ΑΛΑ… ΙΤΑΛΙΚΑ

Ο ξενοδόχος και ο μάγειρας. Οι μονομαχίες στο τάβλι. Η πρόγνωση του καιρού. Τα πειράγματα που καμιά φορά δίνουν και παίρνουν. Η “BLUEARENA” σας παρουσιάζει …

Ροπαλιές

Ο ξενοδόχος και ο μάγειρας. Οι μονομαχίες στο τάβλι. Η πρόγνωση του καιρού. Τα πειράγματα που καμιά φορά δίνουν και παίρνουν. Η “BLUEARENA” σας παρουσιάζει μερικά από τα… εξωαγωνιστικά στιγμιότυπα του Ηρακλής την Ιταλία.

Στο περιθώριο της σκληρής και εντατικής δουλειάς (θυμίζουμε ότι το συνολικό διάστημα παραμονής του Ηρακλή στο εξωτερικό, σε Αυστρία και Ιταλία είναι 11 μέρες) υπάρχουν και οι… πιο ανθρώπινες στιγμές. Και μεταξύ άλλων, την ξεκούραση, το χαλάρωμα, έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Και επίσης, η διάθεση που δείχνουν όλοι για έντονη δουλειά.

Ο ξενοδόχος, Τζιανκάρλο και ο μάγειρας του μέρους όπου διαμένει ο Ηρακλής είναι από τους πρωταγωνιστές. Ο ξενοδόχος πάει ταμείο. Θυμάστε ότι στο φιλικό με την Πάρμα πήρε 1200 ευρώ, ποντάροντας και στη νίκη του Ηρακλή και στο 1-2, το ακριβές σκορ δηλαδή. Στο παιχνίδι με την Αταλάντα, είπε ότι το σκορ θα είναι ή 1-1 ή 2-2. Ε, όταν τον βρήκε και αυτό και τον ρώτησαν τι έγινε, είπε ότι… «δεν πρόλαβα να το παίξω λόγω δουλειάς». Τώρα λέει ότι στο φιλικό τουρνουά (6/8) με την Κιέβο Βερόνα και την Μπάρι ο Ηρακλής θα πάρει την πρώτη θέση. Σε ό,τι αφορά στον μάγειρα αυτός δεν είναι… διάσημος για τις προβλέψεις του αλλά για την τέχνη του μιας και όλη η αποστολή είναι ικανοποιημένη από τα φαγητά που κάνει. Το συζητάνε και του έχουν δώσει και συγχαρητήρια.

Το φαγητό καλό, το internet όμως αργό. Εκεί, υπάρχουν παράπονα. Και γίνεται πιο αργό όταν μπαίνουν αρκετοί παίκτες μέσα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι θα υπήρχε πραγματικό πρόβλημα αν τα πράγματα ήταν αντίθετα, αν δηλαδή, το internet ήταν γρήγορο και το φαγητό χάλια.

Σπανίως τολμά να πλησιάσει κάποιος τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο τάβλι. Προσφάτως πήγε προς τα εκεί ο Πασχάλης Βουτσιάς για να μετρήσει και ο μικρός τις δυνάμεις του. Ο πιτσιρικάς του πήρε το πρώτο παιχνίδι και ο Παπαζαχαρίας μετά τον πήγε στο 7-1 ή στο 7-2. Δεν έχει σημασία το σκορ.

Ο Ματίας Λέκι και ο Ιβάν Μπόσνιακ είναι στην κατηγορία «πρόσφατοι μπαμπάδες». Είναι λογικό λοιπόν να μιλάνε αρκετά με τους δικούς τους ανθρώπους. Παρεμπιπτόντως, μέρα με τη μέρα όλοι οι νέοι μπαίνουν όλο και πιο πολύ στο κλίμα της ομάδας και γίνονται μια «γροθιά». Ο Λέκι π.χ. με τον τρόπο που παθιάζεται στην προπόνηση και εκτελεί τις ασκήσεις σου δίνει την εντύπωση ενός παίκτη που… δοκιμάζεται και όχι ενός που έχει την καριέρα που έχει. Κι αυτά όλα είναι πολύ ωραία παραδείγματα για τους νεότερους.

Με το που ενημερώθηκαν από την “BLUEARENA” για τη συμφωνία με τον Στέλιο Ηλιάδη, έγινε και θέμα συζήτησης. Στην ομάδα μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που με τον 23χρονο παίκτη γνωρίζονται από τις εθνικές ομάδες, τον γνωρίζουν καλύτερα από τους υπόλοιπους και λένε καλά λόγια. Ο Ηλιάδης δηλαδή δεν έρχεται άγνωστος μεταξύ αγνώστων μιας και ήδη έχει επικοινωνήσει με κάποιους από τους νέους του συμπαίκτες που γνωρίζεται.

Εξυπνη οδηγία από τον Νίκο Καρύδα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Μεταξύ άλλων, ο γυμναστής της ομάδας έλεγε στους παίκτες να φωνάζουν και το όνομα του παίκτη προς τον οποίον δίνουν την πάσα. Το τεχνικό τημ το θέλει να γίνεται αυτό ώστε να μαθαίνουν και τις φωνές οι παλιοί και οι νέοι, κάτι που μέσα στο παιχνίδι μπορεί να είναι χρήσιμο.

Ο Νίκος Νεντίδης είναι ένας από αυτούς που ασχολούνται αρκετά με την πρόγνωση του καιρού. Και είναι λογικό από τη στιγμή που και το τεχνικό τημ θα πρέπει να ξέρει τις καιρικές συνθήκες της επόμενης μέρας ή και του επόμενου χρονικού διαστήματος γενικότερα. Ο συνεργάτης λοιπόν του Ολεγκ Προτάσοφ, με αφορμή της βροχή της Δευτέρας (3/8) έλεγε ότι είναι πιθανόν να βρέξει κι άλλο στη διάρκεια της εβδομάδας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top