Ο Γιάννης Χαρισούλης γράφει για τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Ρέμου

Η έκφραση είναι πολύ παλιά και χιλιοειπωμένη. Το ποτήρι είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η συνέντευξη τύπου του …

Ηρακλής

Η έκφραση είναι πολύ παλιά και χιλιοειπωμένη. Το ποτήρι είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν η συνέντευξη τύπου του Ρέμου να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα. Οποιος μετά την συνέντευξη έτυχε να είναι συντονισμένος στο «Μετρόπολις» και άκουγε την εκπομπή του Νίκου Πετρουλάκη θα με δικαιώσει απόλυτα.

Αυτόν που συμφωνούσε με τον Ρέμο τον διαδέχονταν κάποιος που διαφωνούσε και εκείνον που υποστήριζε ότι μόνο ο Ρέμος μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή στην επιτυχία τον ακολουθούσε αυτός που υποστήριζε ότι είναι καιρός να φύγει. Και μην νομίζετε ότι αυτό έγινε με τους απλούς και ανώνυμους οπαδούς του Ηρακλή.

Προσωπικά δέχτηκα τρία τηλεφωνήματα από φίλους που στο παρελθόν υπηρέτησαν από διάφορα πόστα τον σύλλογο. Ο ένας συμφωνούσε με τα όσα είπε ο Ρέμος και ήταν αισιόδοξος. Στους άλλους δυο έφταιγαν οι δημοσιογράφοι  γιατί «δεν τον στριμώξαμε αυτόν («αυτός» είναι ο Ρέμος) και τον  Πουρσανίδη».

Πριν λοιπόν κάποιος από τους αναγνώστες αυτού του σχολίου σκεφτεί το αυτονόητο «γιατί εσύ ρε έξυπνε δεν μας λες την δική σου άποψη» λέω να καταθέσω αυτό που εγώ κατάλαβα. Και πρώτα από όλα να πω ότι εγώ χώρισα τη συνέντευξη  σε τρία μέρη. Το ένα αφορά το «τετ-α-τετ» του Ρέμου με τους οργανωμένους οπαδούς. Εχω την αίσθηση ότι χτες ο Ρέμος και  πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων είχε κερδίσει την πρώτη μάχη. Αποκατέστησε την σχέση του με τους οπαδούς.

Το προηγούμενο βράδυ για πολλές ώρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ συζητούσε με τους οργανωμένους οπαδούς. Όταν τελείωσε η συνάντηση (τις πρωινές ώρες της Πέμπτης) η αίσθηση που υπήρχε είναι ότι σε ποσοστό 80% (δεν είναι δική μου η εκτίμηση) ο Ρέμος δεν είχε καταφέρει να είναι πειστικός. Χτες μετά το δικό τους «τετ-α-τετ» στην αίθουσα της συνέντευξης το κλίμα είχε αντιστραφεί (στο ίδιο ποσοστό). Και ο πρώτος που το εισέπραξε αυτό ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ωστόσο ο Ρέμος δεν ήταν αυτός που γνωρίζουν όσοι τον ξέρουν καλά και τον ζουν από κοντά. Εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο συμφώνησα όμως με αυτούς που τον είδαν «σφικτό». Όμως «σφικτός» ή όχι ο Ρέμος (ίσως και επειδή αυτός ξέρει περισσότερα)  ήταν απόλυτα αισιόδοξος  όταν  με σαφήνεια είπε ότι «οι δύσκολοι καιροί τελειώνουν εδώ» και όταν υποστήριξε (δηλαδή αποκάλυψε) ότι «θα γίνουν άλλες 4-5 σπουδαίες μεταγραφές».

Νομίζω ότι λογικά σαυτές τις δυο φράσεις θα έπρεπε να επικεντρωθεί η συνέχεια της συνέντευξης. Δεν έγινε όμως έτσι. Γιατί; Το σημείωσα στην αρχή. Το ποτήρι δεν το βλέπουν όλοι «μισογεμάτο». Το προτιμούν «μισοάδειο» για αυτό και το ενδιαφέρον στράφηκε  στο που θα πάει ο Μαρκές, γιατί δεν τον κράτησαν άλλο ένα μήνα (λες και θα ήταν κορόϊδο τότε να δεχτεί να φύγει)  ή πως θα γίνει η αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ.

Αν λοιπόν βγήκε ένα συμπέρασμα από τη συνέντευξη του Αντώνη Ρέμου αυτό βγήκε από τις τοποθετήσεις του και όχι από τις ερωτήσεις που του έγιναν και τις απαντήσεις που δόθηκαν. Και το συμπέρασμα αυτό είναι ότι αν και εφόσον υλοποιηθεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός επάνω στον οποίο δουλεύουν Προτασόφ και Πουρσανίδης ο Ηρακλής και οι οπαδοί του μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες. Και κυρίως αξίζει να αισιοδοξούν ότι αυτές θα έλθουν φέτος.

Υ.Γ. Οσοι ξέρουν ονόματα και βιογραφικά επιμένουν ότι οι «4-5 μεταγραφές» για τις οποίες μίλησε ο Ρέμος είναι τι ίδιο και ίσως πιο σημαντικές από τους Ντίκα και Πιλότο. Και όσοι μπορούν να μάθουν τι σημαίνουν στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο Ντίκα και Πιλότο καταλαβαίνουν  τι εννοώ. Βέβαια μην περιμένετε να  δείτε τα «πρωτοσέλιδα» με τα οποία τιμήθηκαν κάποιες άλλες μεταγραφές. Και μην ψάχνετε το γιατί.   

Σχετικά Άρθρα

Back to Top