Το σκανάρισμα σε Μπενζά

Από κυριολεκτικό σκανάρισμα περνάει ο Ηρακλής τον Εμίλ Μπενζά. Σε τι κατάσταση είναι; Ο Ηρακλής δεν μπαίνει (ακόμη) στην τελική ευθεία για την περίπτωσή του. Αυτό …

Ηρακλής

Από κυριολεκτικό σκανάρισμα περνάει ο Ηρακλής τον Εμίλ Μπενζά. Σε τι κατάσταση είναι; Ο Ηρακλής δεν μπαίνει (ακόμη) στην τελική ευθεία για την περίπτωσή του. Αυτό που εδώ και λίγες μέρες συγκεντρώνουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι όλο το ιστορικό του. Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να ασχολούνται με την περίπτωσή του (κι αυτό βεβαίως δεν έγινε τώρα που βγήκε το όνομα, έχει μέρες) έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα στοιχεία που τον αφορούν.

Το όνομα του Μπενζά φυσικά και δεν πέρασε στην άκρη. Ούτε πέρασαν στην άκρη, η ποιότητά του, η εμπειρία του, η εκρηκτικότητά του, η ηλικία του που ακόμη δεν είναι από αυτές που σταματάνε το ποδόσφαιρο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και έξω από την πόρτα του Ηρακλή, με το στιλό στο χέρι, έτοιμος να υπογράψει.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει κάποιες συζητήσεις για το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, αν οι δύο πλευρές προχωρήσουν την υπόθεση. Ο παίκτης ξέρει τι δίνει ο Ηρακλής, η ομάδα γνωρίζει τι ζητά ο Μπενζά. Στον Ηρακλή όμως, εκτός από αυτό, έχουν μιλήσει με ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά, κυρίως αυτά τα χρόνια της καριέρας του στην Αγγλία. Οσο πιο πρόσφατη είναι η πληροφορία και η ένδειξη, τόσο το καλύτερο. Γνωρίζουν καλά τι έχει γίνει και στη Μάντσεστερ Σίτι και στην Πλίμουθ. Τι γίνεται με τους τραυματισμούς που είχε, σε τι κατάσταση είναι, γιατί δεν έκανε καλή σεζόν με την Πλίμουθ, αν έχει όρεξη ακόμη να αποδείξει ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης, κ.λ.π.

Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενή του σεζόν στην Πλύμουθ δεν ήταν καλή. Αν ήταν όμως, πολύ δύσκολα να προσέγγιζε ο Ηρακλής το κασέ του παίκτη. Ο φάκελος Μπενζά που έχει ο Ηρακλής είναι αρκετά γεμάτος ήδη. Αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες είναι ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση αν πρώτα δεν σιγουρευτεί ο Ηρακλής για πράγματα που θέλει και χρειάζεται.

Σίγουρα πάντως είναι μια περίπτωση που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ομάδας, το σημειώσαμε όμως ήδη: περνά από εξονυχιστικό έλεγχο εδώ και μέρες. Και μια ακόμη σημείωση: σίγουρα ο Μπενζά δεν είναι ο μόνος επιθετικός με τον οποίον ασχολείται ο Ηρακλής μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Αντρες Οπερ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ: Ο Έκα Μπασούνγκα Λοκόντα Εμίλε Μπενζά, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1978 στις Βρυξέλλες και κατάγεται από το Κονγκό. Πρώτη του ομάδα ήταν η Κόρτρικ. Εκεί έμεινε ένα χρόνο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Μουσκρόν. Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Σταντάρ Λιέγης, ενώ το καλοκαίρι του 2000 πήρε μεταγραφή στη Σάλκε.

Επέστρεψε για ένα χρόνο στη Σταντάρ και το 2004, το Αμβούργο πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον επαναφέρει στη Μπουντεσλίγκα. Το 2006 πήγε να παίξει στο Κατάρ και ένα χρόνο αργότερα του πρόσφερε συμβόλαιο η Μάντσεστερ Σίτι. Η τελευταία περίοδος τον βρήκε στην πρώτη κατηγορία Αγγλίας και στην Πλίμουθ, όπου πραγματοποίησε μία κακή χρονιά. Από το 1997 είναι βασικός στέλεχος της εθνικής Βελγίου, με 54 συμμετοχές και 17 γκολ, ενώ έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο (1988) και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2000).

Ο Μπενζά με αριθμούς…

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.ΓΚΟΛ

1995-96

Κόρτρικ

32

5

1996-97

Μουσκρόν

31

12

1997-99

Σταντάρ Λ.

46

20

2000-03

Σάλκε

79

28

2003-04

Σταντάρ Λ.

28

21

2004-06

Αμβούργο

36

5

2006-07

Αλ Ραγιάν

19

9

2007-08

Μάντσεστερ Σ.

25

5

2008-09

Πλίμουθ

9

2

Ο Μπενζά σε δράση…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top