Ρέμος: “Ο Γκαρσία ζήτησε διπλάσια λεφτά”

“Ο Γκαρσία ζήτησε διπλασιασμό των αποδοχών του”. Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκε θέμα Σεμπαστιάν Γκαρσία. Διαβάστε τι είπε ο Αντώνης Ρέμος ενώ ενδιαφέρον έχει και το ρεπορτάζ …

Ηρακλής

Ο Γκαρσία ζήτησε διπλασιασμό των αποδοχών του”. Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκε θέμα Σεμπαστιάν Γκαρσία. Διαβάστε τι είπε ο Αντώνης Ρέμος ενώ ενδιαφέρον έχει και το ρεπορτάζ του Γιάννη Χαρισούλη για το τι ζήτησε ο Αργεντινός για νέο συμβόλαιο. Ο Αντώνης Ρέμος λοιπόν ρωτήθηκε γιατί ο παίκτης απομακρύνεται από τη στιγμή που είπε ότι θέλει να μείνει. “Και εγώ αύριο θέλω να δηλώσω ότι θέλω να γίνω αστροναύτης. Τι σημαίνει αυτό;”, είπε ο Ρέμος.

Και συνέχισε: “Απαιτείς το συμβόλαιο σου να διπλασιαστεί και να δώσεις και στην ομάδα (σ.σ. την Ουνιόν Σάντα Φε) τα 200 χιλιάρικα. Ο Ντίκα για να έρθει στην ομάδα χάρισε λεφτά. Ο Κοβαλέφσκι ήθελε να μείνει και δεν έκανε προσφυγή. Μην κολλάτε σε μερικά πράγματα”. Ο Ρέμος δεν παρέλειψε να πει ότι… “ο Γκαρσία βοήθησε αποδεδειγμένα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η οικονομική διαφορά είναι και το να πάμε την ομάδα μια ταχύτητα πιο πάνω”.

Στο θέμα του Γκαρσία και στο τι έγινε τις προηγούμενες μέρες, πήρε θέση και ο Ηλίας Πουρσανίδης που είπε. “Η ρήτρα ήταν 275.000 δολάρια προς την Ουνιόν. Ο Ηρακλής έφτασε κοντά στα 100.000 ευρώ και έδωσε ένα ποσοστό μεταπώλησης στην Ουνιόν“. Η συμφωνία πάντως δεν επιτεύχθηκε. Ο Πουρσανίδης συνέχισε: “Ο παίκτης είχε συμβόλαιο με μας και αν τα βρίσκαμε με την Ουνιόν θα ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει με το ήδη υπάρχον συμβόλαιο. Επειδή όμως εμείς δεν θέλαμε να είναι δυσαρεστημένος του προτείναμε νέο τριετές συμβόλαιο“. Ο Γκαρσία πάντως δεν συμφώνησε με την πρόταση της ΠΑΕ στο νέο συμβόλαιο με τη βελτιωμένη πρόταση και πιθανότατα η συγκεκριμένη στάση σε συνδυασμό και με την Ουνιόν που δεν δεχόταν διαπραγμάτευση στη ρήτρα, έκανε τον Ηρακλή να μην ασχοληθεί με την υπόθεση.

Να προσθέσουμε ότι δημοσιεύματα από το Μεξικό ανέφεραν ότι τις προηγούμενες μέρες ότι ο Αργεντινός παίκτης έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις με την Αμέρικα, αναζητώντας γενικώς θέση στο μεξικανικό ποδόσφαιρο, έχοντας εξαογοράσει ο ίδιος την ελευθερία του, χωρίς πάντως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα να διευκρινίζουν αν τα χρήματα τα έδωσε ο ίδιος ή κάποια από τις ομάδες που ενδιαφέρεται για τον παίκτη.

Το γεγονός ότι ο Ηρακλής πήγαινε για “διαζύγιο” με τον παίκτη φαινόταν και από τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει στο “ΦΩΣ” ο Γιάννης Χαρισούλης. Μεταξύ άλλων έγραψε ότι… “ο Γκαρσία έπαιζε δανεικός από την Ουνιόν  Σάντα Φε και μπορούσε αν ενεργοποιούσε την οψιόν αγοράς να τον κρατήσει για άλλα δυο χρόνια και  το συμβόλαιο του παίχτη είχε συμφωνηθεί να είναι 90.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 110.000 τον δεύτερο. Δηλαδή με 400.000 ευρώ μπορούσε να έχει τον Γκαρσία για άλλα δυο χρόνια. Όμως θα είχε έναν Γκαρσία δυσαρεστημένο γιατί τα ποσά που αρχικά είχαν συμφωνηθεί δεν τον ικανοποιούσαν. Πρότειναν λοιπόν στον Αργεντίνο μέσο τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 110.000 τον πρώτο χρόνο, 140.000 τον δεύτερο και 180.000 τον τρίτο. Συνολικά δηλαδή 430.000 ευρώ. Και του ζήτησαν απάντηση πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του. Αν συμφωνούσε τότε είχε αποφασιστεί να πάει άνθρωπος της ΠΑΕ Ηρακλής στην Αργεντινή για να βρεί λύση με την ομάδα. Ο Γκαρσία πριν φύγει απαίτησε τριετές συμβόλαιο με 180.000 ευρώ τον χρόνο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι έπρεπε να κάνουν; Να ενεργοποιήσουν την οψιόν και να τον κρατήσουν έστω και δυσαρεστημένο ή να το χειριστούν όπως το χειρίστηκαν; Η δική μου άποψη  είναι ότι δεν θα είχε νόημα να κρατήσουν  ένα ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο επειδή τους έδινε την δυνατότητα ένα «χαρτί». Και ανεξάρτητα από την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση την χειρίστηκαν πολύ καλά”.
.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top