Ο Μπορέλ, ο Μπενίτεθ, ο Ηρακλής και άλλες ιστορίες

Ο Ροδόλφο Μπορέλ εκείνη την περίοδο ήταν στη Γερμανία. Χτυπάει το τηλέφωνό του. Το σηκώνει και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ. …

Συνεντεύξεις

Ο Ροδόλφο Μπορέλ εκείνη την περίοδο ήταν στη Γερμανία. Χτυπάει το τηλέφωνό του. Το σηκώνει και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ. «Με ενδιαφέρει να έρθεις στη Λίβερπουλ». Η “BLUEARENA” μίλησε με τον 38χρονο Ισπανό που είπε πολλά όχι μόνο για τη νέα σελίδα στην καριέρα του στη σπουδαία αγγλική ομάδα. Μίλησε και για τον Ηρακλή, τον Μαρκές, τον Πεντράθα, τον κόσμο και για τη συνεργασία. Οσο αυτή κράτησε…


Για αρχή θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι που έχει να κάνει με τη Λίβερπουλ. Ο τίτλος σε ένα σχετικό ισπανικό δημοσίευμα ήταν… για τον Μπενίτεθ που τον πήρε τηλέφωνο και τον έπεισε. Ο Μπορέλ όμως θέλει να είναι τυπικός και μας έστειλε SMS στο οποίο αναφέρει ότι… «ο Μπενίτεθ με κάλεσε αλλά την ίδια στιγμή ήταν ο Σεγούρα μαζί του (σ.σ. ο Σεγούρα, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είναι τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία της Λίβερπουλ) και σίγουρα ήταν αυτός που μίλησε για μένα και μετά η Λίβερπουλ μου έκανε συμβόλαιο για δύο χρόνια». Ο Μπορέλ τώρα ετοιμάζεται…


Ποια θα είναι ακριβώς η ενασχόλησή σας με τη Λίβερπουλ;
«Θα είμαι ο προπονητής της U-18 ομάδας και θα δίνω και τεχνική βοήθεια στην U-16».


Υπάρχει περίπτωση να κάθεστε καμιά φορά και στον πάγκο της Λίβερπουλ, ως συνεργάτης του Μπενίτεθ, σε κάποια παιχνίδια;
«Όχι… Κάτι τέτοιο προς το παρόν, δεν υπάρχει».


Πότε αρχίζετε την προετοιμασία;
«Η πρώτη προπόνηση είναι για τις 6 Ιουλίου. Το συμβόλαιό μου πάντως είναι σε ισχύ από τη 1 Ιουλίου».


Όταν αποχωρήσατε από τον Ηρακλή, τι κάνατε;
«Στη Βαρκελόνη πήγα στις 22 Δεκεμβρίου, μέρες Χριστουγέννων και τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Οι σχέσεις όμως με την Μπαρτσελόνα υπάρχουν πάντα. Στις 8 Ιανουαρίου με κάλεσαν πάλι και στις 15 υπέγραψα νέο συμβόλαιο».


Και με ποιο αντικείμενο;
«Ο σχεδιασμός ήταν και πάλι για να πάρω κάποια ομάδα από την Ακαδημία. Το γεγονός όμως ότι ήμασταν μεσούσης της περιόδου και δεν υπήρχε ανοιχτή θέση μας έκανε να πούμε ότι θα περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι».


Και τι κάνατε;
«Σε αυτό το διάστημα έκανα διάφορα ταξίδια εντός και εκτός Ισπανίας για να βρω ταλαντούχους παίκτες».


Πού πήγατε δηλαδή;
«Εκτός Ισπανίας πήγα στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Γερμανία (σ.σ., για αυτό ήταν στη Γερμανία όταν τον πήρε ο Μπενίτεθ), στην Εσθονία, στη Γαλλία. Και κάποια στιγμή ήρθε η πρόταση από τη Λίβερπουλ. Γνωρίζω ότι δεν αφήνει κάποιος δύο φορές τη Μπαρτσελόνα και η συγκεκριμένη προοπτική στην καριέρα μου είναι μεγάλη και σημαντική. Για αρχή, θέλω να γίνω ο καλύτερος προπονητής της U-18 ομάδας. Και φυσικά για μένα, ο Μπενίτεθ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο».


Σας αρέσει αυτή η προοπτική;
«Μου αρέσει να δουλεύω με τα νέα παιδιά, μου αρέσει να βρίσκω ταλέντα, όπως π.χ. έκανα με τον Φάμπρεγκας ή τον Κάλβο».


Αλήθεια από την Ελλάδα δεν είχατε κάποια πρόταση όταν λύθηκε η συνεργασία με τον Ηρακλή;
«Με πήρανε κάποιοι και μου είπανε ότι τηλεφωνούν εκ μέρους κάποιας ομάδας, επειδή όμως δεν με πήρανε από την ίδια την ομάδα, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».


Από αλλού; Κάποια πρόταση;
«Από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν με ενδιέφερε όμως».


Τι έχετε να θυμάστε από τον Ηρακλή;
«Μόνο καλά πράγματα. Αγάπησα τους φιλάθλους της ομάδας και τους ευχαριστώ. Και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον πρόεδρο, τον Πολύκαρπο, κυρίως αυτός ήταν σημαντικός για μένα, και τον Χαϊτογλου. Αυτά τα “ευχαριστώ”, όλα, θέλω να τα γράψεις».


Από τη συνεργασία;
«Κάναμε τρεις νίκες και χάσαμε δύο παιχνίδια από τη Λάρισα και τον Ολυμπιακό. Και όπως γνωρίζετε, η συνεργασία λύθηκε. Η λύση της συνεργασίας ήταν έκπληξη για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο πάνω σε επίπεδο ενώ και η Λάρισα είναι δυνατή. Νομίζω ότι μόνο αυτή κέρδισε τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Η συνεργασία λύθηκε. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ετσι είναι…»


Θα θέλαμε να συζητήσουμε λίγο για τους Ισπανούς παίκτες. Να σας ενημερώσουμε αρχικά ότι η συνεργασία με τον Φερνάντο Μαρκές λύθηκε. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτόν;
«Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Και οι παίκτες με ταλέντο είναι καμιά φορά διαφορετικοί, ξεχωριστοί. Δεν λέω καλοί ή κακοί, λέω ξεχωριστοί. Ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να αφήσει έναν παίκτη με τέτοιο ταλέντο να φύγει. Επρεπε να τον πείσουν να δουλεύει για την ομάδα».


Πώς αυτό δεν το κατάφερε ο Πεντράθα; Θα θυμάστε την κόντρα που είχαν.
«Ισως να είναι κάτι που ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν, όταν δεν ήμουν εγώ στην ομάδα. Είναι κάτι μεταξύ τους και δεν μπορώ να γνωρίζω».


Με εσάς πώς ήταν;
«Νομίζω ότι με μένα δούλεψε πολύ στο γήπεδο. Να σου πω κάτι πάντως, δεν ξέρω πώς θα ήταν, αν έμενα περισσότερο και τι θα γινόταν σε περισσότερα παιχνίδια».


Για τον Μάρτος;
«Είναι ένας χρήσιμος παίκτης. Δεν είναι παίκτης με απίστευτο ταλέντο, μπορεί όμως να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Και είναι πολύ καλός χαρακτήρας».


Ο Κίκο Ρατόν;
«Δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Είναι ένας τύπος παίκτη που θα πρέπει να πάρει ένα σερί παιχνιδιών για να βρει ρυθμό. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό αν κάθεται στον πάγκο ή αν παίζει π.χ. ένα παιχνίδι στα πέντε».


Ποιοι είναι οι λόγοι που κατά τη γνώμη σας δεν μπόρεσε ο Ηρακλής στην αρχή του Πρωταθλήματος να παίξει καλά και να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε; Τι νομίζετε ότι δεν πήγε καλά με τον Πεντράθα και λύθηκε η συνεργασία;
«Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Μπορώ να μιλήσω για τον Ηρακλή και για μένα. Με τον Πεντράθα πάντως συναντηθήκαμε πριν από δύο μέρες στη Βαρκελόνη και του έδωσα συγχαρητήρια για τη συνεργασία με τον Πανσερραϊκό και αυτός για τη Λίβερπουλ».  

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top