Δίχτυα Προτάσοφ στη Ρουμανία

Ο 30χρονος, Σορίν Γκιονέα (φωτογραφία) και ο 29χρονος, Γιουτζίν Μπάτσιου είναι δύο στόπερ που ο Ολεγκ Προτάσοφ τους γνωρίζει πολύ καλά. Είχε συνεργαστεί μαζί τους …

Ηρακλής

Ο 30χρονος, Σορίν Γκιονέα (φωτογραφία) και ο 29χρονος, Γιουτζίν Μπάτσιου είναι δύο στόπερ που ο Ολεγκ Προτάσοφ τους γνωρίζει πολύ καλά. Είχε συνεργαστεί μαζί τους και το διάστημα που ο Ουκρανός τεχνικός ήταν στον πάγκο της Στεάουα. Ρουμανικά δημοσιεύματα θέλουν τον προπονητή του Ηρακλή να απλώνει “δίχτυα” στη Στεάουα και να ζητά από εκεί έναν παίκτη.

Βέβαια, τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν αναφορά και σε ένα ακόμη παίκτη από τη ρουμανική ομάδα, τον 27χρονο, Φλορίν Λόβιν. Το γεγονός όμως ότι αυτός παίζει αμυντικός χαφ, δείχνει ότι δεν ισχύει το συγκεκριμένο σενάριο από τη στιγμή που ο Ηρακλής στη συγκεκριμένη θέση δεν ψάχνει παίκτη. Ο Σερζ Ντιέ επέκτεινε το συμβόλαιό του, ο Νούνο Πιλότο ήρθε και μαζί με τον Μανόλη Παπαστεριανό συμπληρώνουν τις επιλογές σε πρώτο επίπεδο για τον Ολεγκ Προτάσοφ.

Τι γίνεται όμως με τις άλλες δύο περιπτώσεις που αναφέρουν τα ρουμανικά δημοσιεύματα; Το σίγουρο είναι ότι ο Γκιονέα είναι πιο προβεβλημένος από τον Μπάτσιου που ουσιαστικά είναι η αλλαγή του στη Στεάουα. Πάμε λοιπόν σε κάποια στοιχεία.  

ΣΟΡΙΝ ΓΚΙΟΝΕΑ: Εχει 13 συμμετοχές με την εθνική και έχει πετύχει ένα γκολ. Στη Στεάουα αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια και έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Είναι βασικό στέλεχος της ρουμανικής ομάδας. Τον θέλουν αρκετές ομάδες, με πρώτη και καλύτερη την Πρωταθλήτρια Ρουμανίας, την Ουνιρέα. Ο προπονητής της, Νταν Πετρέσκου προετοιμάζεται για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει την ενίσχυση της ομάδας και ένας από τους διακαείς του πόθους είναι και ο Γκιονέα. Στα ρουμανικά ΜΜΕ υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν δήλωση του Τζίτζι Μπεκάλι, του ισχυρού άνδρα της Στεάουα που λέει μεταξύ άλλων ότι… «αν τον θέλει, μπορεί να δώσει 1 εκατ. ευρώ και να τον πάρει». Στο προκείμενο τώρα και στον Ηρακλή. Θεωρείται απίθανο βεβαίως να πάει στην αγορά του παίκτη. Το δημοσίευμα πάντως αναφέρει ότι ο Πορτάσοφ δεν λέει «όχι» και στον δανεισμό του.

ΓΙΟΥΤΖΙΝ ΜΠΑΤΣΙΟΥ: Δεν είναι διεθνής. Είναι πιο κοντός (1.79) από τον Γκιονέα που είναι 1.87. Στη Στεάουα παίζει εδώ και τεσσερισήμιση σεζόν και έχει λιγότερες συμμετοχές από τον Γκιονέα που είναι πιο βασική επιλογή για την ομάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε αυτόν που επίσης έχει συμβόλαιο με τη Στεάουα. Παρεμπιπτόντως, η Στεάουα τώρα έχει νέο προπονητή. Την τεχνική της ηγεσία ανέλαβε ο Ιταλός, Κριστιάνο Μπέργκοντι που είπε ότι θα αλλάξουν πράγματα στην ομάδα μιας και η σεζόν για τη Στεάουα δεν ήταν καθόλου καλή.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλής θέλει κεντρικό αμυντικό. Κάποια στιγμή έγινε αναφορά στον Βούλγαρο, Ελίν Τοπουζάκοφ, ο παίκτης όμως δεν απασχόλησε ουσιαστικά, ποτέ τον Ηρακλή. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις με τρεις παίκτες. Ο ένας είναι Λατινοαμερικανός και οι άλλοι δύο είναι Ευρωπαίοι. Και οι τρεις συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο και από τον Ηρακλή περιμένουν απαντήσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top