Τάσος Κατσαμπής: “Κάτι χρωστάμε στον κόσμο μας…”

“Χρωστάμε στον κόσμο μας…” Ο Τάσος Κατσαμπής μπαίνει στην όγδοή του σεζόν στον Ηρακλή. Ο αρχηγός της ομάδας τώρα που ολοκληρώνεται και η προετοιμασία της …

Ηρακλής

“Χρωστάμε στον κόσμο μας…” Ο Τάσος Κατσαμπής μπαίνει στην όγδοή του σεζόν στον Ηρακλή. Ο αρχηγός της ομάδας τώρα που ολοκληρώνεται και η προετοιμασία της ομάδας στην Ιταλία, σε συνέντευξή του στο “Metrosport” είπε πολλά. Σας μεταφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του 36χρονου.

 

 

Η ομάδα ενισχύθηκε; Θεωρείς, πώς είναι πιο «γεμάτη» ως ομάδα; Τι έχει, σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές;
«Θεωρώ, ότι έχουμε πάρει πιο ποιοτικούς παίκτες. Το έχει ακούσει πολλές φορές φέτος ο κόσμος από μας αυτό, αλλά είναι η αλήθεια. Όλοι θα βγάλουν αυτό, που ξέρουν στο γήπεδο. Την προσωπικότητα και την ποιότητα τους. Θα είναι διαφορετική η χρονιά από τις προηγούμενες».

Μπορεί η ομάδα αυτή, με το ρόστερ αυτό, να πετύχει τη χρονιά που έρχεται;
«Πιστεύω, πώς αν κάνουμε μία καλή αρχή… Τα τελευταία χρόνια λείπει το καλό ξεκίνημα και με αυτό το υλικό, που υπάρχει, μπορούμε να μιλάμε για μία καλή πορεία. Στόχο δεν θα πω, στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Στο γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Αν είσαι σοβαρός και κάνεις μία καλή αρχή…».

Τάσο, θεωρείς ότι η ομάδα είναι καλά αμυντικά; Από την εικόνα στα φιλικά και από τους παίκτες, που έχει ο Ηρακλής, ποια είναι η άποψη σου;
«Νομίζω, ότι γενικά και οι παίκτες που έμειναν, αλλά και με την έλευση του Λέκι, που είναι παίκτης σημαντικός για την άμυνα με εμπειρία και με προσωπικότητα, νομίζω και έτσι πως έχουμε δουλέψει, υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Είναι καλό γιατί ο καθένας θα θελήσει να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Αυτοί που θα είναι καλύτεροι, θα είναι και αυτοί που θα παίζουν. Γενικά, θα είναι η άμυνα το κλειδί της ομάδας».

Πέρσι, μας είχες πει στην Ολλανδία, ότι ορισμένοι θα βαρεθούν να σε βλέπουν στο γήπεδο. Φέτος; Ισχύει κάτι τέτοιο;
«Για να μη σας κουράζω, αποφάσισα να σταματήσω στα 40 μου…!».

Τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;
«Το ποδόσφαιρο είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πρώτα η οικογένεια μου, η σύζυγος και η κόρη μου. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι που με έχει βοηθήσει και έξω, να είμαι πειθαρχημένος ως άνθρωπος, να σέβομαι τους συνανθρώπους μου. Γενικά, ευχαριστώ τον Θεό που μπόρεσα και συνδύασα το χόμπι με το επάγγελμα μου, που είναι δύσκολο να τα καταφέρει κάποιος…».

Ο Ηρακλής τι σημαίνει για σένα;
«(Χαμογελάει…) Τρόπος ζωής. Ας μην κρυβόμαστε είμαι στον 8ο χρόνο πλέον στην ομάδα, να με έχει γερό ο Θεός. Να συνεχίσω όσο μπορώ και να βοηθάω με όποιον τρόπο γίνεται. Και αυτή η αγάπη, που έχω γι’ αυτή την ομάδα με βοηθάει να τη δώσω. Η αγάπη που εισπράτω, είναι υπερβολική, δεν ξέρω με ποιον τρόπο να την ανταποδώσω στον κόσμο. Μακάρι να γίνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα και να πάρει ο κόσμος μία χαρά…».

Τι λείπει από τον Ηρακλή;
«Λείπει μία διάκριση. Μόνο αυτό. Όλοι θέλουμε. Το θέμα είναι την ώρα, που θα σφυρίζει ο διαιτητής να δείχνουμε το πρόσωπο που δείχνουμε και στα τελευταία φιλικά. Θέληση, δίψα για τη νίκη ασχέτως με ποια ομάδα παίζουμε».

Είσαι αισιόδοξος; Ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας;
«Κλειδί είναι αυτή η φιλοσοφία, να μπαίνουμε στο γήπεδο και να προσπαθούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας…».

Πώς θα ανταμοίψετε τον κόσμο; Νιώθεις ότι χρωστάτε;
«Αυτό προσωπικά, θα πρέπει να το πω, ότι σίγουρα χρωστάμε… Το μόνο, που έχουμε καταφέρει να κάνουμε, ήταν που βγήκαμε 4οι και παίξαμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και γενικά, όσοι ανήκουμε στην οικογένεια του Ηρακλή, θεωρώ ότι χρωστάμε σε αυτή την ομάδα να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αίγλη και προσωπικότητα. Είναι μία ιστορική και μεγάλη ομάδα. Όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε, όπως παλιά για να πηγαίνει ο κόσμος και να βλέπει καλό ποδόσφαιρο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βλέπει και πάλι καλό ποδόσφαιρο, να βλέπει αποτελέσματα».

– Το έχεις ξανά πει. Αυτός ο τίτλος, που λείπει από τον Ηρακλή, είναι το απωθημένο, Τάσο, έτσι;
«Όσο καιρό και να είμαι στον Ηρακλή, ζω και αναπνέω για έναν τίτλο. Έχω μοχθήσει προσωπικά, θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, πιστεύω. Το θέλω πολύ. Ναι, είναι το απωθημένο».

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, θα θέλαμε να αφήσουμε τον επίλογο σε σένα. Τι θα ήθελες να πεις; Τι θα ήθελες να αναφέρεις…;
«Αυτό που είδα την πρώτη μέρα στο Καυτανζόγλειο, στην πρώτη προπόνηση δεν το έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό πιστεύω δείχνει την πόσο μεγάλη αγάπη και την πόσο μεγάλη δίψα έχει αυτός ο κόσμος, παρά τις μεγάλες πίκρες, που έχει περάσει. Μου έχει μείνει σίγουρα η πρώτη προπόνηση στο Καυτανζόγλειο. Για έναν λόγο παραπανω, γιατί και με τα παιδιά, που συζητάμε, δεν θα τους απογοητεύσουμε, δεν θα δώσουμε την πίκρα των προηγούμενων ετών. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως ξέρουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια…».

Σχετικά Άρθρα

Ο ΓΣ απορρίπτει τη λογική του… “μεταξύ μας… Μεταξά”…

Ποδόσφαιρο

Καράογλου στην Επιτροπή της Βουλής: “Αποκαταστήστε τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Καλαϊτζίδης: “Το σύστημα της Αθήνας εκτέλεσε τον Ηρακλή-Θα βρει λύση ο ΓΣ”

Ποδόσφαιρο

Back to Top