Ο Όλεγκ απαιτεί γκολ (video)

«Βάλτε γκολ. Θέλω να βλέπω γκολ». Δύο φράσεις που βγαίνουν δεκάδες φορές από τα χείλη του Όλεγκ Προτάσοφ κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης. Έχοντας παρακολουθήσει …

Ηρακλής

«Βάλτε γκολ. Θέλω να βλέπω γκολ». Δύο φράσεις που βγαίνουν δεκάδες φορές από τα χείλη του Όλεγκ Προτάσοφ κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης. Έχοντας παρακολουθήσει μέσω dvd όλους σχεδόν τα περσινούς αγώνες του Ηρακλή, δεν ήταν δύσκολο για τον Ουκρανό τεχνικό να διαπιστώσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα στον δημιουργικό και εκτελεστικό τομέα.

Γι’ αυτό το λόγο αποκτήθηκαν στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο πέντε παίκτες από το κέντρο και μπροστά (Γιάκομπ, Τουμά, Μπόσνιακ, Μιλάνο, Ντίκα) και ένας ακόμη (Λέκι) που αν και στόπερ, φημίζεται για την εκτελεστική του ικανότητα στις στημένες φάσεις.

Από τις δώδεκα προπονήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο αθλητικό κέντρο του Πράτο Άλο Στέλβιο, οι δέκα περιείχαν ασκήσεις με τη μπάλα στο συγκεκριμένο ακριβώς στοιχείο ενός παιχνιδιού. Και μάλιστα με αρκετές παραλλαγές. Τρεις επιθετικοί εναντίον δύο αμυντικών, τρεις εναντίον τριών κτλ.

Μεγάλο βάρος έχει δώσει ο Προτάσοφ και στις στημένες φάσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι περίπου το 60% των τερμάτων, προέρχονται από κόρνερ και φάουλ. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία  υψηλόσωμων παικτών στο κυανόλευκο ρόστερ και γι’ αυτό το λόγο θέλει σε κάθε στημένο να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, συν άλλους δύο γύρω από την περιοχή που θα περιμένουν τυχόν διώξιμο της μπάλας από τους αμυντικούς.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που σας παρουσιάζει η BLUEARENA από τη σημερινή προπόνηση…


   

 

 

 

 

 

 

 

   

Σχετικά Άρθρα

Back to Top