- Bluearena - http://bluearena.gr -

Ντίκα: “Δε νιώθω δανεικός”

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Νικολάε Ντίκα στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και η BLUEARENA σας παρουσιάζει τα κυριότερα αποσπάσματά της. Ο Ρουμάνος αποκαλύπτει ότι το προσωνύμιο που τον ακολουθεί από την πατρίδα του είναι «τσιγγάνος». Στο γιατί, απάντησε ο ίδιος λέγοντας: «Λόγω παρουσιαστικού, έτσι με φωνάζουν στην Ρουμανία. Τσιγγάνο. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Και τον μίστερ (εννοεί τον Προτάσοφ) θα τον ακούσεις πολλές φορές να με αποκαλεί τσιγγάνο».

Οι φίλοι όμως του Ηρακλή σου έχουν ήδη κολλήσει ένα διαφορετικό προσωνύμιο: ηγέτης.
Είναι πολύ καλό αυτό για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά στην ομάδα δεν είμαι μόνο εγώ ηγέτης. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο. Και μία ομάδα για να γίνει ισχυρή, χρειάζεται αρκετούς ηγέτες.

Πώς νιώθεις έπειτα από ένα μήνα παρουσίας στην ομάδα;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχω συναντήσει. Υπάρχει πολύ καλό δέσιμο με τα υπόλοιπα παιδιά και με τους ανθρώπους της ομάδας. Όλα πάνε πολύ καλά μέχρι στιγμής.

Γιατί επέλεξες τον Ηρακλή, με δεδομένο ότι είχες και άλλες προτάσεις;
Μίλησα με κάποιους παίκτες, μίλησα φυσικά και με τον μίστερ και πείστηκα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Μου άρεσε και ο τρόπος που με προσέγγισε ο Ηλίας (Πουρσανίδης).

Τι σου είπε ο κ. Προτάσοφ και σε έπεισε;
Μου είπε ότι δημιουργείται μία νέα ομάδα και ήθελε να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια. Δεν χρειαζόταν να μου πει κάτι περισσότερο. Γνωρίζω πολύ καλά τον μίστερ, έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, οπότε και μόνο μία απλή πρόσκληση ήταν αρκετή για μένα.

Κρατάς τίποτα από την περσινή χρονιά στην Κατάνια;
Απολύτως τίποτα. Έχω κάνει delete και ξεκινάω από την αρχή. Από το μηδέν. Για μένα είναι σαν να μην πήγα ποτέ εκεί. Για μένα υπάρχει μόνο ο Ηρακλής. Αλλάζω σελίδα στην ποδοσφαιρική μου ζωή. Για μένα δεν υπάρχει ούτε Ιταλία, ούτε Κατάνια. Το μυαλό μου, το σώμα μου, η ψυχή μου, είναι μόνο στον Ηρακλή.

Με τον τρόπο που μιλάς, μου δίνεις την εντύπωση ότι κάθε άλλο παρά δανεικός αισθάνεσαι στον Ηρακλή.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Δεν νιώθω περαστικός από τον Ηρακλή. Θέλω να κάνω μία καταπληκτική χρονιά και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα με την ομάδα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και γιατί να μην πετύχουμε;

Τι είναι αυτό που σε κάνει αισιόδοξο;
Πρώτα απ’ όλα η ίδια η ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Το υλικό είναι ιδανικό για να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία. Ακόμη και τώρα, που δεν είμαστε έτοιμοι, δείξαμε δυνατοί στα φιλικά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Παίξαμε καλά και νικήσαμε την Πάρμα, παίξαμε ακόμη πιο καλά και ήρθαμε ισόπαλοι με την Αταλάντα. Δείχνουμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Φυσικά, θέλουμε ακόμη δουλειά.

Από τον εαυτό σου είσαι ευχαριστημένος;
Δεν έχω φτάσει ούτε στο 80% των δυνατοτήτων μου. Και αυτό είναι λογικό. Το παράλογο θα ήταν τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου να ήμασταν στο 100%. Τότε θα έπρεπε να ανησυχούμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και όλοι μας νιώθουμε κουρασμένοι. Ο στόχος είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τώρα δουλεύουμε, για να είμαστε σε καλή κατάσταση στα επίσημα παιχνίδια και όχι στα φιλικά.

Έχεις προσαρμοστεί στη νέα σου ομάδα;
Όχι απόλυτα. Και νομίζω ότι κανένας από τους νέους παίκτες δεν μπορεί να προσαρμοστεί 100% σε ένα μόνο μήνα. Θέλουμε όλοι τον χρόνο μας. Και εγώ για να μάθω το παιχνίδι των συμπαικτών μου και εκείνοι για να μάθουν το δικό μου παιχνίδι. Γι’ αυτό άλλωστε είναι η περίοδος της προετοιμασίας. Το θετικό είναι, ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό, τα παιδιά με υποδέχτηκαν με πολύ καλό τρόπο και σιγά-σιγά όλοι γινόμαστε μία οικογένεια.

Ο κόσμος φέτος περιμένει πολλά πράγματα από την ομάδα. Θεωρείς ότι θα τον ικανοποιήσετε;
Γι’ αυτό δουλεύουμε. Θέλουμε να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα που θα τους κάνει χαρούμενους. Διαπίστωσα τη δυναμική του κόσμου στην πρώτη προπόνηση. Τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, δεν έζησα κάτι αντίστοιχο. Τόσο πολύ κόσμο σε πρώτη προπόνηση δεν είδα ποτέ σε όσες ομάδες αγωνίστηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και όλα τα παιδιά περιμένουμε την ημέρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα ζήσουμε από κοντά αυτήν την ατμόσφαιρα. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν γεύτηκε χαρές. Να είναι όμως σίγουροι, ότι αν στέκονται ενενήντα λεπτά στο πλευρό μας και τραγουδούν για την ομάδα, θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Εμείς τους χρειαζόμαστε περισσότερο όταν η ομάδα δεν πάει κάποια στιγμή καλά. Τους θέλουμε κοντά για να μας δώσουν κουράγιο, να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Πόσο πολύ σου έλειψαν τα σαββατοκύριακα με αγώνες, με τον κόσμο να φωνάζει από την κερκίδα;
Το ρωτάς; Πάρα πολύ. Γι’ αυτό ζούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Ένα χρόνο στην Κατάνια, ήμουν εκτός. Γι’ αυτό λέω ότι έχω κάνει delete την περσινή χρονιά και δουλεύω σκληρά για να κάνω μία καταπληκτική χρονιά στον