Ο Στράτος Κεχαγιάς στην αποστολή για το Παγκόσμιο

Η Εθνική Ομάδα Εφήβων στο πόλο, πάει στο Παγκόσμιο της Κροατίας. Η αποστολή έχει και χρώμα Ηρακλή μιας και ο Στράτος Κεχαγιάς θα είναι παρών. …

Άλλα αθλήματα

Η Εθνική Ομάδα Εφήβων στο πόλο, πάει στο Παγκόσμιο της Κροατίας. Η αποστολή έχει και χρώμα Ηρακλή μιας και ο Στράτος Κεχαγιάς θα είναι παρών. Θα είναι ένας από τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας, όπως ανακοίνωσε (13/8) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος.

Στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή εδώ και χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κι αυτό αποτυπώνεται και τώρα με την πρόσκληση στον 18χρονο πορτιέρο που, παρεμπιπτόντως, πριν από λίγες μέρες (11/8) είχε γενέθλια. Ωραίο δώρο, ε;

 

Τα «διαμάντια» του Ηρακλή φωνάζουν «παρών» το σίγουρο όμως είναι ότι χρειάζεται στήριξη. Το τμήμα πόλο έχει τα δικά του προβλήματα και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την… πολυταλαιπωρημένη πρώτη ομάδα που την προηγούμενη σεζόν, χωρίς ξένους και χωρίς μεταγραφές, έδινε κάθε αγωνιστική τη δική της μάχη στην Α1. Για αυτούς, το μπάτζετ δεν ήταν μεγάλο ή αν θέλετε ήταν σχετικά μικρό για τις ανάγκες της κατηγορίας. Ο υποβιβασμός ήταν πολύ δύσκολο να αποφευχθεί για μια ομάδα που έπαιζε έχοντας ελάχιστη βοήθεια από τριγύρω. Και τώρα, το μεγάλο ερωτηματικό μπαίνει στο ποια θα είναι η επόμενη μέρα μιας και μέχρι τώρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το τμήμα και ποια θα είναι η οργάνωση και ο σχεδιασμός για τη συνέχεια.

Το πόλο είναι ένα μεγάλο κομμάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε στην “BLUEARENA”. Απλώς, αφήνουμε μερικές μέρες για να διαπιστώσουμε αν θα γίνει κάτι για το τμήμα και ποιο είναι αυτό. Και είμαστε εδώ για να τα καταγράψουμε. Η κατάσταση πάντως αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη για ένα τμήμα που έχει μάθει να δουλεύει μακριά από τα φώτα της προβολής και είναι δύσκολο να ακουστεί η φωνή του για τα προβλήματα που έχει, όπως επίσης και είναι δύσκολο και εξαιρετικά δυσάρεστο να μην ακούγονται τα «μπράβο» όταν πετυχαίνει κάτι καλό.

Παρασυρθήκαμε… Το θέμα μας είναι ο Στράτος Κεχαγιάς και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο. Απλώς, από τη δύναμη που βγάζει ένας πιτσιρικάς αθλητής κυνηγώντας τα «θέλω» του, ας παραδειγματιστούν όσοι μπορούν. Με τον Κεχαγιά δεν συζητούσαμε αυτά. Απλώς, μας ήρθαν στο μυαλό, μετά, όταν γράφαμε εδώ τη συζήτησή μας για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Στον Ηρακλή, υπάρχει «θησαυρός». Είναι κρίμα να μην προσεχτεί. Αυτά τα παιδιά παίρνοντας τα κατάλληλα στηρίγματα από τους πιο μεγάλους και έμπειρους μπορούν να φτιάξουν τον Ηρακλή του αύριο. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο

Η Εθνική λοιπόν συμμετέχει στο Παγκόσμιο που θα γίνει στο Ζίμπενικ της Κροατίας από τις 22 μέχρι τις 30 Αυγούστου. Αναχωρεί το Σάββατο, 15/8 για να συνεχίσει την προετοιμασία της στη Σερβία (τώρα είναι στην Αθήνα) και από εκεί μετά, θα πάει στην Κροατία.

Ο Κεχαγιάς είναι στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή εδώ και περίπου πέντε χρόνια και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα. Την προηγούμενη σεζόν έκανε αρκετά παιχνίδια στην Α1, μιας και ο προπονητής της ομάδας, Μανόλης Γούναρης, του έδωσε τις ευκαιρίες για να πολύτιμες εμπειρίες. Ο Γούναρης άλλωστε τον γνωρίζει καλά μιας και μαζί του δούλεψε πολύ όλα αυτά τα χρόνια στις Ακαδημίες όπου είχε προπονητή και τον Ηλία Πεγιάδη.  

Η “BLUEARENA” επικοινώνησε με τον 18χρονο πορτιέρο που περιμένει τώρα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Εδωσε στην τεχνολογική κατεύθυνση, για Πολυτεχνείο. Του ζητήσαμε να μας περιγράψει λίγο το καθημερινό του πρόγραμμα μέσα στη σεζόν.

Στο σχολείο ήταν τη μια εβδομάδα πρωινός, την άλλη απογευματινός. Όταν λοιπόν ήταν απογευματινός… «ξυπνούσα στις 8 το πρωί και μέχρι τις 11 διάβαζα. Στις 11:15 πήγαινα στην πισίνα και στις 13:15 γυρνούσα σπίτι. Οσο προλάβαινα ξεκουραζόμουν και έτρωγα γιατί στις 14:15 έπρεπε να είμαι στο σχολείο. Κατά τις 20:00 τελείωνα και μετά πήγαινα στο φροντιστήριο μέχρι τις 23:00. Κι όταν ήμουν πρωινός, σχολείο, διάβασμα, φροντιστήριο και τις δύο μέρες την εβδομάδα που δεν είχα φροντιστήριο πήγαινα στην πισίνα και τα παιχνίδια το Σάββατο».

Συζητάμε για τη θέση του τερματοφύλακα. Πώς περιγράφει έναν καλό πορτιέρο; «Πρέπει να γουστάρεις αυτό που κάνεις. Να σου αρέσει. Να έχεις θέληση πάνω από όλα. Να έχεις πίστη στον εαυτό του και να μπορείς να αναλαμβάνεις τις ευθύνες. Ο τερματοφύλακας είναι ο τελευταίος που πρέπει να διορθώσει τα λάθη της άμυνας και αυτός που με δική του πάσα, ξεκινά την κόντρα, την επίθεση». Γενικώς, για το πόλο; «Στο πόλο μου αρέσει η ένταση. Βασικά είναι η ζωή μου».

Η συζήτηση πάει στο ότι το πόλο δεν έχει την προβολή που έχουν άλλα αθλήματα. Ο κόσμος μαθαίνει λιγότερα για τους αθλητές. Δεν γνωρίζει τι… τραβάνε, οι επιτυχίες τους δεν συζητιούνται τόσο πολύ. «Ισως για αυτό να μας αρέσει περισσότερο. Γιατί με όλα αυτά, μπαίνουμε πιο δυνατά».
Τι μπορούμε να κάνουμε στο Παγκόσμιο; «Εχουμε δουλέψει πολύ. Στοχεύουμε να πάμε πολύ καλά. Τα παιδιά, στις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας, το λέμε ότι το πιστεύουμε. Θέλουμε να πάμε ψηλά». Καλή επιτυχία…

Back to Top