Στο Καρπενήσι η Εθνική

Αρχισε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από το πρωί στο Καρπενήσι όπου θα …

Διάφορα

Αρχισε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από το πρωί στο Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Παρά τα προβλήματα, ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι αισιόδοξος για την πορεία στην προσεχή διοργάνωση και δεν φοβήθηκε να οριοθετήσει τους στόχους: Κάθε φορά περιμένουμε το καλύτερο από την Εθνική ομάδα και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Έχουμε απίστευτες απουσίες και δεν το περίμενα αυτό. Ωστόσο αυτή η ομάδα έχει ακόμα μπόλικο ταλέντο και ποιότητα και με σκληρή δουλειά θα μπορέσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να βρίσκεται πάντα μέσα στους καλύτερους και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Δεν έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας τίποτα για αλλαγή στόχων. Πίεση υπάρχει, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, διότι αν δεν αισθάνεσαι πίεση, τότε δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Αν πω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη και τον Βασιλόπουλο, τότε θα έλεγα ψέματα, διότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο! Όμως αυτοί οι παίκτες που είναι εδώ είναι πολύ καλοί και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να καλύψουν όλα τα κενά. Για τον αρχηγό θα αποφασίσω αργότερα. Πρέπει να δω τι μπορεί να κάνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Διότι ο αρχηγός πρέπει να είναι ηγέτης μέσα και έξω από το παρκέ. Όσο για τον Σοφοκλή, ελπίζω ότι θα μας βοηθήσει. Δεν λέω ότι οι άλλοι προπονητές που δούλεψαν μαζί του δεν ήξεραν τι έκαναν ή ήταν κακοί, διότι πολύ απλά όλα ξεκινούν από τον ίδιο τον Σχορτσιανίτη”.
Τους παίκτες της Εθνικής ομάδας αποχαιρέτησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς που ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ στην αποστολή που απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 15 παίκτες, αύριο θα ενσωματωθεί και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσει προπονήσεις σε δύο εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα

ΕΣΑΚΕ: Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική, με τεράστιο “αστερίσκο”

Μπάσκετ

Back to Top