Σαρακατσάνος: “Πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι φέτος”

Με την εμπειρία ενός έτους με τη φανέλα του Ηρακλή, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος γνωρίζει καλά το ότι χρειάζεται η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Ο αμυντικός …

Ηρακλής

Με την εμπειρία ενός έτους με τη φανέλα του Ηρακλή, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος γνωρίζει καλά το ότι χρειάζεται η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Ο αμυντικός των κυανόλευκων μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και τους στόχους για τη νέα σεζόν.

«Σαφώς και μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, κανείς παίκτης δεν θέλει να χάνει και ο κόουτς θέλει να παίζουμε για την νίκη σε κάθε αγώνα, τα αποτελέσματα πάντως που φέραμε δεν μας επηρεάζουν αρνητικά. Ολοκληρώνουμε τώρα το στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία και στην συνέχεια θα πάμε στην Ιταλία, όπου θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να δέσουμε ως σύνολο», τόνισε αρχικά ο Σαρακατσάνος.

Ερωτηθείς αν η ομάδα ικανοποίησε αμυντικά περισσότερο και όχι τόσο επιθετικά, ο τόνισε:«Αυτό που μετράει περισσότερο πιστεύω είναι η γενική εικόνα της ομάδας, όχι ξεχωριστά η άμυνα ή η επίθεση της ομάδας. Είμαστε μια νέα ομάδα φέτος, με νέους παίκτες, νέο προπονητή και έχουμε ακόμη 1 μήνα μπροστά μας για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας».

Για τις διαφορές του περσινού με τον φετινό Ηρακλή, ο σκληροτράχηλος αμυντικός τόνισε: «Φέτος όλα στον Ηρακλή είναι καλύτερα από πέρυσι, σε όλα τα επίπεδα η ομάδα έχει βελτιωθεί. Είναι πλέον πολύ καλύτερα οργανωμένοι, η προπόνηση που κάνουμε είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί, πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι φέτος».

Για το γεγονός ότι φέτος ο κόσμος της ομάδας έχει αυξημένες απαιτήσεις από την ομάδα, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος ανέφερε τα εξής : «Όταν είσαι παίκτης του Ηρακλή είναι αναμενόμενο να έχεις πίεση, πρέπει να μάθουμε ζούμε με αυτήν και να προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε όλους στην ομάδα. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και μας στηρίζει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Από την φετινή πρώτη συγκέντρωση όμως όλοι οι πάικτες νομίζω πήραν το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε τον κόσμο μας να χαρεί φέτος».

Για την φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Όλεγκ Προτάσοφ  δήλωσε :«Ο προπονητής μας θέλει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να μην έχει η ομάδα παθητικό ρόλο, να περιμένει τον αντίπαλο πίσω και μετά να βγαίνει μπροστά. Θέλει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα παιχνίδια και να μεταφέρεται σωστά η μπάλα στην επίθεση από την άμυνα, χωρίς μακρινές μπαλιές και βιαστικές κινήσεις. Θέλει να είμαστε μια ομάδα, που να πιέζει και να σκοράρει αρκετά γκολ φέτος».

Μιλώντας για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, τόνισε: «Εγώ είμαι κεντρικός αμυντικός, βέβαια ο προπονητής στην διάρκεια της προετοιμασίας κάνει μερικές δοκιμές, συνηθίζεται αυτό, δεν είναι περίεργο. Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα και θα κάνω ότι μου λέει ο προπονητής μου, αυτός αποφασίζει και θα παίξω όπου με χρειαστεί η ομάδα».

Σε ερώτηση για τους φετινούς στόχους της ομάδας, ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος ανέφερε :
«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα καθορίζουν τους στόχους μιας ομάδας, αυτό έγινε άλλωστε και στην περσινή χρονιά που δεν ξεκινήσαμε καλά και είχαμε προβλήματα. Έτσι, δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτε φέτος, από τα αποτελέσματα μας θα φανεί και ο στόχος στην συνέχεια».

Για τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, ο Σαρακατσάνος σχολίασε :«Οι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα είναι δυνατές προσωπικότητες και θα το δείξουν αυτό μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν όλους και η ομάδα θα έχει καλύτερη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα».

Σχετικά Άρθρα

Ο ΓΣ απορρίπτει τη λογική του… “μεταξύ μας… Μεταξά”…

Ποδόσφαιρο

Καράογλου στην Επιτροπή της Βουλής: “Αποκαταστήστε τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Καλαϊτζίδης: “Το σύστημα της Αθήνας εκτέλεσε τον Ηρακλή-Θα βρει λύση ο ΓΣ”

Ποδόσφαιρο

Back to Top