Χρόνια πολλά, αρχηγέ… (video)

Ετοιμάζεται για την όγδοή του σεζόν στην ομάδα. Ο Τάσος Κατσαμπής στα 36 του έχει δηλώσει ότι νιώθει… μικρότερος. Οπότε, τα κεριά στην τούρτα δεν …

Αφιερώματα

Ετοιμάζεται για την όγδοή του σεζόν στην ομάδα. Ο Τάσος Κατσαμπής στα 36 του έχει δηλώσει ότι νιώθει… μικρότερος. Οπότε, τα κεριά στην τούρτα δεν έχουν κανένα νόημα. Ο αρχηγός του Ηρακλή έκανε (30/7) για μία ακόμη φορά γενέθλια στο γήπεδο. «Πώς αλλιώς να γίνει; Οταν έχεις γενέθλια στις 30 Ιουλίου και είσαι ποδοσφαιριστής, σχεδόν πάντα είσαι στην προετοιμασία και όχι σπάνια είσαι και εκτός Ελλάδας».


Ετσι έγινε πάλι. Εκτός Ελλάδας, μακριά από την οικογένειά του, την κορούλα τους. Δυσάρεστο, πλην όμως το έχει συνηθίσει σε όλα αυτά τα χρόνια μιας μεγάλης καριέρας. Το ωραίο είναι ότι την ίδια μέρα έχει γενέθλια και η γυναίκα του, Κατερίνα, συνήθως όμως οι ευχές είναι… τηλεφωνικές. Ο αρχηγός του Ηρακλή χαριτολογώντας έλεγε ότι… «έχω κάνει τα γενέθλιά μου σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, σχεδόν 20 χρόνια τώρα, το πιθανότερο είναι στα γενέθλιά μου να βρίσκομαι στο εξωτερικό».


Ο Κατσαμπής δέχτηκε τις ευχές της ομάδας μία μέρα μετά το φιλικό του Ηρακλή με την Πάρμα, όπου έδειξε ότι, πράγματι, δεν είναι υπόθεση της… αστυνομικής ταυτότητας το πόσο χρονών νιώθεις και δείχνεις. Ηταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Είναι εδώ, μία ακόμη σεζόν, για να «δέσει» την άμυνα, μαζί με τον Ματίας Λέκι, τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία και τον πιτσιρικά, τον Κατσικά να έρχεται και από κοντά. «Είναι δάσκαλος. Και ο Τάσος και ο Λέκι», είπε προσφάτως ο Κατσικάς,φανερώνοντας και την άλλη… ιδιότητά του στα αποδυτήρια. Να μοιράζεται την εμπειρία του και να δίνει αυτά που έχει μάθει και στα μικρότερα παιδιά.


Κάποια στιγμή, ο Κατσαμπής ρωτήθηκε στην Ιταλία για το αν αυτά τα γενέθλια θα είναι τα τελευταία σε μια προετοιμασία. Χαμογέλασε και είπε… «κανείς δεν το ξέρει. Θα το μάθουμε στη διάρκεια της σεζόν». Αρχηγέ, χρόνια πολλά…


 


Πώς πέρασε την ημέρα των γενεθλίων του ο αρχηγός…


  


Το γκολ που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό όλων…


Σχετικά Άρθρα

Back to Top