ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΜΙΘΕΟΣ», ο Ηρακλής της Α1 !

Όλα δείχνουν ότι η πορεία του «κυανόλευκου» μπάσκετ, μετά την εκκίνηση της νέας μεγάλης προσπάθειας – με πολιορκητικό κριό τον Λευτέρη Κακιούση – έχει προδιαγραφεί. …

Ηρακλής

Όλα δείχνουν ότι η πορεία του «κυανόλευκου» μπάσκετ, μετά την εκκίνηση της νέας μεγάλης προσπάθειας – με πολιορκητικό κριό τον Λευτέρη Κακιούση – έχει προδιαγραφεί. Και έχει προδιαγραφεί θετικά. Είτε από το φθινόπωρο (εξωαγωνιστικά), είτε από το άλλο καλοκαίρι (αγωνιστικά), η ομάδα επιστρέφει στο χώρο, στον οποίο ανήκει: στην Α1. Ήδη οι κινήσεις, που γίνονται παραπέμπουν σε ξεκάθαρη πορεία πρωταθλητισμού στην Α2 και με την υπογραφή του Λευτέρη, των – παραγοντικά χαρισματικών – παιδιών της κερκίδας, που συγκροτούν την διοίκηση, η οποία κράτησε όρθια την ομάδα ως τώρα, την αρωγή του Τάσου Αδαμίδη και του Ερασιτέχνη, ο Ηρακλής θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο.

Εν πάση περιπτώσει, κι αν ακόμη έλθουν τα πάνω κάτω και ο «Γηραιός» κληθεί να πάρει θέση άλλων στα μεγάλα σαλόνια, ακριβώς επειδή εκείνος πληροί (λόγω σωστής διοικητικής τακτικής) τις προϋποθέσεις της Α1, απλώς η ομάδα θα βρεθεί στη φυσική της θέση μια αγωνιστική περίοδο νωρίτερα. Αν και – επί του παρόντος – αυτή η προοπτική φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, λόγω και των χρονικών περιθωρίων, τα οποία είναι ιδιαιτέρως στενά.

Ωστόσο, αυτό, που σας αποκαλύπτει σήμερα η BLUEARENA, είναι η ειλημμένη απόφαση των ανθρώπων της μπασκετικής διοίκησης και του Ερασιτέχνη για το όνομα, που θα φέρει η νέα Κ.Α.Ε. – η οποία – εκ του νόμου υποχρεωτικά – θα συσταθεί, όταν η ομάδα θα είναι στην Α1 – θα είναι «Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΜΙΘΕΟΣ»!

 

Όταν τα παιδιά της διοίκησης έμπαιναν μπροστά στα παραγοντικά του «κυανόλευκου» μπάσκετ, αφήνοντας την κερκίδα και σώζοντας από βέβαιη καταστροφή το Τμήμα, μεσουρανούσε το – γνωστό στους Ηρακλειδείς και επιτυχημένο – οπαδικό έντυπο «ΗΜΙΘΕΟΣ», που εξέδιδε το “Papafi Club”. Ήταν επόμενο – μιας και ο νόμος τους υποχρεώνει να συστήσουν μια νέα εταιρία για την Α1, επιβάλλοντας  (ως γνωστόν) και την παράλλαξη του ονόματος – να ανατρέξουν σε εκείνη την εποχή των πολλαπλών μαχών του οπαδικού κινήματος, σε διάφορα επίπεδα.

Με αυτήν την επιλογή ονομασίας, τιμούν εκείνη την περίοδο, αλλά, παράλληλα, υπογραμμίζεται και το γεγονός ότι το Τμήμα μπάσκετ έμεινε στη ζωή χάρη στην ουσιαστική παρέμβαση του κόσμου του Συλλόγου. Βεβαίως, σε επίπεδο επικοινωνιακής αισθητικής το «K.A.E. ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΜΙΘΕΟΣ» είναι πολύ πιο επιβλητικό και πολύ πιο «δυνατό» για την ομάδα και τον κόσμο της, από ένα ξερό π.χ. «Νέος Ηρακλής» ή «Ηρακλής 2010», που αποτελούν επιλογές άλλων Συλλόγων σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

«Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΜΙΘΕΟΣ», λοιπόν, μόλις ο μπασκετικός «Γηραιός» φορέσει τα καλά του και ξαναβρεθεί στην… «πολυκατοικία» (επίκαιρη έκφραση), ή, μάλλον, στον… «ουρανοξύστη» της Α1. Άντε με το καλό…

«Διαγωνισμός… χορηγών» για το επενδυτικό… «μπαμ»  

H BLUEARENA είχε κάνει προ ημερών λόγο για ένα «μπαμ», που αναμένεται να ακουστεί από… Ιβανώφειο μεριά και λίγες μέρες κατόπιν είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει να κάνει με το ενδεχόμενο εσπευσμένης εξωαγωνιστικής ανόδου στην Α1, αλλά έχει επενδυτική «χροιά». Η εξήγηση δόθηκε, καθώς διάφορα Μ.Μ.Ε. (πολύ λογικά) έσπευσαν να κάνουν το “follow up” στο θέμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας και έδωσαν κάποιες δικές τους ερμηνείες στο «μπαμ».

Η BLUEARENA, όμως, έχει νεότερα για αυτό το επενδυτικό θέμα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: οι διοικούντες, με την υποστήριξη του Ερασιτέχνη, βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να αναμιχθούν στα του «γαλάζιου» μπάσκετ. Ωστόσο, άπαντες εξήγησαν στους ιθύνοντες του Ηρακλή, ότι επί του παρόντος επιθυμούν να τηρήσουν στάση αναμονής, θέλοντας να γνωρίζουν αν και κατά πόσον η ομάδα από φέτος πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Αν και εφόσον οι εξελίξεις τρέξουν προς αυτήν την κατεύθυνση και τα χρονικά περιθώρια για τους ανθρώπους της ομάδας είναι ικανά για να θεμελιώσουν ουσιαστικά υποστήριξη αιτήματος ανόδου, τότε ένας από τους υποψηφίους θα επενδύσει και το «μπαμ» θα ακουστεί ξεκάθαρα. Πρόκειται για ικανούς επιχειρηματίες, οικονομικά ισχυρούς, που, οποιοσδήποτε εξ αυτών αναλάβει, θα φέρει αλλαγή δεδομένων.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση (την πλέον πιθανή), που η ομάδα παραμείνει στην Α2, με στόχο την άνοδο; Εδώ έχουμε μια σημαντική εξέλιξη. Οι διοικούντες ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους στους υποψήφιους επενδυτές ότι και ο επίσημος Ηρακλής – επίσης – θα τηρήσει στάση αναμονής. Για να εξηγούμαστε, οι υποψήφιοι επενδυτές, τόνισαν στα παιδιά της διοίκησης ότι σκοπεύουν – στην περίπτωση της Α2 – να «μπουν» από τώρα στην ομάδα ως χορηγοί, με την προοπτική της ανόδου και της επένδυσης από το άλλο καλοκαίρι.

Υπό αυτήν την οπτική του θέματος, λοιπόν, οι Ηρακλειδείς παράγοντες επεσήμαναν στους «υποψηφίους» ότι – λίγο ή πολύ – θα… «προκηρυχθεί» ένας «άτυπος διαγωνισμός υποψηφίων επενδυτών» μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010. Δηλαδή, όποιος από τους ενδιαφερόμενους αποδείξει μέσω της χορηγικής υποστήριξης, που θα προσφέρει «στα δύσκολα» της ομάδας, ότι είναι πραγματικά εδώ και θέλει να «πάρει» στα χέρια του τον Ηρακλή, αυτομάτως θα λάβει και το προβάδισμα, το πρόκριμα, για την επένδυση από την περίοδο 2010 – 2011, στα «μεγάλα σαλόνια».

Θελκτική η «καθαρή» οικονομικά Κ.Α.Ε.

Ο λόγος για τον οποίο οι «κυανόλευκοι» παράγοντες έχουν την δυνατότητα να χειριστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το θέμα των υποψηφίων επενδυτών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα παραδώσουν σε αυτόν, που θα επιλέξουν, μία «καθαρή» και «μηδενική» εταιρία. Ανώνυμη εταιρία, προερχόμενη από απόλυτη οικονομική εξυγίανση και «λευκό» Α.Φ.Μ., με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης να αποδίδουν καρπούς. Αυτό, θα αποδειχθεί και από την υπόθεση του επενδυτικού «μπαμ», που λέμε. Εξελίξεις, στο βάθος του καλοκαιριού…

Ν. Μπογονικολός: Μόνο Α1  

Μεταξύ των ενδιαφερομένων, οι πληροφορίες φέρουν και τον Νίκο Μπογονικολό, επιχειρηματία έμπειρο στα του αθλητικού χώρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε το βόλεϊ και ασχολείται με το μπάσκετ. Ωστόσο, ο κ. Μπογονικολός ξεκαθάρισε στους ιθύνοντες της ομάδας ότι το δικό του ενδιαφέρον περιορίζεται μόνο στην προοπτική της ανόδου στην Α1 και ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την Ολυμπιάδα Πατρών, η οποία μετέχει επίσης στην Α2, προκειμένου να καταστεί χορηγός του Ηρακλή. Αυτά για σήμερα…
 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top