Γωγάκος: «Να μας δώσει η Πολιτεία ό,τι υποσχέθηκε»

Το θέμα του γηπέδου στη Μίκρα είναι πάντα στην επικαιρότητα. Πόσο μάλλον όταν προχωράει η μελέτη των σχεδίων κι ενώ πάντα υπάρχουν οι υποσχέσεις της …

Ηρακλής

Το θέμα του γηπέδου στη Μίκρα είναι πάντα στην επικαιρότητα. Πόσο μάλλον όταν προχωράει η μελέτη των σχεδίων κι ενώ πάντα υπάρχουν οι υποσχέσεις της Πολιτείας που βεβαίως θυμούνται οι άνθρωποι του συλλόγου, όπως χαρακτηριστικά έκανε (10/7) ο Ντίνος Γωγάκος, ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το θέμα, με δηλώσεις του: «Η προμελέτη προχωρά κανονικά, έγινε νέα συνάντηση της επιτροπής με τον κ. Καρακάση και τους Ιταλούς και πήραμε μια νέα εικόνα του γηπέδου. Έχουμε ήδη σαφή ιδέα για το νέο γήπεδο και μπορώ να πω πως είμαστε ικανοποιημένοι», είπε μιλώντας στο Libero 107.4.

Αναλύοντας περισσότερο το στάδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η προμελέτη, ο κ. Γωγάκος είπε επίσης :«Στις επαφές που έχουμε με την αρχιτεκτονική ομάδα των Ιταλών ανταλλάσουμε ιδέες, γίνονται προτάσεις κτλ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι σαφές άλλωστε ότι όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις επιταγές και τους κανόνες της UEFA αλλιώς δεν θα αδειοδοτηθεί το γήπεδο. Συζητάμε λοιπόν για πολλές λεπτομέρειες όπως π.χ. τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο περιβάλλοντας χώρος, τα αποδυτήρια κτλ Οι αρχιτέκτονες καταθέτουν προτάσεις για βελτιώσεις και μετά από συζήτηση, εμείς ως επιτροπή δίνουμε την τελική έγκριση, πραγματικά κάθε λεπτομέρεια τίθεται στο τραπέζι και παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις».

Στα ερωτήματα των φίλων της ομάδας για την χωρητικότητα του γηπέδου, ο κ. Γωγάκος τόνισε :«Γίνεται ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, θα έχει 22.000 -24.000 θέσεις ενώ αν μας επέτρεπε ο νόμος θα μπορούσαμε να το κάνουμε και μεγαλύτερο, ίσως στο μέλλον γίνει κι αυτό».

Στην διάρκεια της κουβέντας πάντως έγινε σαφές ότι η οικογένεια του Ηρακλή έχει μερικά παράπονα από την Πολιτεία καθώς υπάρχει απροθυμία να τηρηθούν ορισμένα από τα συμφωνηθέντα, σχετικά με αυτό το ζήτημα ο κ. Γωγάκος είπε :
«Ο ΓΣ ζήτησε άλλα 10 στρέμματα από την Πολιτεία και η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα σύμβαση. Εμείς πάντως διαφωνούμε σε αυτό, πιστεύουμε το αντίθετο, τα στρέμματα αυτά τα θέλουμε για πάρκινγκ αλλά δεν βλέπω να υπάρχει θέληση να δοθούν. Θα πιέσουμε πάντως για να συμβεί αυτό, στείλαμε επίσης έγγραφο στην Πολιτεία και ζητάμε την καταβολή της 1ης δόσης των συμφωνηθέντων από την σύμβαση Λιάνη, είχε εγκριθεί τότε ένα ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ και ζητάμε τις 812.000 ευρώ, δεν ξέρω όμως τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία. Εμείς ως ΓΣ Ηρακλής ζητάμε απλά τα συμφωνηθέντα τα προηγούμενα χρόνια, τίποτε περισσότερο. Ξέρετε στα γραφεία του ΓΣ βρήκα και μια απόφαση του κ. Φούρα για την καταβολή 100.000.000 δρχ στον Ηρακλή μέσω ΟΠΑΠ για την κατασκευή γηπέδου. Ας μας πουν τελικά ποιες είναι οι προθέσεις τους, αν έχουν σκοπό να βοηθήσουν ή όχι, δεν λέμε να χτίσουν το γήπεδο απλά να μας δώσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί».

Κλείνοντας, ο κ. Γωγάκος ανέφερε τα εξής :
«Τον Σεπτέμβριο πιστεύω ότι η προμελέτη θα έχει μπει στην τελική της φάση, θα είναι έτοιμη η μακέτα και θα είναι πλήρης ο φάκελος, έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα για την κατασκευή του γηπέδου»

Θυμίζουμε ότι στις 9/7 έγινε άλλη μία συνάντηση για το γήπεδο στη Μίκρα και η “BLUEARENA” σας έχει μεταφέρει κάποια από τα δείγματα των νέων σχεδίων. “Τελείωσαν τα ψέματα”, δήλωσε ο Μπάμπης Καρακάσης, ο υπεύθυνος του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Η συνάντηση που είχε ο αρχιτέκτων μηχανικός διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Ο Καρακάσης εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση και εν συνεχεία την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου.

«Όλα πήγαν καλά. Έχει προχωρήσει το γήπεδο από άποψη σχεδιαστική. Το σχέδιο είναι σχεδόν τελειωμένο και προχωράμε πλέον τις μακέτες για να τις παρουσιάσουμε τον Σεπτέμβριο. Τελείωσαν τα ψέματα. Αναλάβαμε την προμελέτη και θα την παραδώσουμε. Είναι πάρα πολύ καλό το σχέδιο. Όχι μόνο θα μας ενθουσιάσει αν θα κατασκευαστεί αλλά θα μας κάνει να περνάμε ευχάριστες στιγμές», δήλωσε αρχικά ο Μπάμπης Καρακάσης για να συμπληρώσει:

«Έχουν γίνει ακόμα 15 μικρές μακέτες που δείχνουμε στην επιτροπή του Ερασιτέχνη. Την Παρασκευή το βράδυ (3/7) ξεκίνησε η κανονική μακέτα. Φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε και πηγές ενέργειας όπως είναι ο ήλιος. Όποτε θελήσουν τα μέλη της επιτροπής μπορεί να έρθουν και στην Ιταλία να δουν πως δουλεύουμε».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε (9/7) ο Γυμναστικός Σύλλογος για το συγκεκριμένο σπουδαίο ζήτημα: «Συνεδρίασε την Πέμπτη 9/7/2009 η επιτροπή γηπέδου στα γραφεία του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Δημήτριου Τριανταφύλλου.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Χαράλαμπο Καρακάση η επόμενη φάση της αρχιτεκτονικής προμελέτης  για την κατασκευή του γηπέδου του ΗΡΑΚΛΗ στη «Μίκρα»,  τόσο σε κατόψεις (τομές) όσο και σε σχέδια της υπό κατασκευή μακέτας».

Σχετικά Άρθρα

Διλμπέρης: “Η περιουσία του Συλλόγου δίνει αισιοδοξία για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Η τελευταία εμφάνιση του Βάσια, με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Ποδόσφαιρο

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top