- Bluearena - http://bluearena.gr -

Προτάσοφ: “Σημαντική στάση στην καριέρα μου”

Ο Ολεγκ Προτάσοφ παρουσιάστηκε και επισήμως, 18/6, από την ΠΑΕ Ηρακλή. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αντώνης Ρέμος παρουσίασε τον Ουκρανό τεχνικό λέγοντας… “είμαι πραγματικά περήφανος που έχουμε τον Ολεγκ εδώ. Η αξία του, η ποδοσφαιρική του γνώση και οντότητα είναι τόσο μεγάλη και θεωρώ ότι ο Ολεγκ είναι μια παγκόσμια ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Είναι μια μεγάλη χαρά και τιμή που φέτος θα είναι στο τιμόνι της αγαπημένης μας ομάδας. Θα ήθελα να τον στηρίξετε και να μην τον κρίνετε από την πρώτη στιγμή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να περιμένετε αφήστε όμως την ομάδα να δουλέψει. Να έρθουν οι παίκτες που είναι να έρθουν και να φύγουν κάποιοι”.

Ο Ολεγκ Προτάσοφ είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να δουλέψω στον Ηρακλή γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Αυτή η στάση στην καριέρα μου θα είναι σημαντική και για μένα και για τον κόσμο. Ξέρω σε τι κατάσταση είναι η ομάδα και τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος. Για μένα όμως είναι σημαντικό και για αυτό διάλεξα να συνεργαστώ. Εδώ πέρα πάντα γινόταν προσπάθεια και ο κόσμος έχει απαιτήσεις να βλέπει μπάλα. Ιστορικά υπήρχαν στιγμές ξέρετε καλύτερα από μένα που ο Ηρακλής ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας με στοιχεία επιθετικού και τεχνικού ποδοσφαίρου. Επειδή και μένα μου αρέσει τέτοιο ποδόσφαιρο θέλουμε να δουλέψουμε έτσι”.

Στάθηκε στο ζήτημα της ενίσχυσης στην επιθετική γραμμή. “Αυτό θέλει και ο κόσμος του Ηρακλή για αυτό και διαλέγουμε κάποιους παίκτες που όλοι τους έχουν στις βαλίτσες τους γκολ. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, από το γκολ. Δεν είναι εύκολο όμως, να γίνει αμέσως. Δεν είναι εύκολο μέσα σε ενάμιση μήνα προετοιμασία να γίνει. Θα προσπαθήσουμε όμως να το κάνουμε αυτό”.

Ζήτησε από τους παίκτες να παλέψουν για την ομάδα. “Θέλουμε μια ομάδα δεμένη. Μπορεί όλοι να μη γίνουμε φίλοι, μέσα στο γήπεδο όμως θα πρέπει ο ένας να δουλέψει για τον άλλον και να ματώσει. Κι όλοι οι παίκτες που έχουμε κρατήσει θέλουν να δουλέψουν για τον Ηρακλή κι όλοι μαζί θα κοιτάξουμε το μέλλον και σας καλώ όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα και σιγά-σιγά να αφήσουμε τα προβλήματα”.  

Ο Προτάσοφ γνωρίζει πόσο καλά πού έχει έρθει. “Δεν ζητάω βοήθεια αλλά κατανόηση και στήριξη στην αρχή. Ξέρω την Ελλάδα, ξέρω ότι είναι βιαστικοί όλοι κι όχι μόνο στον Ηρακλή. Φέρνουμε όμως ξένους που πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα και θέλουν λίγο χρόνο να καταλάβουν τι γίνεται”.

Ζήτησε να υπάρχουν υψηλοί στόχοι: “Χωρίς στόχους η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Εγώ σαν προπονητής θέλω να παίξουμε μπάλα για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο. Πρέπει ψηλά να κοιτάμε. Ψηλά το κεφάλι και να κυνηγήσουμε τις ψηλές θέσεις και να μην κοιτάμε πίσω. Με πειθαρχία και θέληση να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ομάδα”.

Ο Ουκρανός τεχνικός δεν θέλησε να πει συγκεκριμένα πράγματα, με ονόματα για τους παίκτες που θα έρθουν μιας και κάποιες συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. “Θέλουμε σε κάθε γραμμή να είμαστε πλήρης. Θέλω να πάρουμε παίκτες που να έχουνε επαφή με δίχτυα. Όταν ξεκινήσει η προετοιμασία θα πούμε περισσότερο. Απλώς, τώρα είναι λίγο νωρίς. Οποια ομάδα και να ρωτήσεις τι ψάχνει, θέλει επιθετικό, ψηλό γρήγορα και να σκοράρει. Οποιος δηλώνει επιθετικός κάνει συμβόλαιο. Πιστεύω όμως ότι αν κάθε παίκτης από κάθε γραμμή ξέρει να παίζει επιθετικά, αν πατάει περιοχή, υπάρχει και έτσι βοήθεια. Το πρόβλημα το ξέρουμε. Μόνο τα νούμερα, πόσα γκολ σκόραρε η ομάδα ανά σεζόν, είναι αρκετό. Να αφήσουμε λίγο αυτή τη συζήτηση για το μέλλον“.

Στάθηκε στις ικανότητες των νεαρών παιδιών του Ηρακλή και τη βοήθεια που πρέπει να πάρουν από τους πιο μεγάλους. Για αυτό και είπε ότι ο Ηρακλής αναζητά έμπειρους παίκτες. “Μας ενδιαφέρει ο παίκτης να είναι έμπειρος. Ξέρετε καλύτερα από μένα, τι μικρούς παίκτες έχει ο Ηρακλής. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Σε κάποιες δύσκολες στιγμές χαθήκανε τα παιδιά, δεν είχαν δυνάμεις. Εμείς θέλουμε παίκτες που να ξέρουν τις δυσκολίες, τι θα κάνουν αν χάνεις στο σκορ, αν προς το τέλος του παιχνιδιού κερδίζεις και πρέπει να κρατήσεις το σκορ”.

Είπε για τον Μαρκές, ότι… “με κάλυψε πλήρως ο πρόεδρος. Με ενδιαφέρει πρώτα από όλα να είμαστε ομάδα. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε να μείνει εδώ. Αυτό μετράει άσχετα τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει. Θέλω όλοι εδώ τα μάτια τους να λάμπουνε, να θέλουνε να δείξουνε τον εαυτό τους μέσα όμως από τον Ηρακλή. Μέσα από τα αποτελέσματα”.