Διαφορετικός…

Τα ερωτήματα είναι διαχρονικά και επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο, τέτοια εποχή. Αλλωστε για τον οπαδό κάθε ομάδας η αγωνία είναι «πως θα πάει η ομάδα». Και …

Τα ερωτήματα είναι διαχρονικά και επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο, τέτοια εποχή. Αλλωστε για τον οπαδό κάθε ομάδας η αγωνία είναι «πως θα πάει η ομάδα». Και την αγωνία αυτή την έχουν και την ζουν όλοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με τις αλλαγές που γίνονται στα ρόστερ των ομάδων. Από τον κανόνα αυτόν δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι οπαδοί του Ηρακλή.

Οι τρεις ήττες στα τρία πρώτα ματς στην Αυστρία έκαναν πιο επιτακτική την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις  στα κλασικά ερωτήματα του στυλ και του περιεχόμενου: «Πάλι τα ίδια θα έχουμε»; 

Οι ανυπόμονοι το άκουγαν και κουνούσαν με συγκατάβαση το κεφάλι έτοιμοι να το αποδεχτούν και να αφαιρέσουν το ερωτηματικό από την φράση. Οι πιο λογικοί ήταν και περισσότερο συγκρατημένοι και έλεγαν: «Να δούμε πρώτα, ρε παιδιά. Να δούμε».  Ε λοιπόν είδαμε. Και δεν είδαμε μόνο εμείς αλλά και πολλοί, πάρα πολλοί φίλοι του Ηρακλή οι έγκαιρα ενημερώθηκαν  από την «Bluearena» ότι το παιχνίδι με την Πάρμα θα το μετέδιδε τηλεοπτικά το ιταλικό δορυφορικό κανάλι «etv».

Ας είναι καλά ο Δημήτρης  Βλάχος που το ανακάλυψε και μας άνοιξε τα μάτια. Είδαμε λοιπόν και φαντάζομαι είδατε και πολλοί από σας τον νέο Ηρακλή. Την ομάδα που δημιουργεί ο Προτάσοφ και οι συνεργάτες του.

Μετά από τρεις ήττες στα πρώτα φιλικά και με ενημέρωση που επικεντρώνονταν στην φράση «δεν είδαμε και κάτι καλό» η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω από τον Ηρακλή την εικόνα που είδα στο φιλικό με την Πάρμα. Και όταν μιλάμε για την Πάρμα να ξέρουμε ότι μιλάμε για μια Ιταλική ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Και με τον Ηρακλή να έχει απουσίες, δυο από τις οποίες (Πιλότο και Λέκι) αφορούν ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν  για να κάνουν την διαφορά  στην ομάδα. Και μια που το έφερε η…κουβέντα για τον Πιλότο. Τι γκαντεμιά ρε παιδί μου. Στα καλά καθούμενα για 6 μήνες εκτός; Αντε τώρα να βρεθεί άλλη το ίδιο αξιόπιστη λύση.

Δεν ξέρω λοιπόν πόσο ψηλά μπορεί να πάει ο Ηρακλής, στο πρωτάθλημα που σε λίγο θα αρχίσει. Αυτό που είδα όμως με κάνει να θεωρώ βέβαιο ότι οι φίλοι του, αλλά και οι αντίπαλοι του  θα δουν φέτος ένα διαφορετικό Ηρακλή. Ακόμα και αν διατηρηθούν πολλά πρόσωπα από τα παλιά στην ενδεκάδα ο Ηρακλής θα είναι διαφορετικός. Θα είναι μια ομάδα η οποία θα έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

Θα έχει οργάνωση και πειθαρχημένο τρόπο ανάπτυξης και δεν θα στηρίζεται στους αυτοσχεδιασμούς κάποιων μονάδων της. Και επειδή αυτά ίσως δεν είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν  τον ισχυρισμό για την διαφορετικότητα θα προσθέσω και τον «τσαμπουκά» που διαπίστωσα ότι διαθέτει η νέα ομάδα.

Οι Ιταλοί χρησιμοποίησαν πολλές φορές το «έτσι θέλω» αλλά οι κυανόλευκοι δεν τους άφησαν να πάρουν το πάνω χέρι. Είναι μια αλλαγή συμπεριφοράς που δεν εμφανίζεται με τη χρήση κάποιου μαγικού ραβδιού. Κάποιος πρέπει να πείσει τους παίχτες να μην υποχωρούν στους τσαμπουκάδες των αντιπάλων.

Μην σας ξεγελάει το στυλ του Προτάσοφ. Για «να μην σηκώνει  μύγα στο σπαθί του» κάποιος δεν χρειάζεται να βρίζει και να φωνάζει. Είναι και θέμα  προσωπικότητας. Και δόξα τω Θεώ ο Προτάσοφ είναι μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα στοιχεία αυτού του χαρακτηριστικού φάνηκαν τόσο από τη στιγμή που η Πάρμα ισοφάρισε όσο και μετά το γκολ του Επσταϊν. Ο τρόπος αντίδρασης των κυανόλευκων δεν ήταν αγχώδης (για να διατηρηθεί το σκορ) αλλά είχε σιγουριά και ψυχραιμία. Οσο για τους νέους. Οσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν ότι αποκτήθηκαν για να παίξουν και όχι για να αποκτήσει…βάθος ο πάγκος.
  

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top