ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Τις εκτιμήσεις του για τον Ηρακλή που ετοιμάζει ο Όλεγκ Προτάσοφ, καταθέτει στη BLUEARENA o Γιάννης Χαρισούλης, έχοντας παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό από …

Τις εκτιμήσεις του για τον Ηρακλή που ετοιμάζει ο Όλεγκ Προτάσοφ, καταθέτει στη BLUEARENA o Γιάννης Χαρισούλης, έχοντας παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό από το Καυταντζόγλειο και αυτό με την Πάρμα από τον τηλεοπτικό του δέκτη.

Στις 30 Ιουλίου και μετά το ματς με την Πάρμα (όπως το είδα από την τηλεόραση), έγραψα: «Δεν ξέρω λοιπόν πόσο ψηλά μπορεί να πάει ο Ηρακλής, στο πρωτάθλημα που σε λίγο θα αρχίσει. Αυτό που είδα όμως με κάνει να θεωρώ βέβαιο ότι οι φίλοι του, αλλά και οι αντίπαλοι του θα δουν φέτος ένα διαφορετικό Ηρακλή. Ακόμα και αν διατηρηθούν πολλά πρόσωπα από τα παλιά στην ενδεκάδα ο Ηρακλής θα είναι διαφορετικός. Θα είναι μια ομάδα η οποία θα έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της».

Αυτή λοιπόν την διαφορετικότητα είδα στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Θα έγραφα και θα υπέγραφα το ίδιο κείμενο ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν άλλαζε στο τέλος και παρέμεινε ισόπαλο, όπως δηλαδή το είχαν διαμορφώσει τα γκολ του Γιάκομπ και του Βασιλείου. Βέβαια δεν πρέπει κάποιος να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Άλλες εντυπώσεις δημιουργεί η νίκη και άλλες η ισοπαλία ή και η ήττα όποια και αν είναι η απόδοση μιας ομάδας. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά αυτά που θα έλεγα σήμερα για τον Ηρακλή που είδα και μαζί μου είδαν και πολλοί άλλοι στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Και έχει την δική του σημασία ότι  για ένα «διαφορετικό Ηρακλή» μίλησαν και όλοι αυτοί που μέσα στον Αύγουστο άφησαν τις παραλίες και πήγαν στον Καυτανζόγλειο.

Όμως αυτό που έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το πόσο διαφορετικός είναι ο Ηρακλής του Όλεγκ Προτάσοφ αλλά που οφείλεται η διαφορετικότητα και ακόμα αν είναι αρκετή για να βάλει πάλι τους κυανόλευκους σε τροχιά διάκρισης. Φυσικά ο τωρινός Ηρακλής έχει επάνω του τις «επιρροές» του Ουκρανού προπονητή (όσες μπορούν να επιβληθούν σε μια ομάδα μέσα σε 37 μέρες συνεργασίας) αλλά αυτές από μόνες τους δεν θα μπορούσαν να «προσφέρουν» κάτι διαφορετικό. Στον σημερινό  Ηρακλή προστέθηκε το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται το ρόστερ μιας ομάδας. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Αυτή λοιπόν είναι και η μεγάλη διαφορά του τωρινού Ηρακλή από την ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Οι παίχτες που αποκτήθηκαν πρόσθεσαν ποιότητα στην ομάδα. Όταν ο Ηρακλής ανακοίνωνε την απόκτηση του Ντίκα, του Λέκι, του Πιλότο, του Ντάλα Μπόνα αλλά και των άλλων «καινούργιων» του πολλοί ήταν αυτοί που….κόλλησαν στο «τι έκαναν πέρσι». Δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά μόνο τι έκαναν πέρσι. Δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Λέκι και Ντίκα (ενδεικτικά αναφέρω κάποια ονόματα σαν πιο γνωστά) αν και πέρσι είχαν «γεμάτη» χρόνια δεν θα έρχονταν ποτέ να παίξουν στην Ελλάδα  και η αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνάει κατά πολύ το βεληνεκές του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν τύχαινε να τους προκύψει Ελληνική πρόταση θα απαντούσαν με την φράση «ευχαριστούμε αλλά…».

Έτσι λοιπόν αποκτήθηκαν  οι παίχτες που αποτελούν το νέο αίμα στο ρόστερ του Ηρακλή. Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο σημαντική την μεταγραφική ενίσχυση του Ηρακλή είναι ότι  όλοι σχεδόν οι παίχτες που απέκτησε ο Γηραιός (και αυτό πρέπει να πιστωθεί στους Πουρσανίδη και Προτάσοφ) είναι σε ηλικίες τέτοιες που δείχνουν ότι έχουν «πολύ ψωμί» ακόμα. Βέβαια  οι πιο πολλοί από αυτούς που αποκτήθηκαν δεν έγιναν «πρωτοσέλιδα». Το γιατί δε χρειάζεται να το  πω ή να το γράψω εγώ. Λίγο-πολύ το ξέρουμε όλοι…

Αυτή λοιπόν η ποιότητα φάνηκε σε αρκετά σημαντικό βαθμό το βράδυ της Τετάρτης. Και φάνηκε τόσο από την απόδοση των νέων (αγωνίστηκαν οι πέντε από τους εννέα) όσο και από την απόδοση των παλιών. Και αυτό είναι το πολύ μεγάλο κέρδος από την ποιότητα που απέκτησε το ρόστερ του Ηρακλή. Ανεβάζει την απόδοση και των παιχτών που είχε η ομάδα. Τους κάνει πιο καλούς.

Με όλα αυτά δεν θέλω να πω ότι είδα την Τετάρτη  πως η ομάδα είναι έτοιμη ή ότι δεν έχει κενά. Το ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη το είπε και ο Ουκρανός τεχνικός. Ότι υπάρχουν κενά (έστω ένα-δύο) είναι δική του δουλειά να το εντοπίσει (στο κάτω-κάτω αυτός ξέρει πιο καλά τι θέλει η ομάδα). Μην ξεχνάμε όμως και πόσες απουσίες υπήρχαν αλλά και ποιες ήταν αυτές. Σαυτό που είδαμε την Τετάρτη προσθέστε αυτούς που απουσίασαν και τότε «κάντε ταμείο» και εσείς. Σ’αυτή την περίπτωση είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου. Ο τωρινός Ηρακλής είναι ικανός για σπουδαία πράγματα. Το εγγυάται η ποιότητα του υλικού του.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top