Εσθονική γιορτή

Δύο παιχνίδια, δύο γιορτές για το εσθονικό ποδόσφαιρο. Ο Αντρες Οπερ δεν θα μπορούσε να λείψει. Αναγκαστικά, το ραντεβού με τον Ηρακλή μετατίθεται για κάποιες …

Διάφορα

Δύο παιχνίδια, δύο γιορτές για το εσθονικό ποδόσφαιρο. Ο Αντρες Οπερ δεν θα μπορούσε να λείψει. Αναγκαστικά, το ραντεβού με τον Ηρακλή μετατίθεται για κάποιες μέρες.

Τα 100 χρόνια του γιορτάζει το εσθονικό ποδόσφαιρο και στο πλαίσιο αυτό έγινε το προηγούμενο Σάββατο, 6/6, το φιλικό παιχνίδι στο Τάλιν της Εσθονίας με τη Γουινέα.

Ο Αντρες Οπερ μπορεί να μην ήταν έτοιμος να παίξει (δεν ήταν 100% ΟΚ από τον τραυματισμό και κάθισε στην κερκίδα από όπου και η φωτογραφία) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, μιας και ο ίδιος επίσης είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του εσθονικού ποδοσφαίρου.

Συν τοις άλλοις, στο συγκεκριμένο παιχνίδι είπε το «αντίο» στην εθνική ομάδα ο πρώτος παίκτης της Εσθονίας σε συμμετοχές, ο Μάρτιν Ρέιμ, στον οποίον έδωσαν μία μπλούζα (σχετική η φωτογραφία) που είχε πάνω το νούμερο 157, όσες δηλαδή είναι και οι συμμετοχές του με την εθνική ομάδα.

Ο 38χρονος παίκτης έκανε την 157η του συμμετοχή στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Γουινέα όπου ο προπονητής της Εσθονίας, Τάρμο Ρουτλ, τον ξεκίνησε, τιμής ένεκεν, βασικό και στη συνέχεια, έγινε αλλαγή. Ο Οπερ βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείψει από το «αντίο» ενός καλού του συμπαίκτη.

Κάτι ανάλογο θα γίνει την Τετάρτη, 10/6. Η Εσθονία έχει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι με την Πορτογαλία, πάλι στο Τάλιν. Σε αυτό το παιχνίδι, θα τιμηθεί για την προσφορά του στο εσθονικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, ένας ακόμη μεγάλος, ο Μάρτ Πόουμ, ο τερματοφύλακας που έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, παίζοντας στις  Πόρτσμουθ, Ντέρμπι Κάουντι, Σάντερλαντ, Αρσεναλ και Γουότφορντ. Μεταξύ άλλων δηλαδή, το παιχνίδι θα είναι και προς τιμή του 37χρονου Εσθονού (μετά τον Ρέιμ, είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Εσθονίας) που είναι ήδη στο τεχνικό τημ της Αρσεναλ ως γυμναστής τερματοφυλάκων.

Στο παιχνίδι με την Πορτογαλία υπάρχει πιθανότητα να παίξει ο Οπερ. Μετά, αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τις περαιτέρω συζητήσεις με τον Ηρακλή.

 

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top