Η “πρώτη” του Ηρακλή-Ατμόσφαιρα, δηλώσεις, παλμός… (video)

 Είπαμε. Στην «πρώτη» του Ηρακλή δύο πράγματα περίσσευαν: το πλήθος και το πάθος. Ήταν επόμενο, μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα να «πάρουν φωτιά» οι ερασιτεχνικές …

Ηρακλής

 Είπαμε. Στην «πρώτη» του Ηρακλή δύο πράγματα περίσσευαν: το πλήθος και το πάθος. Ήταν επόμενο, μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα να «πάρουν φωτιά» οι ερασιτεχνικές κάμερες και τα κινητά, προκειμένου να καταγράψουν κάποιες από τις απίθανες στιγμές στις κερκίδες του Καυτανζογλείου.

Η BLUEARENA έκανε μια βόλτα στο διαδίκτυο και συγκέντρωσε κάποια ενδεικτικά βιντεάκια από την θερμή ατμόσφαιρα της «κυανόλευκης πρώτης»:

 

 

 

Η βροχή δεν πτόησε κανέναν… “Τόσος κόσμος σε μια “πρώτη” είχε καιρό να πάει”, είπανε όλοι. Η ατμόσφαιρα ήταν “ζεστή” και υπέροχη… Η “BLUEARENA” από το Καυτανζόγλειο σας μεταφέρει κάθε τι που συνέβηκε (6/7) στην επίσημη “πρώτη” της ομάδας που γίνεται υπό βροχή. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα που επικράτησε, οι δηλώσεις που έγιναν, οι παλιοί και νέοι παίκτες και φωτογραφικό ρεπορτάζ καταγράφονται. Πολύς κόσμος βρέθηκε στο Στάδιο αρκετή ώρα πριν αρχίσει η επίσημη “πρώτη” και δεν τον εμπόδισε η βροχή.

Μια πραγματική γιορτή λαμβάνει χώρα. Ο κόσμος συρρέει με τη μεγαλύτερη παρουσία που καταγράφεται στα τελευταία χρόνια. Τόσος κόσμος σε μια  “πρώτη” είχε πολλά χρόνια να πάει. Τέτοιες εκδηλώσεις, τόσο “ζεστές” είχαν χρόνια να γίνουν. Πολύς κόσμος… Οι θύρες (επισήμων και οι πλαϊνές) κάτω από το σκέπαστρο είναι κατάμεστες. Ο κόσμος δεν χωράει. Στριμώχνεται για να χωρέσει και πάλι είναι πολλοί αυτοί που πάνε και στο πλάι. Κι ενώ η ώρα περνάει, ο κόσμος τόσο πυκνώνει. Κι όταν κάποια στιγμή (μετά τις 20:00) οι οργανωμένοι πάνε στο πέταλο, οι θύρες του σκέπαστρου παραμένουν κατάμεστες. “Τόσος κόσμος είχε πολύ καιρό να έρθει σε μια πρώτη συγκέντρωση” είναι αυτό που σχολιάζουν οι περισσότεροι.

Παίρνοντας τον χώρο του στις κερκίδες άρχισε με συνθήματα πολύ γρήγορα να δίνει τον ρυθμό και με τα συνθήματα δείχνει νωρίς-νωρίς πόσο κοντά θα είναι και πάλι στην ομάδα. Αλλωστε, κοντά στα παιχνίδια θα είναι και σε ένα σημαντικό κομάτι της προετοιμασίας μιας και ήδη έχει ανακοινωθεί ότι ο κόσμος με εκδρομές θα είναι στη Βόρειο Ιταλία για το β’ μέρος της προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Μέσα σε “ζεστή” ατμόσφαιρα λοιπόν γίνεται η “πρώτη” της ομάδας. Στο Καυτανζόγλειο είναι παρών και ο Αντώνης Ρέμος ενώ από τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας δεν είναι μόνο ο Ματίας Λέκι. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ή στις 10 ή στις 11 Ιουλίου.

Με την είσοδο της ομάδας επικρατεί ένα πραγματικό πανδαιμόνιο. Οι οπαδοί του Ηρακλή (αρκετοί εξ αυτών ημίγυμνοι παρά τη βροχή), ανάβουν πυρσούς και βεγγαλικά πάνε στον ουρανό. Η ομάδα μαζί με το τεχνικό τημ και τον Αντώνη Ρέμο πηγαίνει στο ταρτάν και εισπράττει με ενθουσιασμό τον παλμό από την κερκίδα. “Για μια ζωή να ξέρεις. Δεν θα σταματάω. Το όνομά σου να το τραγουδώ. Και Ηρακλής ο ένας, στον κόσμο άλλος κανένας”, όλοι όρθιοι χειροκροτούν την ομάδα.

Ο Ολεγκ Προτάσοφ, με αθλητική περιβολή όπως και όλοι οι συνεργάτες του στο τεχνικό τημ, χαμογελά και καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είναι κοντά. Από τα μεταγραφικά αποκτήματα, απών είναι (όπως σημειώσαμε ήδη) μόνο Λέκι. Ολοι οι άλλοι καινούριοι είναι παρόντες. Ο Ντίκα, ο Γιάκομπ, ο Πιλότο, ο Μιλάνο, ο Τουμά. Ο Ντίκα με τον Γιάκομπ, οι δύο Ρουμάνοι, δίπλα-δίπλα. Ο Μπαντής που έκοψε τα μαλιά του. Ο Πιλότο είναι μαζί με τον Ντιέ λες και θέλουν από τώρα να συνηθίσει ο ένας τον άλλον μιας και οι χώροι αγωνιστικής τους ευθύνης στο γήπεδο είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Ο Μιλάνο είναι μαζί με τον Μάρτος, μιας και τα ισπανικά βοηθάνε και τους δύο. Ο Επστάιν, έχει αφήσει λίγο παραπάνω μαλλί. Ο νεαρός τερματοφύλακας, ο Ηλίας Μέλκας που ξύρισε το κεφάλι του. Στα νέα πρόσωπα είναι και ένας “παλιός”, ο νεαρός, Κατσικάς που επιστρέφει, έχοντας τελειώσει την περίοδο δανεισμού του στον Ολυμπιακό Βόλου. Και επιστρέφει όχι για να… επιστρέψει τυπικά, επιστρέφει για να μπει ουσιαστικά στις βασικές επιλογές του Ολεγκ Προτάσοφ. Κάποιοι από τους παίκτες του Ηρακλή, όπως είναι γνωστό, έχουν αρχίσει προπονήσεις και από τις προηγούμενες μέρες ενώ κάποιοι αρχίζουν τώρα.

Η ομάδα βγήκε κανονικά, από το μέρος των αποδυτηρίων, σαν να έβγαινε για παιχνίδι και τα συνθήματα δεν σταματούν λεπτό. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Υπέροχη… Στις 19:12 άρχισε ο αγιασμός. Μετά το τέλος του αγιασμού, ο ιερέας απευθύνθηκε αρχικά προς τους παίκτες και μεταξύ άλλων, τους είπε… “να πάρετε θετική ενέργεια από τον κόσμο και να κοιτάτε προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω”. Και γύρισε μετά προς τον κόσμο και είπε… “ευχόμαστε φέτος δύο πράγματα. Να υπολογίζετε προς τα πάνω και να έχετε θετική σκέψη”. Στις 19:22 η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και αρχίζει η επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει δηλώσεις μέσα στον διάδρομο των αποδυτηρίων και εκτός των άλλων, ανακοινώνει πράγματα που θα γίνουν στο Καυτανζόγλειο μετά από συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη. “Είναι μια καινούρια αρχή για την ομάδα του Ηρακλή. Μέσα από πολλές δυσκολίες, μέσα από πολλές αντιξοότητες θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η επόμενη μέρα. Μετά από υπομονή από τον κόσμο και σκληρή δουλειά από εμάς, ήρθε η επόμενη μέρα να κοιτάξουμε κατάματα από οποιονδήποτε αντίπαλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον τεράστιο λαό που ήραν σήμερα εδώ. Είχε πολλά χρόνια να γίνει τέτοια γιορτή. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα και στους αντιπάλους μας και στην Πολιτεία ότι ο Ηρακλής είναι εδώ. Θέλω επίσης να σταθώ στο γεγονός ότι το μεγάλο μας πρόβλημα για τη σεζόν είναι το Καυτανζόγλειο και η ελλιπέστατη προστασία που προσφέρει στους αγώνες. Οποιαδήποτε ομάδα αν έπαιζε εδώ θα πλήρωνε τουλάχιστον τα ίδια πρόστιμα με μας. Δεν μπορεί άλλο σε αυτή την παιδική χαρά στο Καυτανζόγλειο να γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας. Είχα συζητήσεις με τον κ.Ιωαννίδη και έχουμε και ένα ραντεβού την Πέμπτη (9/7), δεν θέλουμε άλλη βοήθεια. Θέλουμε τα αυτονόητα. Ο κόσμος να έρχεται και να νιώθει προστατευμένος από την αλόγιστη ίσως χρήση βίας από την αστυνομία. Δεν θέλω άλλο πια, δεν αντέχω να ξαναδούμε τέτοιες εικόνες από το Καυτανζόγλειο. Από τον Υπουργό υπάρχει ρητή δέσμευση ότι στο ματς με τη Λάρισα -δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε το παιχνίδι με τον Αρη- θα είναι όλα τοποθετημένα και το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρά τη βροχή ήρθε εδώ. Είδα μάτια ποδοσφαιριστών να γυαλίζουν από πάθος και χέρια να ανατριχιάζουν από τις εκδηλώσεις του κόσμου. Δεν θέλω το αποτέλεσμα να μας κάνει και πάλι να πληγωνόμαστε μεταξύ μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους παίκτες και στο νέο τεχνικό τημ. Εύχομαι το Καυτανζόγλειο φέτος να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο και να μην περάσει καμία ομάδα από εδώ πέρα».

Με απόφαση του Προτάσοφ δεν γίνονται δηλώσεις από τους παίκτες και από τον ίδιο, πριν από την προπόνηση. Δεν θέλει να χάσουν οι παίκτες την αυτοσυγκέντρωσή τους κι ας είναι χαλαροί οι ρυθμοί.   

Ο κόσμος δεν σταματά λεπτό να φωνάζει συνθήματα. Ο παλμός είναι εκπληκτικός και το πάθος είναι ένα πραγματικό ξέσπασμα. Ο κόσμος στέλνει το δικό του μήνυμα. “Εμείς θα είμαστε εδώ. Να είστε και εσείς…”, είναι σαν να λέει στην ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα προστεθεί άλλη μία σεζόν μετριότητας. Ποτέ…

Η βροχή από ένα σημείο και μετά, σταματά. Ο Ολεγκ Προτάσοφ μοιράζει τις ομάδες και τις αλλάζει για τα διπλά. Ο Σερζ Ντιέ πηγαίνει προς την εξέδρα, χτυπάει με πάθος το σήμα του Ηρακλή, το φιλάει. Ο κόσμος χειροκροτά. Στο παιχνίδι, ο καθένας προσπαθεί να δέίξει ό,τι καλύτερο για να ικανοποιήσει τον κόσμο. Ο Ντίκα, παίζοντας ως κλασικό “δεκάρι” μοιράζει ασίστ προς όλους. Ο Γιάκομπ σκοράρει. Πετυχαίνει τέσσερα γκολ. Ο Αγρίτης κάνει ένα ωραίο σουτ, ο Κοβαλέφσκι αποκρούει, ο κόσμος χειροκροτά. Ο Ντίκα κάνει ένα σουτ στο δοκάρι, “ωωωω” από την κερκίδα. Ο Πιλότο είναι πολύ γυμνασμένος. Ο Μιλάνο κάνει μια ωραία τρίπλα στον Γιαννούλη, και πάλι επιφωνήματα από την κερκίδα, ο Γιαννούλης χαμογελά, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία. Ο Επστάιν έχει και αυτός δοκάρι, οι ρυθμοί της προπόνησης είναι χαλαροί, όπως είναι αναμενόμενο και δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Ο Ντίκα με προβολή μετά από σέντρα του Καρλόπουλου σκοράρει και αυτός. Τα διπλά τελειώνουν κατά τις 20:40 και κάποιοι φίλαθλοι μπαίνουν μέσα για να χαιρετίσουν τους παίκτες.

Μετά το τέλος της προπόνησης, έγιναν δηλώσεις. Ο Ολεγκ Προτάσοφ είπε, μεταξύ άλλων, ότι… “όλοι θέλουμε η ομάδα να πάει καλά. Για αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρώτα από όλα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές δεν τελειώσανε. Είμαι ευχαριστημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Γίναμε πιο δυνατοί σε όλες τις γραμμές. Θέλουμε άλλους δύο παίκτες και να πάρουμε ακόμη έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό», είπε ο Ουκρανός τεχνικός, εννοώντας την απόκτηση βεβαίως του Ματίας Λέκι. 

Ο Νικολάε Ντίκα είπε τα καλύτερα για την ατμόσφαιρα. “Ηταν πολύ ωραία η αίσθηση αυτή που ένιωσα στο Στάδιο. Οι φίλαθλοι με πάθος μας έδειξαν τον δρόμο και ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή σεζόν. Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρόνια και να πετύχουμε τους στόχους που θα βάλουμε. Πήραμε μια γεύση από τον κόσμο. Εμένα με εντυπωσίασαν. Όπως σε όλες τις μεγάλες ομάδες, έτσι και εδώ ο κόσμος είναι δίπλα και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ικανοποιήσουμε“. 

Ο Νούνο Πιλότο είπε ότι… “όλα ήταν υπέροχα. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Μέχρι τώρα, όλα καλά”. Νέο πρόσωπο ο Πορτογάλος, νέο πρόσωπο και ο Σαρμπέλ Τουμά που μίλησε για την επικοινωνία που είχε με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή, τον Κένεντι Μπακιρτζίογλου. “Ο Κένεντι με είχε ενημερώσει σχετικά. Θα μιλήσουμε πάλι και θα του πω για αυτό που αισθάνθηκα σήμερα και που είδα. Ολα είναι θετικά. Για μένα θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και την ομάδα. Είναι ένα στοίχημα για μένα και την οικογένειά μου. Είχα έρθει και δύο φορές νωρίτερα πριν στην πόλη. Για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη γνωρίζω ότι είναι όμορφα. Βλέπω το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Ο καλύτερός μου φίλος ο Μαϊστόροβιτς παίζει στην ΑΕΚ“.

Ο Γιώργος Κατσικάς που επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό Βόλου, είπε ότι… “πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Εχουμε έναν προπονητή που είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από την εμπειρία του που θα δώσει σε μας τους παίκτες θέλουμε να νιώσουμε πιο έτοιμοι. Ο δανεισμός μου με βοήθησε πολύ. Δεν το πίστευα και εγώ ότι θα έχω τόσο βελτίωση και έτσι ήρθα και εγώ πιο έτοιμος και πιο έμπειρος”.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top