Τα καλύτερα έρχονται

Ε, ναι  λοιπόν. Αυτή ήταν συγκέντρωση πρεμιέρας. Αυθόρμητη, χωρίς «προετοιμασία»  από αβανταδόρικα «πρωτοσέλιδα», δίχως «στρατούς» ολόκληρους σε διατεταγμένη υπηρεσία και χωρίς ανοιχτά τα κινητά για …

Ε, ναι  λοιπόν. Αυτή ήταν συγκέντρωση πρεμιέρας. Αυθόρμητη, χωρίς «προετοιμασία»  από αβανταδόρικα «πρωτοσέλιδα», δίχως «στρατούς» ολόκληρους σε διατεταγμένη υπηρεσία και χωρίς ανοιχτά τα κινητά για να ενημερώνονται οι μεν «πόσοι είναι» στους δε.

Οι οπαδοί του Ηρακλή πήγαν στο Καυτανζόγλειο γιατί αυτό τους επέβαλε η οπαδική τους συνείδηση και όχι επειδή κάτι θα έπρεπε να αποδείξουν. Ούτε υπήρξαν κάποιοι που καθημερινά τους έκαναν πλύση εγκεφάλου ότι ντε και καλά πρέπει να είναι παρόντες στην «πρώτη» της ομάδας τους.

Μπορώ μάλιστα να πω και δεν ξέρω αν αυτό έγινε συνειδητά ή είναι μέσα στα πλαίσια της «καθημερινότητας» ότι όλα όσα γράφονταν ή λέγονταν για τον Ηρακλή και την προσπάθεια που γίνεται για να παρουσιαστεί διαφορετικός  την επόμενη περίοδο μάλλον αποτρεπτικά λειτουργούσαν. Και ακούσαμε όλοι μας φίλους του Ηρακλή να λένε «έλα μωρέ τι  να πάμε να δούμε»;  Το ευτύχημα είναι ότι και αρκετοί από αυτούς που το έλεγαν δεν το τήρησαν.

Και είδαμε τόσο κόσμο που ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα όλοι. Πάνω από όλα όμως είδαμε ανθρώπους που ήλθαν από μακριά όχι για να δουν ένα ντέρμπι ούτε από τον φόβο μήπως οι «άλλοι» είναι πιο πολλοί αλλά επειδή δεν ήθελαν να απουσιάσουν από το πρώτο ραντεβού όντας βέβαιοι όλοι τους ότι δεν θα λείψουν και από κανένα στην συνέχεια.

Και αν θέλετε κάποια έτσι χτυπητά παραδείγματα έχουμε  και από αυτά. Είναι ο Χρήστος ο οδοντίατρος από τα Ζερβοχώρια που ακύρωσε όλα τα ραντεβού για να είναι παρών, είναι ο Αχιλλέας ο οφθαλμίατρος που άφησε την  Καβάλα και «πετάχτηκε» παρέα «με άλλους τρεις δικούς του» για να πάρουν μια μικρή γεύση αλλά και τα διαρκείας τους, είναι ο Στέλιος που έκλεισε το μαγαζί καλοκαιριάτικα στην Κασσάνδρα, είναι ο Πασχάλης ο  υποσμηναγός που μόλις προσγειώθηκε άλλαξε μέσα στο αυτοκίνητο του την στολή με τα πολιτικά και «πετούσε» στον δρόμο για να είναι εκεί την ώρα που ο Προτάσοφ και οι παίχτες θα έβγαιναν στο χορτάρι.

Ετσι λοιπόν, απλά και δίχως τη βοήθεια συγκεντρωσιαρχών, χωρίς τις προηγούμενες μέρες κάποιοι να τους πιπιλίζουν το μυαλό ότι πρέπει να πάνε στην πρεμιέρα και χωρίς «πραιτωριανούς» που να φροντίζουν την σωστή κατανομή για να φαίνονται πιο πολλοί , μαζεύτηκαν στο Καυτανζόγλειο περισσότεροι από πέντε χιλιάδες φίλοι του Ηρακλή, έκαναν την έκπληξη  και έστειλαν  το πρώτο τους μήνυμα.

Γιατί αυτό είναι όλο το ζουμί της «πρώτης» του Ηρακλή. Το μήνυμα που βγήκε από την πρεμιέρα και που συμπυκνώνεται σε μια και μόνο φράση. «Δεν θα σε αφήσω ποτέ». Οι οπαδοί του Γηραιού αυτό υποσχέθηκαν. Να μην  αφήσουν ποτέ την ομάδα.

Τώρα η «μπάλα»….μεταφέρεται σε άλλο γήπεδο. Τώρα πρέπει να κάνουν παιχνίδι ο Προτάσοφ και οι παίχτες. Ο κόσμος τους έδειξε ότι δεν είναι μόνοι τους. Και δεν θα μείνουν ποτέ μόνοι τους αρκεί και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν το χρέος τους. Μην περιμένετε σήμερα συμπεράσματα από τα καινούργια αποκτήματα.

Αυτά μακριά από μας. Όχι γιατί δεν θέλουμε να εκφράσουμε άποψη αλλά επειδή είναι ….χαζό να μιλήσουμε επηρεασμένοι από μια πάσα του Ντίκα ή ένα γκολ του Γιάκομπ. Η αλήθεια είναι ότι από πολύ νωρίς ακούστηκε από πολλά στόματα η φράση «αν πέρυσι είχαμε ένα παίχτη που να βρίσκει εστία θα είμαστε  πολύ διαφορετικοί».

Και το είπαν αυτό γιατί ο Γιάκομπ στις 5 πρώτες του «τελικές» προσπάθειες έστειλε την μπάλα ισάριθμες φορές στην εστία και σημείωσε 4 γκολ. Μπορεί αυτό να μην λέει και τίποτα. Ισως όμως να δείχνει κάτι και δεν αποκλείεται να σημαίνει πολύ περισσότερα.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο κόσμος έφυγε από το Καυτανζόγλειο με την αίσθηση πως τα καλύτερα έρχονται. Και αυτό είναι που πρέπει να πιστέψουν Προτάσοφ και ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος έκανε το χρέος του.

Τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους και κυρίως ότι δεν χρειάζεται καμιά καθοδήγηση για να σταθεί πλάι τους. Φτάνει και αυτοί (παίχτες και τεχνική ηγεσία)  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κόσμου και ν α κάνουν το δικό τους χρέος. τότε πραγματικά θα έλθουν και τα καλύτερα. Αλλωστε το λέει και ο λαός  «η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται».  Και η πρώτη μέρα δεν ήταν μόνο καλή αλλά και κυανόλευκη.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top