Παίκτες εργαλεία

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο μπαίνουν σε δοκιμασία  η εγκυρότητα του αθλητικού τύπου και η αξιοπιστία της ενημέρωσης από την πλευρά των ΠΑΕ.Τα Μ.Μ.Ε.  στην προσπάθεια …

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο μπαίνουν σε δοκιμασία  η εγκυρότητα του αθλητικού τύπου και η αξιοπιστία της ενημέρωσης από την πλευρά των ΠΑΕ.
Τα Μ.Μ.Ε.  στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τις «γκάφες» και χρησιμοποιώντας σαν  άλλοθι  την φράση-κλισέ «προτάθηκε ο….» προσφέρουν κάθε πληροφορία που φτάνει  σ’ αυτά με αποτέλεσμα για κάθε ομάδα να «κυκλοφορούν» τόσα ονόματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν όχι ένα αλλά δέκα καινούργια  ρόστερ.

Οι ΠΑΕ από την δική τους πλευρά και περισσότερο για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής διαρρέουν τα ονόματα εκείνα που τους ενδιαφέρουν πιο λίγο έτσι ώστε και αν ακόμα δεν προχωρήσει μια υπόθεση το «κόστος» να είναι μικρό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να μπερδεύεται και να μην μπορεί να ξεχωρίσει την  αληθινή από την σικέ ενημέρωση. Και ξέρετε ποιο είναι το σπουδαίο; Ο κόσμος προτιμάει την «σικέ ενημέρωση». Του αρέσει να διαβάζει ονόματα. Το βλέπουμε και το ακούμε αυτό καθημερινά. Το μόνιμο ερώτημα των οπαδών είναι το «πήραμε τίποτα;» Αν η απάντηση δεν τους ικανοποιεί αρχίζει το…μπινελίκι για την ανίκανη και άχρηστη διοίκηση.

Όλα αυτά ήλθαν στο μυαλό μου μόλις ο Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιλότο. Και ήλθαν στο μυαλό μου γιατί η επίσημη ενημέρωση από την κυανόλευκη ΠΑΕ τον τελευταίο καιρό περιελάμβανε τρία ονόματα. Τον Ντίκα, τον Οπερ και τον Πιλότο. Όλα τα άλλα ονόματα που ακούστηκαν ή γράφηκαν προήλθαν ή από μάνατζερ ή από το «ράδιο αρβύλα» ή από ξένα site ή ξένες εφημερίδες. Από την ΠΑΕ Ηρακλής βγήκαν τρία ονόματα και μέχρι σήμερα έχουν δυόμισι μεταγραφές.

Αποκτήθηκαν με υπογραφές και σφραγίδες ο Ντίκα και ο Πιλότο και υπάρχει εκκρεμότητα με τον Όπερ ο οποίος ξαφνικά θέλει το μισό συμβόλαιο προκαταβολή επειδή «αυτά που άκουσε τον κάνουν να ανησυχεί». Ανησυχεί ο Εσθονός για αυτά που άκουσε (από ποιον άραγε;) για τον Ηρακλή όταν και από την Ρόντα έχει να παίρνει ένα σημαντικό ποσό (το ομολόγησε ο ίδιος). Αυτό όμως δεν με ενδιαφέρει. Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την ΠΑΕ Ηρακλής και αυτούς που χειρίζονται τα μεταγραφικά της θέματα.

Αυτό που θέλω να επισημάνω σήμερα είναι ότι οι πρώτες κινήσεις του Ηρακλή δείχνει ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένους στόχους. Και οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν παίχτες που στην ποδοσφαιρική γλώσσα χαρακτηρίζονται σαν «παίκτες εργαλεία». Είναι ποδοσφαιριστές που αποκτώνται για συγκεκριμένους ρόλους στην ενδεκάδα. Ρόλους που στις προηγούμενες ομάδες τους έπαιζαν με μεγάλη επιτυχία.

Είναι όμως παράλληλα και ποδοσφαιριστές που τα ονόματα τους δεν περνούν απαρατήρητα όταν ακούγονται. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό. Ο Ντίκα αξιολογήθηκε σαν ο τρίτος σε προσφορά παίχτης σε επίπεδο Τσάμπιονς λιγκ και ο Πιλότο τα τελευταία δυο χρόνια, όντας αρχηγός της Ακαντέμικα έπαιξε 49 ματς (τα 47 σαν βασικός) με τον προπονητή του να τον χαρακτηρίζει ηγέτη. Εντάξει δεν τους είδατε «πρωτοσέλιδους» και ίσως να μην τους δείτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δυο πρώτα χτυπήματα του Ηρακλή δεν είναι απόλυτα πετυχημένα. Όπως βέβαια θα είναι και τα επόμενα (μην ξεγράφετε και τον Οπερ).

Υ.Γ. 1:  Προσωπικά και επειδή δεν είμαι καινούργιος στην πιάτσα και στο σινάφι δεν μου φάνηκε περίεργο που χτες προτιμήθηκαν οι δηλώσεις του Γεωργίου που από την Καβάλα πήγε στον Πανσερραϊκό από ένα πιο εκτενές ρεπορτάζ για την απόκτηση του Πιλότο. Ποιος είναι άλλωστε ο αρχηγός της Ακαντέμικα; Μήπως είναι ο Αμπουμπακαρί ή ο Παπάζογλου; Στο κάτω-κάτω για να αξιολογεί κάποιος μια είδηση πρέπει και να μπορεί και να θέλει. Και μερικοί ούτε θέλουν αλλά και κυρίως ούτε μπορούν.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top