Ρόστερ απαιτήσεων

“Οσο η περίοδος προετοιμασίας πλησιάζει τόσο τα ερωτήματα που φτάνουν σε μας γίνονται περισσότερα αλλά και πιο αγωνιώδη. Το κυρίαρχο θέμα τους; «Πως θα παρουσιασθεί …

“Οσο η περίοδος προετοιμασίας πλησιάζει τόσο τα ερωτήματα που φτάνουν σε μας γίνονται περισσότερα αλλά και πιο αγωνιώδη. Το κυρίαρχο θέμα τους; «Πως θα παρουσιασθεί ο Ηρακλής την επόμενη περίοδο»; Ή «τι ψάρια πιάνουν οι παίχτες που αποκτήθηκαν». Παρά το γεγονός ότι  η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη και ο Ηρακλής δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις μεταγραφές του η απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι οι κυανόλευκοι με τους παίχτες που αποκτήθηκαν μπορούν να παρουσιασθούν καλύτεροι. Πολύ καλύτεροι.

Ο Ντίκα, ο Πιλότο, ο Μιλάνο, ο Τουμά και ο Γιακόμπ συγκροτούν μια πεντάδα που μπορεί να δώσει πολλά. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η μελέτη των «βιογραφικών» και όχι ο τρόπος τους οποίους τους υποδέχτηκαν τα πιο πολλά από τα Μ.Μ.Ε. Βέβαια πολλοί από τους οπαδούς του Ηρακλή θα αναρωτιούνται. Μα δεν υπήρχαν καλύτεροι; Τώρα τι περιμένετε να πω; Ότι ο Ηρακλής πήρε ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά; Ποιος μπορεί να το ισχυρισθεί αυτό;

Αναλογικά (γιατί τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα) αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει ούτε ο πρόεδρος της Ρεάλ. Αλλά μήπως μπορούν να το ισχυρισθούν οι ηγεσίες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ που τα μπάτζετ τους είναι τεράστια σε σχέση με όλων των υπόλοιπων Ελληνικών ομάδων; Ούτε αυτοί μπορούν να πουν κάτι τέτοιο. Ο καθένας στην μεταγραφική αγορά έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής και άλλοι παίρνουν παίχτες για το… αεροδρόμιο και άλλοι για το γήπεδο. Αλλά όλοι τους αποκτούν αυτό που επιτρέπει η «τσέπη» τους. Και με βάση την δύναμη της «τσέπης»  του ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εδώ λοιπόν είναι το μυστικό και όλο το ζουμί της υπόθεσης.

Μέσα από το δικό του «πανέρι» ο καθένας να βρίσκει το καλύτερο προϊόν. Με αυτή την λογική βγήκαν στην αγορά ο Προτάσοφ και ο Πουρσανίδης. Γνώριζαν ότι πίσω τους δεν ήταν ούτε ο Κόκκαλης ούτε οι «πολυμετοχικοί» του ΠΑΟ, αλλά δεν ήταν ούτε κάποιοι που έχουν ξεχάσει τι θα πει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και μόλις κάποιοι το θυμηθούν αναλαμβάνει ένας ολόκληρος «στρατός» να τους δικαιολογήσει και να υποστηρίξει ότι αυτοί που τους το υπενθυμίζουν το κάνουν επειδή θέλουν το κακό τους. Οι Πουρσανίδης και Προτάσοφ κινήθηκαν και κινούνται με βάση κάποιες συντεταγμένες και μέσα στo πλαίσιo που ορίζουν αυτές έκαναν επιλογές οι οποίες δημιουργούν ένα ρόστερ που η «ανάγνως;h» του επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά.

Άλλωστε  οι μεταγραφές του Ηρακλή δεν τελείωσαν με τους πέντε. Στην Μίκρα περιμένουν ακόμα την απάντηση του Σκοτσέζου (αν είναι αρνητική θα αποκτηθεί άλλος στην θέση του)  αλλά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στόπερ  ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί. Όπως συζητήθηκε  και σε μια άλλη περίοδο ο ίδιος παίχτης όταν επρόκειτο να αποκτηθεί από άλλη Ελληνική ομάδα και είχε προβληθεί σαν «σπουδαίο απόκτημα». Μάλιστα  όταν χάλασε η μεταγραφή του και με τον τρόπο και για τον λόγο που χάλασε, έγιναν ένα σωρό άσχημες κρίσεις για την διοίκηση αλλά και την τεχνική ηγεσία της ομάδας που τον έχασε.

Μην αποκλείσετε βέβαια το ενδεχόμενο μόλις αυτός ο αμυντικός αποκτηθεί όλα όσα έγιναν λίγο καιρό νωρίτερα να ξεχαστούν. Όμως με αυτούς τους δυο και με τον επιθετικό που θα ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο Ηρακλής (με το Ελληνικό και ξένο υλικό που θα διατηρήσει) συγκροτεί ένα ρόστερ αξιώσεων. Αρκεί βέβαια αυτό να «βγει» και στο γήπεδο. Από το σημείο αυτό αρχίζει ο ρόλος αλλά και η ευθύνη του Προτάσοφ”.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top