας είχαν συνηθίσει να μην παρουσιάζουν αυτά τα στοιχεία σε παιχνίδια όπως αυτό της περασμένης Κυριακής.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια βλέπαμε τον Ηρακλή να μπαίνει σχεδόν αδιάφορος σε τέτοιου είδους φιλικά, με τους ποδοσφαιριστές του να αντιμετωπίζουν με μεγάλη χαλαρότητα τον εκάστοτε αντίπαλο τους. Και όλα αυτά, από παίκτες οι οποίοι υστερούσαν σε ποιότητα σε σχέση με αυτούς που απαρτίζουν το ρόστερ του φετινού Ηρακλή.

Αν λοιπόν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο αξίζει να κρατήσει κανείς από την εικόνα που παρουσίασε ο Ηρακλής στο φιλικό με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, αυτό αφορά τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι «κυανόλευκοι» τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το στοιχείο αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό στον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν αλλά και αυτών που συνεχίζουν στην ομάδα. Πάνω από όλα όμως οφείλεται στην παρουσία του Όλεγκ Προτάσοφ, ο οποίος έπειτα από ένα διάστημα σκληρής δουλειάς στην Αυστρία και την Ιταλία κατάφερε να δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο. Ένα σύνολο, το οποίο γνωρίζει να αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα τις δύσκολες αλλά και τις εύκολες καταστάσεις.

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top