Μπάσκετ Ηρακλή: Colpo grosso με NIKE!

Οι αποκαλύψεις της BLUEARENA για το «κυανόλευκο» μπάσκετ δεν σταματούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Κι αυτό γιατί αυτό το πολύπαθο τμήμα, διαθέτει ανθρώπους, με …

Ηρακλής

Οι αποκαλύψεις της BLUEARENA για το «κυανόλευκο» μπάσκετ δεν σταματούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Κι αυτό γιατί αυτό το πολύπαθο τμήμα, διαθέτει ανθρώπους, με μεράκι και φιλοδοξία προσφοράς, άπλετο παραγοντικό ταλέντο (μολονότι μόλις κατέβηκαν από την κερκίδα) και διαρκή δραστηριοποίηση, προς όφελος της ομάδας και της προσπάθειας, που καταβάλλουν για την ανάστασή της. Για να δούμε τα νέα δεδομένα: Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, λοιπόν, η μπασκετική διοίκηση θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια κορυφαίου επιπέδου χορηγική συνεργασία, αυτήν με την (πρώτη στην υφήλιο) εταιρία αθλητικής ένδυσης, ΝΙΚΕ.

Για να εξηγούμαστε, ο Ηρακλής προσπάθησε και τη χρονιά, που ολοκληρώθηκε να καλυφθεί σε επίπεδο αγωνιστικής ένδυσης από τη συγκεκριμένη εταιρία, με δύο, όμως, πολύ σημαντικές διαφορές. Αυτές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» ουσιαστικά αγόρασαν τον αγωνιστικό ρουχισμό τους και ότι απευθύνθηκαν στην αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα. Τώρα, πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι ιθύνοντες του «γαλάζιου» μπάσκετ, προκειμένου να φτάσουν στη συμφωνία για αυτό το ολοκληρωμένο «πακέτο» συνεργασίας, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τον Ηρακλή, προσέγγισαν (μέσω σημαντικού… «κονέ», που διατηρούν) την κεντρική διοίκηση της ΝΙΚΕ στην Ευρώπη και μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτήν έχουν πάρε – δώσε και με αυτήν θα καθορίζουν τη συνέχεια της συνεργασίας του «Γηραιού» με τον χορηγό – κολοσσό σε επίπεδο αθλητικών ειδών.

 

Συνεργασία με προοπτικές: Μπουτίκ και… άλλα

Με την υπογραφή των συμβολαίων και τις σχετικές ανακοινώσεις (είπαμε, τις αμέσως επόμενες μέρες θα συμβεί αυτό), οι άνθρωποι της ΝΙΚΕ σηκώνουν τα μανίκια και… «χρεώνονται με 108» (για να θυμηθούμε και τα… στρατιωτικά μας) την δημιουργία και το στήσιμο της μπουτίκ του «κυανόλευκου» μπάσκετ στο Ιβανώφειο, που μέσα στο καλοκαίρι θα είναι απολύτως έτοιμη και υπό την εποπτεία της μεγάλης πολυεθνικής. Η οποία, θα προβάλλει τα προϊόντα της, που δεν θα είναι μόνο μπασκετικά, αλλά θα αφορούν και σε πολλαπλά είδη ένδυσης, αξεσουάρ και αθλητικά είδη, που θα καλύπτουν ακόμη και σπορ του υγρού – και όχι μόνο – στίβου.

Η ΝΙΚΕ, μάλιστα, είναι αποφασισμένη μέσα από την «κυανόλευκη» μπασκετική μπουτίκ, να λανσάρει όλη τη σύγχρονη σειρά των αθλητικών υποδημάτων, που προωθεί και είναι φυσικό ο Ηρακλής να αναμένει πολλά κέρδη από αυτή την διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος χορηγός θα καλύψει κάθε έκφανση του «κυανόλευκου» μπάσκετ, μιας και θα ντύσει όλα τα τμήματα υποδομής και το γυναικείο τμήμα.

Όταν γράφουμε «μπουτίκ και… άλλα» εννοούμε ότι η κεντρική διοίκηση της ΝΙΚΕ, που ως κορυφαία εταιρία αθλητικής ένδυσης στον κόσμο επιλέγει προσεκτικά τους χορηγικούς συνεργάτες της (ομάδες), έχει την δυνατότητα να επηρεάζει και τα αγωνιστικά δεδομένα, μιας και μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη κορυφαίων μεταγραφικών κινήσεων από το εξωτερικό για την Κ.Α.Ε. Ηρακλής Ημίθεος της Α1 (για να μην ξεχνιόμαστε – κάτι σαν σύνδεση με τα προηγούμενα – ένα πράμα)…

Αλλάζουν τα δεδομένα στα «μεγάλα σαλόνια»

Αν όλα πάνε καλά και το άλλο καλοκαίρι ο Ηρακλή προγραμματίζει για την Α1, η επάνοδος της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» και στη φυσική της θέση, έχει προβλεφθεί να συνοδευτεί από μια αναπροσαρμογή συμφωνίας με τη ΝΙΚΕ, καθώς και οι δύο πλευρές, προς αυτήν την κατεύθυνση προσβλέπουν, μιας και η κορύφωση μια τέτοιας σχέσης θα προκύψει με την καθιέρωση – και πάλι – σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Άλλωστε η πρόσφατη δήλωση του Λευτέρη Κακιούση, ότι «προσβλέπουμε στην άμεση καθιέρωσή μας στην πρώτη πεντάδα της Α1», ήταν πολύ «ψαγμένη» και στηρίζονταν σε τέτοιου είδους δεδομένα. Σε αυτήν την προοπτική η ΝΙΚΕ θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προβολή μέσω της ΝΙΚΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική διοίκηση της ΝΙΚΕ έχει συνεννοηθεί ήδη με την αντιπροσωπεία της στον Ελληνικό χώρο, προκειμένου να προχωρήσει ένα πλάνο προώθησης της συνεργασίας με τον μπασκετικό Ηρακλή, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπογραφής συμβολαίων. Προβολή, που δεν θα μείνει μόνο στο πλαίσιο της – εντυπωσιακής, όπως αναμένεται – «κυανόλευκης» μπουτίκ στο Ιβανώφειο. Η συνεργασία θα προβάλλεται μέσα από την κεντρική επικοινωνιακή πολιτική της Ελληνικής ΝΙΚΕ, μέσω εκθέσεων, happenings και του κεντρικού marketing της εταιρίας.

«Σκάνε» και οι χορηγοί !

Μη νομίζετε ότι ξεχαστήκαμε. Κάτι λέγαμε τις προάλλες για έναν άτυπο «διαγωνισμό υποψήφιων επενδυτών», που έχει στηθεί. Για τους σημαντικούς χορηγούς από τον επιχειρηματικό χώρο, που θα μπουν από φέτος στην ομάδα και θα πάρουν… αριθμό κατάταξης στη συνείδηση της «γαλάζιας» διοίκησης, ως υποψήφιοι επενδυτές για την πραγματικότητα της Α1.
 
Σας έχουμε – και εδώ – νέα. Ή, μάλλον, μπορούμε να προαναγγείλουμε νέα. Τις επόμενες μέρες, λοιπόν, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και – μέσα από αυτές – θα μπορούμε όλοι να προϊδεαστούμε σχετικά με το ποιοι είναι οι υποψήφιοι επενδυτές (από του χρόνου, με το καλό). Η συμφωνία με τη ΝΙΚΕ και το εύρος της – όπως το καταγράψαμε στις παραπάνω αράδες – αποτέλεσαν προτρεπτικό παράγοντα για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και, έτσι, φτάσαμε στη φάση των ανακοινώσεων.

Γεγονός, πλέον, το «νέο Ιβανώφειο»

Οι στόχοι της σημερινής διοίκησης του μπάσκετ ήταν εξ αρχής ξεκάθαροι: αγωνιστική βιωσιμότητα της ομάδας, οικονομική εξυγίανση και «καθαρό» ΑΦΜ για την Α1, επιστροφή στην Α1, κλείσιμο κορυφαίων χορηγικών και επενδυτικών συμφωνιών και το «νέο Ιβανώφειο».

Τα περισσότερα πραγματοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα υλοποιούνται. Στη φάση της υλοποίησης βρίσκεται και το όραμα του «νέου Ιβανωφείου». Τα έργα, που πραγματοποίησε η ίδια η διοίκηση με την ανάπλαση λειτουργικών χώρων (γραφεία και εξοπλισμός τους) έχουν προ πολλού ολοκληρωθεί και ήλθε (πλέον και επιτέλους) η ώρα να υλοποιήσει την (από καιρού) υπόσχεσή της η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και να επέμβει στον τομέα της αναμόρφωσης των υποστηρικτικών χώρων του κλειστού του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των αποδυτηρίων και των τουαλετών, ως ελάχιστη οφειλή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στο Σύλλογο και στην προσπάθεια αυτών των παιδιών, που κράτησαν όρθιο το τμήμα, στα πολύ (μα, πάρα πολύ) δύσκολα της ιστορίας του.

Όσο για την διαμόρφωση του «νέου Ιβανωφείου», αυτή δεν σταματά εδώ. Η διοίκηση του «Γηραιού» εξασφάλισε, με δική της πρωτοβουλία, την δυνατότητα κατασκευής ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, με πλήρη εξοπλισμό, έξω από το Ιβανώφειο, αλλά και την ανακατασκευή του εσωτερικού βοηθητικού κλειστού γηπέδου μπάσκετ, στο οποίο μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν οι γενικές συνελεύσεις και οι λοιπές συγκεντρώσεις. Εργασίες, που είναι – επίσης – σε φάση υλοποίησης.

Αυτά για σήμερα. Πολλά και σημαντικά ήταν. Δεν έχετε παράπονο. Τα ξαναλέμε…  

Σχετικά Άρθρα

Χάτσερ: “Ηρακλής σημαίνει τεράστια ιστορία και φανατικός κόσμος!”

Μπάσκετ

Back to Top