Καζάζης: «Άδικη η αποβολή του Προύσαλη»

Η αναμέτρηση με την Ιταλία και ο τρόπος που χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά βρίσκεται ακόμα στο μυαλό των διεθνών, που την Παρασκευή …

Διάφορα

Η αναμέτρηση με την Ιταλία και ο τρόπος που χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά βρίσκεται ακόμα στο μυαλό των διεθνών, που την Παρασκευή (3/7) είχαν το πρώτο τους ρεπό στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού μετά τα δύο πρώτα κερδισμένα σετ, αλλά και τα διαιτητικά λάθη, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του αρχηγού Κώστα Προύσαλη στο 4ο σετ, αποδείχθηκαν καθοριστικά στην πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Καζάζης, δηλώνει περήφανος για την προσπάθεια των διεθνών, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ κοντά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου: «Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία αξιόμαχη ομάδα και αυτό οφείλεται στο ότι τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα στο στόχο τους. Η ομάδα δέθηκε πολύ πριν και κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών και όλα τα παιδιά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Αποδείξαμε με τις εμφανίσεις μας και την αγωνιστική μας προσπάθεια ότι δεν ήρθαμε στην Πεσκάρα για τουρισμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που παρουσιάσαμε και ειδικά σε τόσο λίγο καιρό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες το βράδυ με βρήκε ο Χούλιο Βελάσκο, μου έδωσε συγχαρητήρια για την ομάδα και μου είπε τα καλύτερα λόγια για το παιχνίδι μας».

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας προτιμά να μη σκέφτεται τι θα μπορούσε να είχε αλλάξει στο παιχνίδι με την Ιταλία: «Δεν έξει αξία να μετανιώνουμε εκ των υστέρων για πράγματα που δεν κάναμε. Όντως, το ματς με την Ιταλία ήταν κομβικό. Στα μέσα του αγώνα διεκδικούσαμε μετάλλιο και στο τέλος του ίσως καταλήξουμε 7οι ή 8οι. Στα δύο πρώτα σετ δείξαμε πειθαρχία και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά στο 3ο σετ υπήρξε πλήρης αποσυντονισμός, για τον οποίο ευθυνόμαστε 100%. Στο 4ο, ωστόσο, οι αποφάσεις των διαιτητών, που έπαιζαν μπροστά σε 3.000 Ιταλούς, μας εκνεύρισαν. Η κόκκινη κάρτα στον Προύσαλη ήταν εντελώς άδικη. Τον είχε βάλει στο μάτι ο διαιτητής, αφού του είχε δείξει κίτρινη στο προηγούμενο σετ. Ξέχασε όμως ότι ο Κώστας είναι ο αρχηγός και άρα ο μοναδικός που έχει το δικαίωμα να μιλάει στον διαιτητή. Η απόφασή του ήταν τελείως υπερβολική και μας στοίχισε».

Παρών στον αγώνα ήταν και ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας γυμναστικής (ΕΓΟ), Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό το ματς δεν κερδιζόταν με τίποτα. Η διαιτησία ήθελε να δώσει τη νίκη στην Ιταλία. Η αποβολή του Προύσαλη ήταν εντελώς άδικη».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top