Κωφίδης: “Ποτέ δεν έλειψα”

Είναι γνωστός ο ρόλος του Σάββα Κωφίδη ως Τεχνικού Υπευθύνου της Ακαδημίας. Η επίσημη παρουσίασή του συνοδεύτηκε από μία δήλωσή του για τον κόπρο του Αυγεία που είχε …

Ηρακλής

Είναι γνωστός ο ρόλος του Σάββα Κωφίδη ως Τεχνικού Υπευθύνου της Ακαδημίας. Η επίσημη παρουσίασή του συνοδεύτηκε από μία δήλωσή του για τον κόπρο του Αυγεία που είχε κάνει και στη συνέντευξη που είχε δώσει στην “BLUEARENA”. Τον μύθο δηλαδή που είχε φέρει εις πέρας ο Ηρακλής και καθάρισε τους στάβλους από τις ακαθαρσίες. Μια παραπομπή που έδειξε και την πρόθεση του Κωφίδη να κάνει ουσιαστικό έργο. Η εισαγωγή του ήταν χαρακτηριστική. “Πάλι εδώ… Ποτέ δεν έλειψα αλλά τυπικά τουλάχιστον βρίσκομαι πάλι εδώ…”. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε. “Λένε ότι η πρώτη αγάπη είναι αξέχαστη και καταλαβαίνετε ότι οι λόγοι που βρίσκομαι εδώ είναι δύο. Ο πρώτος λόγος είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και ο δεύτερος η αγάπη μου για την ομάδα του Ηρακλή”.

Πρόσθεσε και έναν ακόμη λόγο. “Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος που έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να επιστρέψω κι αυτός ήταν ότι είχα να κάνω με κάποιους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή τυγχάνει να είναι στη διοικητική ηγεσία του Ηρακλή που αν μη τι άλλο δεν ήρθαν εδώ για να λεηλατήσουνε την ομάδα ή να αποκομίσουν οφέλη. Οι προθέσεις τους να βοηθήσουν ήταν ένας λόγος που επέστρεψα και το ξέρουν και ο Αντώνης, και ο Δήμος, και ο Ηλίας και ο Νίκος. Αν υπήρχε άλλη αίσθηση από μέρους μου ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαθέσεις διαφορετικές δεν θα ήμουν εδώ“.

Μίλησε για το δικό του κομμάτι. “Η βελτίωση και η ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών που πραγματικά αύριο-μεθαύριο θα πλαισιώσουν την επαγγελματική ομάδα του Ηρακλή και να μην συζητάμε πάντα για παίκτες από έξω και να δίνονται χρήματα για να έρθουν οι ποδοσφαιριστές από έξω. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει υποτίμηση των τμημάτων υποδομής. Το να κάνεις χρήσιμα και ωφέλιμα πράγματα είναι σπουδαίο. Ένα από τα κατορθώματα του Ηρακλή ήταν ο καθαρισμός ενός στάβλου και αυτό τα λέει όλα“.

Για τη συνεργασία με τον Προτάσοφ και τον Κωφίδη μίλησε και ο Ηλίας Πουρσανίδης. “Τους είχα και τους δύο προπονητές. Βλέπουμε με την ίδια φιλοσοφία το ποδόσφαιρο και χαίρομαι που έχουμε κάποιους ανθρώπους κοντά μου που και εμένα θα βοηθήσουν και τον Ηρακλή πάνω από όλα. Μπορούμε να συνεννοηθούμε κι αυτό είναι σπάνιο και για μένα είναι ευλογία”.

Σχετικά Άρθρα

Ηρακλειδέας από πιτσιρικάς, ο Κώστας Γεωργιάδης!

Ποδόσφαιρο

Το “παρών” του Γρηγόρη Φανάρα στον πόλεμο της επανεκκίνησης!

Ποδόσφαιρο

Καράογλου: “Ο Ηρακλής είναι μαγαζί γωνία και θα βρει χρηματοδότη…”

Ποδόσφαιρο

Ιωακειμίδης: “Είμαι συγκινημένος, ευχαριστώ όλους για τη θετική έκβαση…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top