Η «δίψα» του Τουμά

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης των Ντίκα και Πιλότο, ο Ηρακλής έκλεισε –και με τη βούλα- έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ο οποίος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά …

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης των Ντίκα και Πιλότο, ο Ηρακλής έκλεισε –και με τη βούλα- έναν ακόμη ποδοσφαιριστή ο οποίος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση του «κυανόλευκου» ρόστερ. Τον Σαρμπελ Τουμα.

Ο Σουηδός μέσος, ευτυχώς για τον Ηρακλή, δεν…έπιασε στην Γκλάντμπαχ και δεν μπόρεσε να δώσει μια ανάλογη συνέχεια στα όσα πέτυχε με τη φανέλα της Τβέντε. Το «ευτυχώς» το αναφέρουμε καθώς στην περίπτωση που ο Τουμά έκανε με την Γκλάντμπαχ ότι και με την Τβέντε, τότε η απόκτηση του από τον Ηρακλή θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Αυτό το οποίο μένει είναι ο Τουμά να δικαιώσει τους ανθρώπους του Ηρακλή για την επιλογή τους και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνουν οι «κυανόλευκοι» να ξαναφτιάξει το όνομα του στον χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι σίγουρο, είναι ότι ο Τουμα δεν έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο που ήξερε και έπαιζε μέχρι να παει στη Γερμανία.

Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά πιθανό να θέλει –μέσω του Ηρακλή- να αποδείξει κάποια πράγματα, πρώτα από όλα στον εαυτό του και στη συνέχεια στους ανθρώπους της Γκλάντμπαχ, οι οποίοι αν και πάλεψαν για να τον αποκτήσουν δεν του έδειξαν την ανάλογη εμπιστοσύνη.

Με λίγα λόγια, ο Ηρακλής απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο πριν από λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε ούτε καν να πλησιάσει. Αυτό στο οποίο ποντάρουν οι «κυανόλευκοι» είναι η «δίψα» που έχει ο Τουμά ώστε να αναλάβει- τον γνώριμο για αυτόν- πρωταγωνιστικό ρόλο, αφήνοντας πίσω του την εποχή που αποτελούσε την τρίτη επιλογή του προπονητή της Γκλάντμπαχ.

Μια σημαντική παράμετρος στην υπόθεση της μεταγραφής του Τουμά, είναι ότι ο Σουηδός αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Φερνάντο Μαρκές. Ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος, ανεξάρτητα με τις ποδοσφαιρικές αρετές που διαθέτει, δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό στον Ηρακλή, ιδιαίτερα στο δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στην ομάδα.

Y.Γ Η ζυγαριά στην οποία αναφερόμασταν στο προηγούμενο άρθρο, έχει αρχίσει να ισορροπεί, ωστόσο για να γείρει προς τη θετική κατεύθυνση πρέπει να γίνουν κάποιες επιπλέον κινήσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top