Μεταγραφές και “μεταγραφές”

Υπάρχουν δυο τρόποι για να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τις μεταγραφές των ομάδων. Ο ένας είναι να στηριχθεί στα «πρωτοσέλιδα» που τις  συνοδεύουν και ο άλλος είναι …

Υπάρχουν δυο τρόποι για να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τις μεταγραφές των ομάδων. Ο ένας είναι να στηριχθεί στα «πρωτοσέλιδα» που τις  συνοδεύουν και ο άλλος είναι να αναζητήσει την ουσία ψάχνοντας τα πραγματικά βιογραφικά τους (και όχι αυτά που δίνονται από τις ομάδες). Αν επιχειρήσει να…. προσεγγίσει τις μεταγραφές με τον πρώτο τρόπο τότε είναι βέβαιο, και αυτό συμβαίνει με τον κάθε οπαδό, ότι θα τις δει όλες περίφημες και θα τις αξιολογήσει τη μια καλύτερη από την άλλη.

Στην περίπτωση αυτή θα έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο τα Μ.Μ.Ε. τα οποία για πολλούς αλλά και διάφορους  λόγους (γνωστούς σε όλους) θα έχουν…. φροντίσει  ώστε στους οπαδούς να φτάνουν μόνο εκείνες οι πληροφορίες που «χαϊδεύουν» τα αυτιά αλλά και τα μάτια του κόσμου. Αν όμως  κάποιος τις «ψάξει» τις μεταγραφές τότε χωρίς καμιά αμφιβολία θα ξέρει τι πραγματικά μπορεί να περιμένει από τα νέα αποκτήματα της ομάδας του. Με πιο απλά λόγια έχουμε μεταγραφές και «μεταγραφές».

Ο Ηρακλής ανήκει στην κατηγορία των ομάδων που δεν μπορεί να κάνει «μεταγραφές». Για λόγους που δεν είναι του παρόντος να εξηγηθούν, στον Ηρακλή δεν λειτουργεί, είτε μέσα είτε έξω από την ΠΑΕ κανένας μηχανισμός που να «ωραιοποιεί» τα πάντα και να παρουσιάζει ας πούμε τον Αμπουμπακαρί καλύτερο του Ντίκα (δανείσθηκα δυο περιπτώσεις για να γίνει αντιληπτό αυτό που εννοώ). 

Ούτε υπάρχει κάποια «γραμμή» να…. προετοιμάζεται μια μεταγραφή ή να δημιουργείται ατμόσφαιρα. Οποιος είδε στο διαδίκτυο τον χαμό που γίνεται με τον Σκωτσέζο και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης καταλαβαίνει πολύ καλά τι θέλω να πω.

Στον Ηρακλή οι μεταγραφές του (χωρίς εισαγωγικά στην λέξη) παρουσιάζονται με τα συν και τα πλην τους. Αυτό από μια άποψη επιτρέπει στους φίλους της ομάδας να καταλάβουν λίγο-πολύ τι να περιμένουν για την επόμενη περίοδο, όμως ταυτόχρονα αδικεί την προσπάθεια των ανθρώπων οι οποίοι φροντίζουν να συγκροτήσουν ένα αξιόλογο ρόστερ και κυρίως του Προτάσοφ και του Πουρσανίδη που έχουν την ευθύνη των επιλογών γιατί δεν δίνεται η πραγματική διάσταση της ενίσχυσης της ομάδας.

Οι μέχρι τώρα επιλογές του Ηρακλή περιλαμβάνουν παίχτες οι οποίοι μπορούσαν να οδηγήσουν κόσμο στο αεροδρόμιο (όπως για παράδειγμα ο Ντίκα) αλλά και παίχτες  οι οποίοι (με βάση τα βιογραφικά, την ηλικία και την προέλευση) παρέχουν τα εχέγγυα για μια αγωνιστική υπέρβαση. Με πιο απλά λόγια ο Ηρακλής δεν κάνει «μεταγραφές» αλλά μεταγραφές. Σε μια περίοδο που η τεχνολογία βοηθάει να έχει ο καθένας μια πλήρη ενημέρωση ο ισχυρισμός μου αυτός μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο Ντίκα, ο Πιλότο, ο Μιλάνο, ο Γιάκομπ, ο Τουμά μπορεί να μην προτιμήθηκαν για «πρωτοσέλιδα» από τα Μ.Μ.Ε. όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι μικρότερης αξίας από αυτούς που άλλοι τους εμφανίζουν σαν «κολοσσούς» (έστω και αν έχουν συμπεριληφθεί στην χειρότερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος που  μετείχαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο) και σε κάθε περίπτωση συγκροτούν  μια μεταγραφική ενίσχυση η οποία επιτρέπει στους “κυανόλευκους” να αισιοδοξούν για μια πορεία πολύ πιο διαφορετική από αυτή των προηγούμενων χρόνων.

Και αυτό γιατί όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι οι «μεταγραφές» βγάζουν….. πρωταθλητή το καλοκαίρι ενώ οι μεταγραφές εξασφαλίζουν τη διάκριση στη διάρκεια όλης της σεζόν.
 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top