Με τον Ημίθεο στο στήθος

Πολύς λόγος έγινε πέρσι το καλοκαίρι σχετικά με το έμβλημα, που η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επιλέξει ως επετειακό για τον εορτασμό ενός αιώνα ζωής …

Ηρακλής

Πολύς λόγος έγινε πέρσι το καλοκαίρι σχετικά με το έμβλημα, που η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επιλέξει ως επετειακό για τον εορτασμό ενός αιώνα ζωής του Συλλόγου. Η «κυανόλευκη» διοίκηση επέλεξε την «ασπίδα», που περιείχε ένα μεγάλο και ένα μικρότερο «Η», με τις χρυσές ενδείξεις «100» και «1908-2008». Πολλοί ήταν εκείνοι, που δυστρόπησαν γιατί εγκαταλείφθηκε η απεικόνιση του Ημίθεου, στον οποίο οφείλει το όνομά του ο ιστορικότερος σύλλογος του Βορειοελλαδικού χώρου. «Κάπου έπρεπε να υπάρχει και ο Ημίθεος, έστω και αν ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό για τα 100 Χρόνια», σχολίαζαν απλοί οπαδοί της ομάδας, αλλά και πολλά σημαίνοντα στελέχη της ιστορικής διαδρομής του Ηρακλή.

Όπως ανακοίνωσε ο επίσημος ποδοσφαιρικός «Γηραιός», δίνοντας στην δημοσιότητα το νέο έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας, που από σήμερα (10/06/2009) θα φέρει το τμήμα, η είδηση είναι μία και σημαντική: ο Ημίθεος επανέρχεται, σε απόλυτο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Το νέο σήμα (βλέπετε την απεικόνισή του), το οποίο θα φέρουν στο στήθος οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές, αποτελείται από τη φιγούρα του Ημίθεου της Μυθολογίας, περιβαλλόμενη από έναν κεντρικό δακτύλιο, ο οποίος με τη σειρά του περιβάλλεται από δύο λεπτές περιφέρειες κύκλου. Στον κεντρικό κύκλο αναγράφονται – στο επάνω μέρος του – οι ενδείξεις ΠΑΕ (με μικρού μεγέθους κεφαλαίους χαρακτήρες) Ηρακλής (με μεγάλου μεγέθους κεφαλαίους χαρακτήρες) και – στο κάτω μέρος του δακτυλίου – η ιστορική ημερομηνία ιδρύσεως του Συλλόγου, 1908.

Ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση επαναφοράς του (ιστορικού) σήματος, που χρησιμοποιούσε η ΠΑΕ πριν το επετειακό, με μόνη διαφορά τη χρωματική παράλλαξη, που κρίνεται αισθητικά επιτυχής. Συγκεκριμένα, τόσο ο κεντρικός περιφερειακός δακτύλιος και η φιγούρα του Ημίθεου έχουν πιο ανοικτό και φωτεινό μπλε χρώμα, σε σχέση με το σκούρο μπλέ του σήματος, που έπαψε να εμφανίζεται το περσινό καλοκαίρι, προς χάριν του Ιωβηλαίου. Το νέο έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας θα κοσμεί πλέον τη φανέλα και τα είδη ένδυσης του τμήματος, την εμπορική αλλά και επικοινωνιακή καταγραφή της ομάδας και της ΠΑΕ.  

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top